Cryptocurrency - vær opmærksom på overholdelsesrisikoen - Image

Cryptocurrency: vær opmærksom på overholdelsesrisikoen

Introduktion

I vores hurtigt udviklende samfund bliver cryptocurrency mere og mere populært. I øjeblikket er der mange typer cryptocurrency, såsom Bitcoin, Ethereum og Litecoin. Cryptocurrencies er udelukkende digitale, og valutaerne og teknologien holdes sikkert ved hjælp af blockchain-teknologien. Denne teknologi holder en sikker registrering af hver transaktion alt sammen ét sted. Ingen kontrollerer blockchain, da disse kæder er decentraliserede på tværs af enhver computer, der har en cryptocurrency tegnebog. Blockchain-teknologi giver også anonymitet til brugere af cryptocurrency. Manglen på kontrol og anonymitet af brugere kan udgøre visse risici for iværksættere, der ønsker at bruge cryptocurrency i deres virksomhed. Denne artikel er en fortsættelse af vores tidligere artikel, 'Cryptocurrency: de juridiske aspekter af en revolutionerende teknologi'. Mens denne foregående artikel hovedsageligt nærmet sig de generelle juridiske aspekter af cryptocurrency, fokuserer denne artikel på de risici, som virksomhedsejere kan have, når de handler med cryptocurrency og vigtigheden af ​​overholdelse.

Risiko for mistanke om hvidvaskning af penge

Mens cryptocurrency vinder popularitet, er det stadig ureguleret i Holland og resten af ​​Europa. Lovgiverne arbejder på at gennemføre detaljerede regler, men dette vil være en lang proces. De nederlandske nationale domstole har imidlertid allerede afsagt flere domme i sager om cryptocurrency. Selvom nogle få beslutninger vedrørte cryptocurrency lovlige status, var de fleste sager inden for det kriminelle spektrum. Hvidvaskning af penge spillede en stor rolle i disse domme.

Hvidvaskning af penge er et aspekt, der skal tages i betragtning for at sikre, at din organisation ikke falder ind under anvendelsesområdet for den hollandske straffelov. Hvidvaskning af penge er en strafbar handling i henhold til nederlandsk strafferet. Dette er fastlagt i artikel 420bis, 420ter og 420 i den hollandske straffelov. Hvidvaskning af penge bevises, når en person skjuler den faktiske art, oprindelse, fremmedgørelse eller forskydning af en bestemt vare, eller skjuler, hvem der er modtageren eller indehaveren af ​​varen, mens han er opmærksom på, at varen stammer fra kriminelle aktiviteter. Selv når en person ikke eksplicit var opmærksom på, at varen stammer fra kriminelle aktiviteter, men med rimelighed kunne have antaget, at dette var tilfældet, kan han blive fundet skyldig i hvidvaskning af penge. Disse handlinger kan straffes med fængsel op til fire år (for at være opmærksom på den kriminelle oprindelse), fængsel op til et år (for at have en rimelig antagelse) eller en bøde på op til 67.000 euro. Dette findes i artikel 23 i den hollandske straffelov. En person, der gør en vane med hvidvaskning af penge, kan endda sættes i fængsel op til seks år.

Nedenfor er et par eksempler, hvor de hollandske domstole vedtog brugen af ​​cryptocurrency:

