Ændring af fornavn

Ændring af fornavn

Vælg et eller flere fornavne til børn

I princippet er det forældrene frit at vælge et eller flere fornavne til deres børn. I sidste ende er du muligvis ikke tilfreds med det valgte fornavn. Vil du ændre dit fornavn eller dit barns navn? Derefter skal du følge med på en række vigtige ting. Når alt kommer til alt er en ændring af fornavnet ikke "bare" mulig.

Ændring af fornavn

Først har du brug for en gyldig grund til at ændre fornavnet, såsom:

  • Vedtagelse eller naturalisering. Som et resultat kan du muligvis være klar til en ny start, hvor du vil distancere dig fra din fortid eller efter et integrationsprogram fra din tidligere nationalitet gennem et nyt fornavn.
  • Ændring af køn. I princippet taler denne grund for sig selv. Det er trods alt tænkeligt, at dit fornavn som et resultat ikke længere matcher din person eller køn og har brug for en ændring.
  • Du ønsker måske også at distancere dig fra din tro og derfor ændre dit typiske religiøse fornavn. Omvendt er det naturligvis også muligt, at du ved at tage et typisk religiøst fornavn at styrke forbindelsen til din religion.
  • Mobning eller forskelsbehandling. Endelig er det muligt, at dit fornavn eller dit barns navn på grund af dets stavemåde forårsager dårlige foreninger eller så usædvanligt, som det fører til pestrækker.

I de nævnte tilfælde tilbyder naturligvis et andet fornavn en løsning. Derudover må et fornavn ikke være upassende og indeholde sværgede ord eller være det samme som et eksisterende efternavn, medmindre dette også er et normalt fornavn.

Har du en gyldig grund, og vil du ændre dit fornavn eller dit barns navn? Så har du brug for en advokat. Advokaten sender et brev til retten på dine vegne med anmodning om et andet fornavn. Et sådant brev kaldes også en ansøgning. Med henblik herpå skal du give din advokat de nødvendige dokumenter, såsom en kopi af pas, en autentisk kopi af fødselsattesten og det originale BRP-uddrag.

Proceduren for retten finder normalt sted skriftligt, og du behøver ikke at optræde i retten. Imidlertid er en høring mulig, hvis dommeren efter at have læst ansøgningen har brug for flere oplysninger til at afgøre, en interesseret part, for eksempel en af ​​forældrene, er uenig i anmodningen, eller hvis retten ser en anden grund til dette.

Retten afgiver normalt også sin afgørelse skriftligt. Tiden mellem ansøgningen og dommen er i praksis ca. 1-2 måneder. Hvis retten giver din anmodning, videregiver retten det nye fornavn til den kommune, hvor du eller dit barn er registreret. Efter en positiv afgørelse fra domstolen har kommunen normalt 8 uger på at ændre fornavnet i sin kommunale persondatabase (GBA), inden du kan ansøge om et nyt identitetsdokument eller kørekort med det nye navn.

Retten kan også træffe en anden afgørelse og afvise din anmodning, hvis retten finder, at der ikke er tilstrækkelige grunde til at ændre dit fornavn eller dit barns. I dette tilfælde kan du anke til den højere ret inden for tre måneder. Hvis du også er uenig i appelretten, kan du inden for 3 måneder anmode Højesteret om at annullere afgørelsen fra appelretten. Du skal bistås af en advokat i både appellation og cassation.

Ønsker du at ændre dit fornavn eller dit barns navn? Venligst kontakt Law & More. På Law & More vi forstår, at en ændring kan have mange grunde, og årsagen varierer per person. Derfor bruger vi en personlig tilgang. Vores advokater kan ikke kun give dig råd, men også hjælpe dig med ansøgningen om at ændre fornavnet eller hjælpe under retssager.

Law & More