Google bød en EU-rekord på 2,42 EU-milliarder. Dette er kun begyndelsen, der kan blive pålagt yderligere to sanktioner.

I henhold til Europa-Kommissionens beslutning skal Google betale en bøde på 2,42 mia. EUR for overtrædelse af antitrustloven.

Europa-Kommissionen oplyser, at Google gav fordel af sine egne Google Shopping-produkter i resultaterne af Googles søgemaskine til skade for andre leverandører af varer. Links til Google Shopping-produkter var og er øverst på søgeresultatsiden, mens positionerne for konkurrerende tjenester som bestemt af Googles søgerealgoritmer kun vises på lavere positioner.

Inden for 90 dage bliver Google nødt til at ændre sit rangeringssystem til søgealgoritmer. Ellers pålægges en sanktion på op til 5% af den gennemsnitlige daglige globale salg af Alphabet, Googles moderselskab.

Europakommissionær for konkurrence Margrethe Vestager sagde, at hvad Google gjorde var ulovligt i henhold til EU's antitrustregler. Med denne beslutning blev der indført præcedens for fremtidige undersøgelser.

Europa-Kommissionen undersøger yderligere to sager, hvor Google angiveligt misbruger reglerne for konkurrence på det frie marked: Android-operativsystemet og AdSense.

Læs mere: https://rechtennieuws.nl/54679/commissie-legt-google-geldboete-op-242-miljard-eur-misbruik-machtspositie-als-zoekmachine-eigen-prijsvergelijkingsdienst-illegaal-bevoordelen/

2017-06-27

Del