At bo sammen med din partner i Holland 1X1 billede

Bor sammen med din partner i Holland

''Law & More hjælper og hjælper dig og din partner med alle trin i ansøgningsproceduren for en opholdstilladelse. ''

Vil du bo i Holland sammen med din partner? I dette tilfælde har du brug for en opholdstilladelse. For at kvalificere dig til en opholdstilladelse skal du og din partner opfylde flere krav. Der er flere generelle og specifikke krav, der gælder.

Flere generelle krav

Det første generelle krav er, at du og din partner begge skal have et gyldigt pas. Du skal også udfylde en antecedents erklæring. I denne erklæring vil du blandt andet erklære, at du ikke har begået nogen strafbare handlinger i fortiden. I nogle tilfælde bliver du nødt til at deltage i forskning i tuberkulose efter ankomst til Holland. Dette afhænger af din situation og nationalitet. Derudover skal du begge være 21 år eller ældre.

Flere specifikke krav

Et af de specifikke krav er, at din partner skal have tilstrækkelig indkomst, der er uafhængig og langsigtet. Indkomsten skal normalt mindst svare til den lovbestemte mindsteløn. Undertiden gælder et andet indkomstkrav, dette afhænger af din situation. Denne betingelse gælder ikke, hvis din partner har nået AOW-pensionsalderen, hvis din partner er permanent og fuldstændig uegnet til at arbejde, eller hvis din partner permanent ikke er i stand til at opfylde kravet om arbejdsdeltagelse.

Et andet vigtigt specifikt krav, som den nederlandske immigrations- og naturalisationstjeneste opretholder, er at bestå den borgerlige integrationsundersøgelse i udlandet. Kun hvis du er fritaget for at tage denne eksamen, behøver du ikke at tage prøven. Ønsker du at vide, om du er fritaget for at gå til eksamen, hvad det koster at tage til eksamen, og hvordan du kan tilmelde dig eksamen? Kontakt os for information.

Hvordan fungerer ansøgningsproceduren?

Først og fremmest skal alle de krævede dokumenter og oplysninger indsamles, legaliseres og oversættes (hvis nødvendigt). Når alle de krævede dokumenter er samlet, kan ansøgningen om opholdstilladelse indgives.

I de fleste situationer er der behov for et specielt visum for at kunne rejse til Holland og opholde sig i mere end 90 dage. Dette særlige visum kaldes en almindelig midlertidig opholdstilladelse (en mvv). Dette er et klistermærke, der vil blive anbragt i dit pas af den hollandske repræsentation. Det er afhængig af din nationalitet, hvis du har brug for en mvv.

Hvis du har brug for en mvv, kan en ansøgning om opholdstilladelse og en mvv indsendes på én gang. Hvis du ikke har brug for en mvv, kan en ansøgning om kun opholdstilladelse indsendes.

Efter indsendelse af ansøgningen vil den hollandske immigrations- og naturalisationstjeneste kontrollere, om du og din partner opfylder alle kravene eller ej. En beslutning træffes inden for en periode på 90 dage.

Kontakt

Har du spørgsmål eller kommentarer til denne artikel?

Du er velkommen til at kontakte hr. Maxim Hodak, advokat hos Law & More via maxim.hodak@lawandmore.nl eller mr. Tom Meevis, advokat ved Law & More via tom.meevis@lawandmore.nl. Du kan også ringe til os på følgende telefonnummer: +31 (0)40-3690680.

Law & More