  • Der var en sag, hvor en person blev anklaget for hvidvaskning af penge. Han modtog penge, der blev opnået ved at konvertere bitcoins til fiat-penge. Disse bitcoins blev opnået gennem den mørke web, hvorpå IP-adresser for brugere er skjult. Undersøgelser viste, at den mørke web næsten udelukkende bruges til handel med ulovlige varer, der skal betales med bitcoins. Retten antog derfor, at bitcoins opnået via den mørke bane er af kriminel oprindelse. Retten sagde, at den mistænkte modtog penge, der blev opnået ved at konvertere bitcoins af en kriminel oprindelse til fiat-penge. Den mistænkte var opmærksom på, at bitcoins ofte er af kriminel oprindelse. Stadig undersøgte han ikke oprindelsen af ​​de fiat-penge, han fik. Derfor har han bevidst accepteret den betydelige chance for, at de penge, han modtog, blev opnået gennem ulovlige aktiviteter. Han blev dømt for hvidvaskning af penge. [1]
  • I dette tilfælde startede Fiscal Information and Investigation Service (på hollandsk: FIOD) en undersøgelse af bitcoin-handlende. Den mistænkte leverede i dette tilfælde bitcoins til de handlende og konverterede dem til fiat-penge. Den mistænkte brugte en online tegnebog, hvor mange mængder af bitcoins blev deponeret, som stammede fra den mørke bane. Som nævnt i tilfældet ovenfor antages disse bitcoins at være af ulovlig oprindelse. Den mistænkte nægtede at give afklaring om bitcoins oprindelse. Retten sagde, at den mistænkte var klar over bitcoins 'ulovlige oprindelse, da han gik til de handlende, der garanterer deres kunders anonymitet og anmoder en høj kommission om denne service. Derfor sagde retten, at den mistænkte kan antages. Han blev dømt for hvidvaskning af penge. [2]
  • Den næste sag vedrører en hollandsk bank, ING. ING indgik en bankkontrakt med en bitcoin-erhvervsdrivende. Som bank har ING visse overvågnings- og efterforskningsforpligtelser. De opdagede, at deres klient brugte kontante penge til at købe bitcoins til tredjepart. ING sluttede deres forhold, da oprindelsen af ​​betalingerne kontant ikke kan kontrolleres, og pengene muligvis kunne fås gennem ulovlige aktiviteter. ING følte, at de ikke længere var i stand til at opfylde deres KYC-forpligtelser, da de ikke kunne garantere, at deres konti ikke blev brugt til hvidvaskning af penge og til at undgå risiko for integritet. Retten sagde, at INGs klient var utilstrækkelig med at bevise, at kontantpenge var af lovlig oprindelse. Derfor fik ING lov til at afslutte bankforholdet. [3]

Disse domme viser, at arbejde med cryptocurrency kan udgøre en risiko, når det kommer til overholdelse. Når oprindelsen af ​​cryptocurrency ikke er kendt, og valutaen kan stamme fra det mørke web, kan der let opstå mistanke om hvidvaskning af penge.

Overholdelse

Da kryptokurrency endnu ikke er reguleret, og anonymitet i transaktioner er sikret, er det et attraktivt betalingsmiddel, der skal bruges til kriminelle aktiviteter. Derfor har kryptokurrency en slags negativ konnotation i Holland. Dette vises også i det faktum, at den hollandske finanstjeneste- og markedsmyndighed fraråder handel med kryptokurver. De siger, at brug af kryptokurver udgør risici med hensyn til økonomiske forbrydelser, da hvidvaskning af penge, bedrag, svig og manipulation let kan opstå. [4] Dette betyder, at du skal være meget nøjagtig med overholdelse, når du beskæftiger dig med kryptokurrency. Du skal være i stand til at vise, at den kryptokurrency, du modtager, ikke opnås gennem ulovlige aktiviteter. Du skal være i stand til at bevise, at du virkelig har undersøgt oprindelsen af ​​den kryptokurrency, du har modtaget. Dette kan vise sig at være vanskeligt for de mennesker, der bruger kryptokurrency, ofte ikke kan identificeres. Meget ofte, når den hollandske domstol har en afgørelse vedrørende kryptokurrency, er den inden for det kriminelle spektrum. I øjeblikket overvåger myndighederne ikke aktivt handelen med kryptokurver. Imidlertid har kryptokurrency deres opmærksomhed. Derfor, når en virksomhed har et forhold til kryptovaluta, vil myndighederne være ekstra opmærksomme. Myndigheder vil sandsynligvis gerne vide, hvordan kryptovaluta opnås, og hvad valutaens oprindelse er. Hvis du ikke kan besvare disse spørgsmål korrekt, kan der opstå mistanke om hvidvaskning af penge eller andre kriminelle handlinger, og en efterforskning vedrørende din organisation kan blive startet.

