Indgiv en klage over retsbilledet

Indsend en klage over retten

Det er vigtigt, at du har og opretholder tillid til retsvæsenet. Derfor kan du indgive en klage, hvis du føler, at en domstol eller et medlem af retten ikke har behandlet dig korrekt. Du skal sende et brev til nævnets bestyrelse. Du skal gøre dette inden for et år efter hændelsen.

Indholdet af klagebrevet

Hvis du føler, at du ikke er blevet behandlet som du skal af et medarbejder eller en dommer ved en domstol, en appeldomstol, Handels- og industridomstolen (CBb) eller den centrale appelret (CRvB), kan indgive en klage. Dette kan f.eks. Være tilfældet, hvis du skal vente for længe på et svar på dit brev eller på behandlingen af ​​din sag. Eller hvis du føler, at du ikke blev adresseret ordentligt af en eller flere personer, der arbejdede ved retten eller den måde, hvorpå en person ved retten henvendte dig. Klagen kan også dreje sig om bogstavernes tone, ordlyd eller design eller om ikke at give oplysninger, give oplysninger for sent, give ukorrekte oplysninger eller give ufuldstændige oplysninger. I næsten alle tilfælde skal klagen handle om dig selv. Du kan ikke klage over den måde, retten har behandlet en anden; det er den person, der skal gøre. Medmindre du indgiver en klage på vegne af en person, som du har myndighed eller værgemål over, for eksempel dit mindreårige barn eller en person under dit værgemål.

BEMÆRK VENLIGST: Hvis du er uenig med en afgørelse truffet af retten eller en afgørelse truffet af retten under behandlingen af ​​din sag, kan du ikke indgive en klage over den. Dette skal ske gennem en anden procedure såsom at klage over afgørelsen.

Indsendelse af klagen

Du kan indgive din klage til den domstol, hvor din retssag verserer. Du skal gøre dette inden for et år efter hændelsen. Du skal sende din klage til den berørte ret. De fleste domstole giver dig mulighed for at indsende din klage digitalt. For at gøre dette skal du gå til www.rechtspraak.nl og i kolonnen til venstre under overskriften 'til retten' vælge 'Jeg har en klage'. Vælg den pågældende domstol, og udfyld den digitale klageformular. Du kan derefter sende denne formular til domstolen via e-mail eller almindelig post. Du kan også indsende din klage skriftligt til retten uden denne formular. Dit brev skal indeholde følgende oplysninger:

  • den afdeling eller person, som du har en klage over
  • Årsagen til, at du klager, hvad der nøjagtigt skete, og hvornår;
  • dit navn, adresse og telefonnummer
  • din underskrift;
  • muligvis kopier af dokumenter, der er relevante for din klage.

Behandling af klagen

Efter modtagelse af din klage vil vi først kontrollere, om den kan behandles. Hvis dette ikke er tilfældet, vil du blive informeret hurtigst muligt. Det kan også være tilfældet, at din klage er ansvaret for et andet organ eller en anden domstol. I så fald sender retten, hvis det er muligt, din klage og informerer dig om denne videresendelse. Hvis du er under det indtryk, at din klage let kan løses, f.eks. Gennem en (telefonsamtale), vil retten kontakte dig hurtigst muligt. Hvis din klage behandles, er proceduren som følger:

  • Retsadministrationen skal informere den eller de personer, som du klager over, om din klage;
  • Hvis det er nødvendigt, bliver du bedt om at give yderligere oplysninger om begivenheden;
  • Derefter foretager domstolens bestyrelse en undersøgelse;
  • I princippet får du mulighed for yderligere at forklare din klage til domstolens bestyrelse eller til et klagerådgivende udvalg. Den person, som klagen vedrører, vil aldrig selv behandle klagen;
  • Endelig træffer domstolens bestyrelse en afgørelse. Du vil blive informeret om denne beslutning skriftligt. Dette gøres normalt inden for 6 uger.

Har du spørgsmål som følge af denne blog? Så kontakt venligst Law & More. Vores advokater rådgiver dig gerne.

Law & More