Ansøgning om arbejdstilladelse i Holland

Ansøgning om arbejdstilladelse i Holland

Dette er, hvad du som britisk statsborger skal vide

Indtil 31. december 2020 var alle EU-regler gældende for Det Forenede Kongerige, og borgere med britisk nationalitet kunne let begynde at arbejde hos hollandske virksomheder, dvs. uden opholds- eller arbejdstilladelse. Men da Det Forenede Kongerige forlod EU den 31. december 2020, er situationen ændret. Er du britisk statsborger, og vil du arbejde i Holland efter 31. december 2020? Så er der et antal vigtige emner, som du skal huske på. Fra det øjeblik gælder EU-reglerne ikke længere for Det Forenede Kongerige, og dine rettigheder vil blive reguleret på baggrund af den handels- og samarbejdsaftale, som Den Europæiske Union og Det Forenede Kongerige har aftalt.

I øvrigt indeholder handels- og samarbejdsaftalen bemærkelsesværdigt få aftaler om de arbejdende britiske borgere i Holland fra 1. januar 2021. Som et resultat heraf er de nationale regler for borgere uden for EU (en person, der ikke har statsborgerskab i EU / EØS eller Schweiz) at få lov til at arbejde i Holland. I denne sammenhæng bestemmer WAV (Foreign Nationals Employment Act), at en borger uden for EU kræver en arbejdstilladelse i Holland. Der er to typer arbejdstilladelser, der kan ansøges om, afhængigt af den periode, du planlægger at udføre arbejde i Holland:

  • en arbejdstilladelse (TWV) fra UWV, hvis du opholder dig i Holland i mindre end 90 dage.
  • en kombineret opholds- og arbejdstilladelse (GVVA) fra IND, hvis du opholder dig i Holland i mere end 90 dage.

For begge typer arbejdstilladelser kan du ikke selv indsende en ansøgning til UWV eller IND. Arbejdstilladelsen skal ansøges af din arbejdsgiver hos de ovennævnte myndigheder. En række vigtige betingelser skal dog være opfyldt, før der gives en arbejdstilladelse til den stilling, du ønsker at udføre i Holland som briter og derfor statsborger uden for EU.

Ingen egnede kandidater på det hollandske eller det europæiske arbejdsmarked

En af de vigtige betingelser for tildeling af en TWV- eller GVVA-arbejdstilladelse er, at der ikke er noget "prioriteret tilbud" på det hollandske eller europæiske arbejdsmarked. Dette betyder, at din arbejdsgiver først skal finde medarbejdere i Holland og EØS og gøre ledige job bekendt med UWV ved at rapportere det til et arbejdsgiverens servicepunkt i UWV eller ved at sende det der. Kun hvis din hollandske arbejdsgiver kan demonstrere, at hans intensive rekrutteringsindsats ikke har ført til resultater, i den forstand at ingen hollandske eller EØS-ansatte var egnede eller tilgængelige, kan du gå i arbejde hos denne arbejdsgiver. I øvrigt anvendes den førnævnte betingelse mindre strengt i situationen med overførsel af personale inden for en international gruppe, og når det drejer sig om akademisk personale, kunstnere, gæsteforelæsere eller praktikanter. Når alt kommer til alt forventes disse (britiske) borgere uden for EU ikke at komme permanent ind på det hollandske arbejdsmarked.

En gyldig opholdstilladelse for en medarbejder uden for EU

En anden vigtig betingelse, der stilles for tildelingen af ​​en TWV- eller en GVVA-arbejdstilladelse, er, at du som brit og derfor borger uden for EU har (eller vil modtage) en gyldig opholdstilladelse, som du kan arbejde med i Holland. Der er forskellige opholdstilladelser til at arbejde i Holland. Hvilken opholdstilladelse du har brug for, bestemmes først på baggrund af den varighed, du vil arbejde i Holland. Hvis det er kortere end 90 dage, er et visum til kortvarigt normalt tilstrækkeligt. Du kan ansøge om dette visum på den hollandske ambassade i dit hjemland eller det land, hvor du har opholdssted.

Men hvis du ønsker at arbejde i Holland i mere end 90 dage, afhænger opholdstilladelsen af ​​det arbejde, du vil udføre i Holland:

  • Overførsel inden for et firma. Hvis du arbejder for en virksomhed uden for Den Europæiske Union, og du overføres til en hollandsk afdeling som trainee, manager eller specialist, kan din hollandske arbejdsgiver ansøge om opholdstilladelse til dig på IND under GVVA. For at give en sådan opholdstilladelse skal du opfylde et antal betingelser ud over et antal generelle betingelser, såsom et gyldigt identitetsbevis og et baggrundscertifikat, herunder en gyldig ansættelseskontrakt med et firma etableret uden for EU. For mere information om en virksomhedsoverdragelse og den tilsvarende opholdstilladelse, bedes du kontakte Law & More.
  • Meget dygtig migrant. En højtuddannet migranttilladelse kan ansøges om højt kvalificerede medarbejdere fra lande uden for EU, der skal arbejde i Holland i en ledende stilling eller som specialist. Ansøgningen om dette indgives til IND af arbejdsgiveren inden for rammerne af GVVA. Denne opholdstilladelse behøver derfor ikke ansøges af dig selv. Du skal dog opfylde en række betingelser, før du tildeler dette. Disse betingelser og mere information om dem kan findes på vores side Videnmigrant. Bemærk: forskellige (yderligere) betingelser gælder for videnskabelige forskere i henhold til direktiv (EU) 2016/801. Er du en britisk forsker, der ønsker at arbejde i Holland i henhold til retningslinjen? Kontakt derefter Law & More. Vores specialister inden for indvandrings- og ansættelsesret hjælper dig gerne.
  • Det europæiske blå kort. Det europæiske blå kort er en kombineret opholds- og arbejdstilladelse for højtuddannede migranter fra dem, der ligesom britiske statsborgere ikke har statsborgerskab i en af ​​Den Europæiske Unions medlemsstater siden 31. december 2020, som også er registreret hos IND af arbejdsgiveren inden for rammerne af GVVA skal ansøges. Som indehaver af et europæisk blåt kort kan du også begynde at arbejde i en anden medlemsstat efter at have arbejdet i Holland i 18 måneder, forudsat at du opfylder betingelserne i den pågældende medlemsstat. Du kan også læse hvilke betingelser disse er på vores side Videnmigrant.
  • Betalt beskæftigelse. Ud over de ovennævnte muligheder er der en række andre tilladelser med henblik på ophold for lønnet beskæftigelse. Genkender du dig ikke i ovenstående situationer, for eksempel fordi du vil arbejde som en britisk medarbejder i en bestemt hollandsk stilling inden for kunst og kultur eller som en britisk korrespondent for et hollandsk reklamemedium? I så fald vil en anden opholdstilladelse sandsynligvis gælde i dit tilfælde, og du skal opfylde andre (yderligere) betingelser. Den nøjagtige opholdstilladelse, du har brug for, afhænger af din situation. På Law & More vi kan bestemme disse sammen med dig og på baggrund heraf bestemme, hvilke betingelser du skal opfylde.

Ingen arbejdstilladelse krævet

I nogle tilfælde har du som britisk statsborger ikke brug for en TWV- eller GVAA-arbejdstilladelse. Bemærk, at du i de fleste undtagelsestilfælde stadig har brug for at kunne fremvise en gyldig opholdstilladelse og undertiden rapportere til UWV. De to vigtigste undtagelser fra arbejdstilladelsen, der normalt er mest relevante, fremhæves nedenfor:

  • Britiske statsborgere, der (kom) til at bo i Holland inden 31. december 2020. Disse borgere er dækket af tilbagetrækningsaftalen indgået mellem Det Forenede Kongerige og Holland. Dette betyder, at selv efter at Storbritannien definitivt har forladt Den Europæiske Union, kan disse britiske borgere fortsætte med at arbejde i Holland uden en arbejdstilladelse. Dette gælder kun, hvis de pågældende britiske statsborgere har en gyldig opholdstilladelse, såsom et permanent EU-opholdsdokument. Tilhører du denne kategori, men har du stadig ikke et gyldigt dokument til dit ophold i Holland? Så er det klogt at stadig ansøge om opholdstilladelse i en fast eller ubestemt periode for at sikre fri adgang til arbejdsmarkedet i Holland.
  • Uafhængige iværksættere. Hvis du vil arbejde i Holland som selvstændig, har du brug for opholdstilladelse 'arbejde som selvstændig virksomhed'. Hvis du vil være berettiget til en sådan opholdstilladelse, skal de aktiviteter, du udfører, være af afgørende betydning for den hollandske økonomi. Det produkt eller den tjeneste, du vil tilbyde, skal også have en innovativ karakter for Holland. Vil du vide, hvilke betingelser du skal opfylde, og hvilke officielle dokumenter du skal indsende til ansøgningen? Derefter kan du kontakte advokater fra Law & More. Vores advokater hjælper dig gerne med ansøgningen.

At Law & More vi forstår, at enhver situation er forskellig. Derfor bruger vi en personlig tilgang. Vil du vide, hvilke (andre) opholds- og arbejdstilladelser eller undtagelser der gælder i dit tilfælde, og om du opfylder betingelserne for at give dem? Kontakt derefter Law & More. Law & MoreAdvokater er eksperter inden for indvandrings- og ansættelsesret, så de korrekt kan vurdere din situation og sammen med dig bestemme, hvilken opholds- og arbejdstilladelse der passer til din situation, og hvilke betingelser du skal overholde. Vil du derefter ansøge om opholdstilladelse eller arrangere ansøgningen om arbejdstilladelse? Selv da Law & More specialister hjælper dig gerne.

Law & More