Efter din arrestation: forvaring

Efter din arrestation: forvaring

Er du arresteret med mistanke om en strafbar handling? Derefter overfører politiet dig normalt til politistationen for at undersøge omstændighederne, under hvilke lovovertrædelsen blev begået, og hvad din rolle som mistænkt var. Politiet kan tilbageholde dig i op til ni timer for at nå dette mål. Tiden mellem midnat og klokken ni om morgenen tæller ikke med. I løbet af denne tid er du i første fase af tilbageholdelsen før retssagen.

Efter din arrestation: forvaring

Forældremyndighed er den anden fase af tilbageholdelsen før retssagen

Det er muligt, at ni timer ikke er nok, og politiet har brug for mere tid til efterforskningen. Beslutter den offentlige anklager, at du (som mistænkt) skal blive længere på politistationen for yderligere efterforskning? Derefter beordrer anklagemyndigheden forsikringen. Imidlertid kan en forsikringsordre ikke blot udstedes af den offentlige anklager. Dette skyldes, at en række betingelser skal være opfyldt. F.eks. Skal der være følgende situationer:

  • politiet er bange for risiko for flugt;
  • politiet ønsker at konfrontere vidner eller forhindre dig i at påvirke vidner;
  • politiet ønsker at forhindre dig i at forstyrre efterforskningen.

Derudover kan en udstedelse af en kendelse kun udstedes, hvis du er mistænkt for en kriminel handling, som forud for retssag tilbageholdelse er tilladt. Som hovedregel er frihedsberøvelse mulig i tilfælde af straffbare handlinger, der kan straffes med fængsel på fire år eller mere. Et eksempel på en kriminel handling, som forud for retssag tilbageholdelse er tilladt, er tyveri, svig eller en narkotikaforbrydelse.

Hvis der er udstedt en ordre om forsikring af den offentlige anklager, kan politiet tilbageholde dig med denne ordre, der inkluderer den kriminelle handling, som du er mistænkt for, i alt tre dage, inklusive nattetimerne, på politistationen. Derudover kan denne periode på tre dage forlænges en gang med yderligere tre dage i en nødsituation. I forbindelse med denne udvidelse skal efterforskningsinteressen afvejes mod din personlige interesse som mistænkt. Undersøgelsesinteressen inkluderer for eksempel frygt for en flyvefare, yderligere forhøre eller forhindre dig i at hindre efterforskningen. Personlig interesse kan for eksempel omfatte pleje af en partner eller barn, jobbeskyttelse eller omstændigheder såsom begravelse eller bryllup. I alt kan forsikringen derfor vare maksimalt 6 dage.

Du kan ikke gøre indsigelse eller klage over forældremyndigheden eller en forlængelse heraf. Imidlertid skal du som mistænkt stilles for en dommer, og du kan forelægge din klage til den undersøgende sorenskriver om eventuelle uregelmæssigheder i arrestationen eller forvaringen. Det er klogt at konsultere en kriminel advokat, inden du gør dette. Når alt kommer til alt, hvis du er i varetægt, har du ret til bistand fra en advokat. Værdsætter du det? Derefter kan du angive, at du vil bruge din egen advokat. Politiet henvender sig derefter til ham eller hende. Ellers modtager du hjælp fra pligttaleradvokaten. Din advokat kan derefter kontrollere, om der er uregelmæssigheder under anholdelse eller under forsikring, og om der var tilladt midlertidig tilbageholdelse i din situation.

Derudover kan en advokat påpege dine rettigheder og forpligtelser under tilbageholdelsen før retssagen. Når alt kommer til alt vil du blive hørt i både første og anden fase af tilbageholdelsen før retssagen. Det er normalt for politiet at starte med en række spørgsmål om din personlige situation. I denne sammenhæng kan politiet bede dig om at oplyse dit telefonnummer og dine sociale medier. Bemærk: ethvert svar, du giver på disse "sociale" spørgsmål fra politiet, kan bruges mod dig i efterforskningen. Politiet vil derefter spørge dig om de strafbare handlinger, de mener, du kan være involveret i. Det er vigtigt, at du ved, at du som mistænkt har ret til at forblive tavs, og at du også kan bruge det. Det kan være fornuftigt at bruge retten til at tie, fordi du endnu ikke ved, hvilke beviser politiet har imod dig under forsikringspolicen. Selvom politiet før disse "forretningsmæssige" spørgsmål er forpligtet til at underrette dig om, at du ikke er forpligtet til at besvare spørgsmålene, sker det ikke altid. Derudover kan advokaten informere dig om de mulige konsekvenser af at bruge tavsretten. Når alt kommer til alt er brugen af ​​retten til at tie stille ikke uden risici. Du kan også finde mere information om dette i vores blog: Retten til at være tavs i straffesager.

Hvis varigheden af ​​den (udvidede) varetægt er udløbet, er følgende muligheder tilgængelige. Først og fremmest kan den offentlige anklager føle, at du ikke længere behøver at blive tilbageholdt af hensyn til efterforskningen. I dette tilfælde vil den offentlige anklager pålægge dig at blive løslat. Det kan også være tilfældet, at den offentlige anklager mener, at efterforskningen nu er skredet langt nok til at kunne tage en endelig beslutning om det videre begivenhedsforløb. Hvis den offentlige anklager beslutter, at du vil blive tilbageholdt længere, vil du blive forelagt dommeren. Dommeren vil derefter kræve din tilbageholdelse. Dommeren afgør også, om du som mistænkt skal tages i varetægt. I så fald er du også i den næste længere fase af tilbageholdelsen.

At Law & More, forstår vi, at både arrestation og varetægtsfængsling er en vigtig begivenhed og kan have vidtrækkende konsekvenser for dig. Det er derfor vigtigt, at du er godt informeret om begivenhedens forløb vedrørende disse trin i den kriminelle proces og de rettigheder, du har i den periode, du er i varetægt. Law & More advokater er eksperter inden for strafferet og hjælper dig med glæde ved forældremyndighed. Hvis du har andre spørgsmål om forældremyndighed, bedes du kontakte advokaterne hos Law & More.

Law & More