Betingelser i forbindelse med familiesammenføring

Betingelser i forbindelse med familiesammenføring

Når en indvandrer får opholdstilladelse, får han eller hun også ret til familiesammenføring. Familiesammenføring betyder, at familiemedlemmerne til statusindehaveren har lov til at komme til Holland. Artikel 8 i den europæiske menneskerettighedskonvention fastsætter retten til at respektere familielivet. Familiesammenføring vedrører ofte indvandrerens forældre, brødre og søstre eller børn. Statusindehaveren og hans eller hendes familie skal dog opfylde en række betingelser.

Betingelser i forbindelse med familiesammenføring

Referenten

Indehaveren af ​​status kaldes også sponsor i proceduren for familiesammenføring. Sponsoren skal indsende ansøgningen om familiesammenføring til IND inden for tre måneder efter, at han eller hun har fået opholdstilladelse. Det er vigtigt, at familiemedlemmerne allerede dannede en familie, før indvandreren rejste til Holland. I tilfælde af et ægteskab eller partnerskab skal indvandreren påvise, at partnerskabet er varigt og eksklusivt, og at det allerede eksisterede før indvandringen. Indehaveren af ​​status skal derfor bevise, at familiedannelse allerede havde fundet sted inden hans eller hendes rejse. De vigtigste bevismidler er officielle dokumenter såsom ægteskabsattester eller fødselsattester. Hvis statusindehaveren ikke har adgang til disse dokumenter, kan der undertiden anmodes om en DNA-test for at bevise familieforbindelsen. Ud over at bevise familieforholdet er det vigtigt, at sponsoren har tilstrækkelige penge til at støtte familiemedlemmet. Dette betyder normalt, at statusindehaveren skal tjene den lovlige mindsteløn eller en procentdel deraf.

Yderligere vilkår og betingelser

Yderligere betingelser gælder for bestemte familiemedlemmer. Familiemedlemmer i alderen 18 til 65 år skal bestå en grundlæggende borgerlig integrationseksamen, før de kommer til Holland. Dette kaldes også kravet om borgerlig integration. For ægteskaber, der er indgået, før statusindehaveren har rejst til Holland, skal begge partnere have nået mindstealderen på 18. For ægteskaber, der er indgået på et senere tidspunkt eller for ugifte forhold, er det et krav, at begge partnere skal være mindst 21 år. år.

Hvis sponsoren ønsker at genforene sig med sine børn, kræves følgende. Børn skal være mindreårige på det tidspunkt, hvor ansøgningen om familiesammenføring indgives. Børn fra 18 til 25 år kan også være berettigede til familiesammenføring med deres forældre, hvis barnet altid har hørt til familien og stadig tilhører forældrenes familie.

MVV

Inden IND giver tilladelse til, at familien kan komme til Holland, skal familiemedlemmerne rapportere til den hollandske ambassade. På ambassaden kan de ansøge om en MVV. En MVV står for 'Machtiging voor Voorlopig Verblijf', hvilket betyder tilladelse til midlertidigt ophold. Når ansøgningen indgives, tager medarbejderen ved ambassaden familiemedlemmets fingeraftryk. Han eller hun skal også aflevere et pasfoto og underskrive det. Ansøgningen sendes derefter til IND.

Omkostningerne ved rejsen til ambassaden kan være meget høje, og i nogle lande kan de være meget farlige. Sponsoren kan derfor også ansøge om MVV hos IND for hans eller hendes familiemedlemmer. Dette anbefales faktisk af IND. I så fald er det vigtigt, at sponsoren tager et pasfoto af familiemedlemmet og en antecedentserklæring underskrevet af familiemedlemmet. Ved hjælp af en antecedentserklæring erklærer familiemedlemmet, at han eller hun ikke har nogen kriminel fortid.

Beslutning IND

IND vil kontrollere, om din ansøgning er komplet. Dette er tilfældet, når du har udfyldt detaljerne korrekt og tilføjet alle de nødvendige dokumenter. Hvis ansøgningen ikke er fuldstændig, modtager du et brev for at rette udeladelsen. Dette brev indeholder instruktioner om, hvordan ansøgningen skal udfyldes, og den dato, hvor ansøgningen skal være fuldstændig.

Når IND har modtaget alle dokumenterne og resultaterne af eventuelle undersøgelser, kontrollerer den, om du opfylder betingelserne. I alle tilfælde vurderer IND på grundlag af en individuel interessevurdering, om der er et familie- eller familieliv, som artikel 8 i EMK finder anvendelse på. Du modtager derefter en beslutning om din ansøgning. Dette kan være en negativ beslutning eller en positiv beslutning. I tilfælde af en negativ beslutning afviser IND ansøgningen. Hvis du er uenig med IND's beslutning, kan du gøre indsigelse mod beslutningen. Dette kan gøres ved at sende en meddelelse om indsigelse til IND, hvor du forklarer, hvorfor du er uenig i beslutningen. Du skal indsende denne indsigelse inden for 4 uger efter datoen for INDs beslutning.

I tilfælde af en positiv beslutning godkendes ansøgningen om familiesammenføring. Familiemedlemmet har lov til at komme til Holland. Han eller hun kan afhente MVV ved den ambassade, der er nævnt på ansøgningsskemaet. Dette skal gøres inden for 3 måneder efter den positive beslutning, og ofte skal der foretages en aftale. Ambassadens medarbejder sætter MVV på passet. MVV er gyldig i 90 dage. Familiemedlemmet skal derefter rejse til Holland inden for disse 90 dage og rapportere til receptionen i Ter Apel.

Er du indvandrer, og har du brug for hjælp til, eller har du spørgsmål om denne procedure? Vores advokater hjælper dig gerne. Venligst kontakt Law & More.

Law & More