Regulering af cryptocurrency

Som nævnt ovenfor er kryptokurrency endnu ikke reguleret. Men handel og brug af kryptovalutaer vil sandsynligvis være strengt reguleret på grund af de kriminelle og økonomiske risici, som kryptokurrency medfører. Reguleringen af ​​kryptovaluta er et emne for samtale overalt i verden. Den Internationale Valutafond (en FN-organisation, der arbejder med globalt monetært samarbejde, sikrer finansiel stabilitet og letter international handel) opfordrer til global koordinering af kryptokurver, da den advarede om både finansielle og kriminelle risici. [5] Den Europæiske Union diskuterer, om der skal reguleres eller overvåges kryptovalutaer, selvom de endnu ikke har oprettet specifik lovgivning. Desuden er regulering af kryptokurrency genstand for debat i flere individuelle lande, såsom Kina, Sydkorea og Rusland. Disse lande tager eller ønsker at tage skridt for at etablere regler vedrørende kryptokurver. I Holland har Financial Services and Markets Authority påpeget, at investeringsselskaber har en generel pligt til at være opmærksom, når de tilbyder Bitcoin-futures til detailinvestorer i Holland. Dette indebærer, at disse investeringsselskaber skal tage sig af deres kunders interesse på en professionel, retfærdig og ærlig måde. [6] Den globale diskussion om regulering af kryptokurrency viser, at mange af organisationerne mener, at det er nødvendigt at etablere mindst en slags lovgivning.

Konklusion

Det er sikkert at sige, at cryptocurrency blomstrer. Imidlertid ser folk ud til at glemme, at handel og anvendelse af disse valutaer også kan medføre visse risici. Før du ved det, kan du falde inden for anvendelsesområdet for den hollandske straffelov, når du beskæftiger sig med cryptocurrency. Disse valutaer er ofte forbundet med kriminelle aktiviteter, især hvidvaskning af penge. Overholdelse er derfor meget vigtig for virksomheder, der ikke ønsker at blive retsforfulgt for strafbare handlinger. Viden om kryptokursvalutaers oprindelse spiller en stor rolle i dette. Da cryptocurrency har en noget negativ konnotation, diskuterer lande og organisationer, om de skal etablere regler vedrørende cryptocurrency eller ej. Selvom nogle lande allerede har taget skridt hen imod regulering, kan det stadig tage nogen tid, før verdensomspændende regulering opnås. Derfor er det af stor betydning for virksomheder at være forsigtige, når de handler med cryptocurrency og sørge for at være opmærksomme på overholdelse.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer efter at have læst denne artikel, er du velkommen til at kontakte Maxim Hodak, en advokat hos Law & More via [e-mail beskyttet], eller Tom Meevis, en advokat kl Law & More via [e-mail beskyttet], eller ring +31 (0) 40-3690680.

[1] ECLI:NL:RBMNE:2017:5716, https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBMNE:2017:5716.

[2] ECLI:NL:RBROT:2017:8992, https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBROT:2017:8992.

[3] ECLI:NL:RBAMS:2017:8376, https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBAMS:2017:8376.

[4] Autoriteit Financiële Markten, 'Reële kryptovalutaer, https://www.afm.nl/nl-nl/nieuws/2017/nov/risico-cryptocurrencies.

[5] Rapport Fintech og finansielle tjenester: Indledende overvejelser, Den Internationale Valutafond 2017.

[6] Autoriteit Financiële Markten, 'Bitcoin Futures: AFM op', https://www.afm.nl/nl-nl/nieuws/2017/dec/bitcoin-futures-zorgplicht.

Privatindstillinger
Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse, mens du bruger vores hjemmeside. Hvis du bruger vores tjenester via en browser, kan du begrænse, blokere eller fjerne cookies gennem dine webbrowserindstillinger. Vi bruger også indhold og scripts fra tredjeparter, der muligvis bruger sporingsteknologier. Du kan selektivt give dit samtykke nedenfor for at tillade sådanne tredjepartsindlejringer. For fuldstændig information om de cookies, vi bruger, data, vi indsamler, og hvordan vi behandler dem, skal du tjekke vores Privatlivspolitik
Law & More B.V.