Jeg vil gribe! Billede

Jeg vil gribe!

Du har lavet en stor levering til en af ​​dine kunder, men køber betaler ikke det skyldige beløb. Hvad kan du gøre? I disse tilfælde kan du få beslaglagt købers varer. Dette er dog underlagt visse betingelser. Derudover er der forskellige typer anfald. I denne blog kan du læse alt, hvad du behøver at vide om udlæg af dine debitorer.

Forebyggende vs. eksekverende tilknytning

Vi kan skelne mellem to typer beslaglæggelse, forebyggende og eksekverende. Ved udlæg kan kreditor midlertidigt beslaglægge godset for at være sikker på, at skyldneren stadig har penge nok til senere at betale sin gæld. Efter at det sikrende udlæg er opkrævet, skal fordringshaveren anlægge sag, således at retten kan tage stilling til den konflikt, der ligger til grund for fæsteren. Disse sager kaldes også sager om realitetsbehandling. Kort fortalt tager kreditor skyldnerens varer i forvaring, indtil dommeren har taget stilling til sagen. Varerne må derfor først sælges på dette tidspunkt. Ved tvangsudlæg beslaglægges varerne derimod for at sælge dem. Provenuet fra salget bruges derefter til at betale gælden.

Forebyggende anfald

Begge former for anfald er ikke tilladt bare sådan. For at foretage et forhåndsudlæg skal du indhente tilladelse fra den midlertidige forbudsdommer. Til dette formål skal din advokat indgive en begæring til retten. I denne ansøgning skal det også fremgå, hvorfor du ønsker at foretage et forhåndsudlæg. Der skal være frygt for underslæb. Når retten har givet sin tilladelse, kan skyldnerens formue udlægges. Her er det vigtigt, at kreditor ikke selvstændigt må beslaglægge godset, men at det sker via en foged. Herefter har kreditor fjorten dage til at indlede en realitetsbehandling. Fordelen ved udlægget er, at fordringshaveren ikke skal frygte, at skyldneren, hvis gælden tilkendes i en realitetssag for retten, ikke vil have penge tilbage til at betale gælden.

Eksekutært beslaglæggelse

Ved udlæg til tvangsfuldbyrdelse kræves tvangsfuldbyrdelse. Dette indebærer normalt en kendelse eller dom fra retten. For en tvangsfuldbyrdelse er det derfor ofte nødvendigt, at sagsbehandlingen i retten allerede er ført. Hvis du har tvangsfuldbyrdelsen, kan du bede fogeden om at forkynde den. Herved vil fogeden besøge skyldneren og give påbud om at betale gælden inden for et vist tidsrum (f.eks. inden for to dage). Undlader skyldneren at betale inden for denne frist, kan fogeden foretage udlæg i alle skyldnerens formue. Fogeden kan herefter sælge disse varer på en tvangsauktion, hvorefter provenuet tilfalder kreditor. Debitors bankkonto kan også vedhæftes. Der skal naturligvis ikke ske auktion i dette tilfælde, men pengene kan med fogedens samtykke overføres direkte til kreditor.

Law & More