Lov om fratræden

Lov om fratræden

Skilsmisse involverer meget

Skilsmissesagen består af en række trin. Hvilke skridt der skal tages, afhænger af, om du har børn, og om du på forhånd har aftalt en aftale med din fremtidige tidligere partner. Generelt skal følgende standardprocedure følges. Først og fremmest skal en ansøgning om skilsmisse indgives til retten. Dette kan være en ensidig ansøgning eller en fælles ansøgning. Med den første mulighed indsender en partner kun andragendet. Hvis der indgives en fælles andragende, indsender du og din tidligere partner andragendet og er enige om alle ordningerne. Du kan få disse aftaler fastlagt i en skilsmissepagt af en mægler eller advokat. I så fald vil der ikke være nogen retsmøder, men du vil modtage en skilsmisseafgørelse. Efter at have modtaget skilsmissebeslutningen kan du få udgivet en fratrædelseshandling fra en advokat. En fratrædelseserklæring er en erklæring om, at du har taget den skilsmisseafgørelse, der er udstedt af retten, til efterretning, og at du ikke vil appellere afgørelsen, hvilket betyder, at den straks kan registreres i kommunen. Du bliver kun skilt i henhold til loven, når beslutningen er optaget i kommunens civile statusregistreringer. Så længe skilsmisseafgørelsen ikke er registreret, er du stadig formelt gift.

Lov om fratræden

Efter domstolens afgørelse begynder en appelperiode på 3 måneder i princippet. Inden for denne periode kan du klage over skilsmisseafgørelsen, hvis du er uenig i den. Hvis parterne straks er enige om skilsmissebeslutningen, kan denne periode på 3 måneder blive forsinket. Dette skyldes, at domstolens afgørelse først kan registreres, når dommen er blevet endelig. En dom bliver først endelig, når 3-måneders appelperiode er udløbet. Men hvis begge parter underskriver fratrædelsesaftalen, afviser de begge at appellere. Parterne 'trækker sig tilbage' fra domstolens dom. Dommen er derefter endelig og kan registreres uden at skulle vente på 3-månedersperioden. Hvis du ikke er enig i skilsmissebeslutningen, er det vigtigt ikke at underskrive fratræden. Det er derfor ikke obligatorisk at underskrive gerningen. Efter domstolens afgørelse er der følgende muligheder inden for fratrædelsesområdet:

  • Begge parter underskriver en fratrædelseshandling:
    Ved at gøre dette angiver parterne, at de ikke ønsker at klage over skilsmisseafgørelsen. I dette tilfælde udløber 3-måneders appelperiode, og skilsmissesagen er hurtigere. Skilsmissen kan indføres straks i kommunens civile statusoptegnelser.
  • Den ene af de to parter underskriver en fratrædelsesakt, den anden ikke. Men han eller hun appellerer heller ikke:
    Muligheden for appel forbliver åben. Appelperioden på 3 måneder skal ventes. Hvis din (fremtidige) tidligere partner trods alt ikke appellerer, kan skilsmissen stadig registreres endeligt hos kommunen efter 3 måneder.
  • Den ene af de to parter underskriver en fratrædelseshandling, den anden part appellerer:
    I dette tilfælde går sagen ind i en helt ny fase, og retten vil genoverveje sagen efter appel.
  • Ingen af ​​parterne underskriver en fratrædelseshandling, men parterne appellerer heller ikke:
    Ved afslutningen af ​​den 3-måneders appelperiode skal du eller din advokat sende skilsmisseafgørelsen til registratoren for fødsler, ægteskaber og dødsfald for endelig registrering i borgerstatusregistrene.

Skilsmissedekretet bliver uigenkaldeligt, efter at 3-måneders appelperiode er udløbet. Når beslutningen er blevet uigenkaldelig, skal den føres i borgerstatusregistrene inden for 6 måneder. Hvis skilsmissebeslutningen ikke registreres i tide, bortfalder beslutningen, og ægteskabet opløses ikke!

Når fristen for appel er udløbet, har du brug for en ikke-ansøgningshandling for at få skilsmissen registreret hos kommunen. Du skal ansøge om denne manglende ansøgning til den domstol, der afsagde dommen i skilsmissesagen. I denne gerning erklærer retten, at parterne ikke har appelleret dommen. Forskellen med fratrædelsesakten er, at der anmodes om manglende ansøgning fra retten, efter at appelperioden er udløbet, mens fratræden skal udfærdiges af parternes advokater, inden appelperioden er udløbet.

For rådgivning og vejledning under din skilsmisse kan du kontakte familieret advokater Law & More. På Law & More vi forstår, at skilsmissen og efterfølgende begivenheder kan have vidtrækkende konsekvenser for dit liv. Derfor tager vi en personlig tilgang. Vores advokater kan også hjælpe dig i enhver sag. Advokaterne hos Law & More er eksperter inden for familieret og guider dig gerne, muligvis sammen med din partner, gennem en skilsmisseproces.

Law & More