Skilsmisse og situationen omkring koronavirussen

Skilsmisse og situationen omkring koronavirussen

Coronavirus har vidtrækkende konsekvenser for os alle. Vi må prøve at være hjemme så meget som muligt og arbejde hjemmefra. Dette sikrer, at du tilbringer mere tid med din partner hver dag, end du gjorde før. De fleste mennesker er ikke vant til at tilbringe så meget tid sammen hver dag. I nogle husstande skaber denne situation endda den nødvendige spænding. Især for de partnere, der allerede var nødt til at håndtere forholdsproblemer inden koronakrisen, kan de nuværende omstændigheder skabe en uholdbar situation. Nogle partnere kan endda komme til den konklusion, at det er bedre at få en skilsmisse. Men hvad med det under koronakrisen? Kan du ansøge om skilsmisse på trods af de foranstaltninger, der vedrører coronavirus for at blive hjemme så meget som muligt?

På trods af RIVM's strengere foranstaltninger, kan du stadig starte skilsmisseprocedurer. Skilsmisse advokaterne Law & More kan rådgive og hjælpe dig i denne proces. I forbindelse med skilsmisseprocedurerne kan der skelnes mellem en skilsmisse efter fælles anmodning og en ensidig skilsmisse. I tilfælde af skilsmisse efter fælles anmodning, indsender du og din (tidligere) partner et enkelt andragende. Derudover er du enig i alle arrangementerne. En ensidig anmodning om skilsmisse er en anmodning fra en af ​​de to partnere til retten om at opløse ægteskabet. I tilfælde af skilsmisse efter fælles anmodning er en retsmøde normalt ikke nødvendig. I tilfælde af en ensidig anmodning om skilsmisse er det almindelig praksis at planlægge en mundtlig høring ved retten efter den skriftlige runde. Mere information om skilsmisse kan findes på vores skilsmisseside.

Som et resultat af coronavirus-udbruddet arbejder domstole, domstole og specielle colleges så vidt muligt på afstand og ved hjælp af digitale metoder. For familiesager i forbindelse med coronavirus er der en midlertidig ordning, hvorefter tingretten i princippet kun behandler mundtligt sager, der anses for meget presserende via en telefonforbindelse (video). For eksempel betragtes en sag som meget presserende, hvis retten mener, at børns sikkerhed står på spil. I mindre presserende familiesager vurderer domstolene, om sagenes art er egnet til at blive behandlet skriftligt. Hvis dette er tilfældet, bliver parterne bedt om at blive enige om dette. Hvis parter har indvendinger mod en skriftlig procedure, kan retten stadig planlægge en mundtlig høring via en telefonisk (video) forbindelse.

Hvad betyder det for din situation?

Hvis du er i stand til at diskutere om skilsmisseproceduren med hinanden, og det er også muligt at træffe aftaler sammen, anbefaler vi, at du foretrækker en fælles skilsmisseanmodning. Nu hvor dette generelt ikke kræver retsmøde og skilsmissen kan afvikles skriftligt, er det den mest passende måde at få en skilsmisse under koronakrisen. Domstole bestræber sig på at træffe beslutninger om fælles ansøgninger inden for de frister, der er fastsat i loven, selv under koronakrisen.

Hvis du ikke er i stand til at nå til enighed med din (ex-) partner, bliver du tvunget til at starte en ensidig skilsmisseprocedure. Dette er også muligt under koronakrisen. Skilsmisseproceduren på ensidig anmodning starter med indgivelsen af ​​andragendet, hvor skilsmissen og eventuelle supplerende bestemmelser (underholdsbidrag, deling af boet osv.) Anmodes om af advokaten for en af ​​partnerne. Denne andragende præsenteres derefter for den anden partner af en foged. Den anden partner kan derefter indsende et skriftligt forsvar inden for 6 uger. Herefter planlægges en mundtlig høring, og dommen følger i princippet. Som et resultat af koronaforanstaltningerne kan en ensidig ansøgning om skilsmisse tage længere tid, før en mundtlig høring kan finde sted, hvis sagen ikke kan behandles skriftligt.

I denne sammenhæng er det muligt at indlede skilsmissesager også under koronakrisen. Dette kan enten være en fælles anmodning eller en ensidig ansøgning om skilsmisse.

Online skilsmisse under koronakrisen kl Law & More

Også i disse specielle tider skilsmisseadvokater fra Law & More står til din tjeneste. Vi kan rådgive og guide dig ved hjælp af et telefonopkald, videoopkald eller e-mail. Hvis du har spørgsmål om din skilsmisse, så tøv ikke med at kontakte vores kontor. Vi er glade for at hjælpe dig!

Law & More