Indsigelsesproceduren

Indsigelsesproceduren

Når du bliver indkaldt, har du muligheden for at forsvare dig mod kravene i stævningen. At blive indkaldt betyder, at du officielt er forpligtet til at møde i retten. Hvis du ikke overholder og ikke optræder i retten på den angivne dato, giver retten i fravær mod dig. Selv hvis du ikke betaler retsafgiften (til tiden), som er bidraget til sagens omkostninger, kan dommeren afsige en dom i fraværende. Udtrykket 'in absentia' henviser til den situation, hvor en retssag høres uden din tilstedeværelse. Hvis du gyldigt indkaldes som en sagsøgt, men ikke vises, er det mest sandsynligt, at den anden parts krav vil blive indrømmet som standard.

Hvis du ikke optræder i retten efter at du er blevet indkaldt, betyder det ikke, at du ikke længere har en chance for at forsvare dig selv. Der er to muligheder for stadig at forsvare dig mod den anden parts krav:

  • Rensning i fravær: Hvis du som tiltalte ikke optræder i sagen, vil retten give dig fraværende. Der vil dog være nogen tid mellem manglende optræden og dommen i fravær. I mellemtiden kan du rense ved fravær. Rensning af standard betyder, at du stadig vises i sagen, eller at du stadig betaler retsafgiften.
  • Indvending: Hvis der er afsagt en dom i fravær, er det ikke længere muligt at rense dommen i fravær. I dette tilfælde er en indsigelse den eneste måde at forsvare dig mod kravene fra den anden part i dommen.

Indsigelsesproceduren

Hvordan konfigurerer du en indsigelse?

Indsigelse indstilles ved at få serveret en modstandsstævning. Dette genåbner sagen. Denne indkaldelse skal indeholde forsvaret mod kravet. I indsigelsen indkalder du som tiltalte derfor, hvorfor du mener, at retten med urette har givet sagsøgerens krav. Indsigelsesindkaldelsen skal opfylde en række juridiske krav. Disse inkluderer de samme krav som en almindelig indkaldelse. Det er derfor klogt at henvende sig til en advokat hos Law & More at udarbejde en klageprocedure

Inden for hvilken frist skal du indgive en indsigelse?

Fristen for at udstede en indsigelse er fire uger. For tiltalte, der bor i udlandet, er fristen for indgivelse af indsigelse otte uger. Perioden på fire, otte uger kan starte tre øjeblikke:

  • Fristen kan starte, efter at fogeden har afsagt dommen i misligholdelse til den tiltalte;
  • Perioden kan begynde, hvis du som tiltalte udfører en handling, der resulterer i, at du er fortrolig med dommen eller forkyndelsen heraf. I praksis kaldes dette også en kendskabshandling;
  • Perioden kan også starte på dagen for fuldbyrdelse af beslutningen.

Der er ingen rækkefølgen mellem disse forskellige tidsgrænser. Der tages hensyn til den periode, der starter først.

Hvad er konsekvenserne af en indsigelse?

Hvis du starter en indsigelse, åbnes sagen som sådan, og du vil stadig være i stand til at fremsætte dine forsvar. Indsigelsen indgives til den samme domstol, der afsagte dommen. I henhold til loven suspenderer indsigelsen fuldbyrdelsen af ​​dommen i absentia, medmindre dommen er erklæret foreløbig eksigibel. De fleste standarddomme erklæres midlertidigt eksigible af retten. Dette betyder, at dommen kan fuldbyrdes, selv hvis der er indgivet indsigelse. Dommen vil derfor ikke blive suspenderet, hvis retten har erklæret den foreløbig retskraftig. Sagsøger kan derefter fuldbyrde dommen direkte.

Hvis du ikke fremsætter indsigelse inden for den fastsatte periode, vil dommen som standard være res judicata. Dette betyder, at intet andet retsmiddel vil være tilgængeligt for dig, og at standarddommen bliver endelig og uigenkaldelig. I dette tilfælde er du derfor bundet af dommen. Derfor er det meget vigtigt at indgive en indsigelse i tide.

Kan du også gøre indsigelse i en ansøgningsprocedure?

I det foregående er indsigelsen i en indkaldelsesprocedure behandlet. En ansøgningsprocedure adskiller sig fra en indkaldelsesprocedure. I stedet for at henvende sig til den modstående part, rettes en begæring til retten. Dommeren sender derefter kopier til alle interesserede parter og giver dem mulighed for at reagere på ansøgningen. I modsætning til indkaldelsesproceduren indrømmes en ansøgningsprocedure ikke i fravær, hvis du ikke vises. Dette betyder, at indsigelsesproceduren ikke er tilgængelig for dig. Det er korrekt, at loven ikke bestemmer, at retten i en ansøgningsprocedure vil give anmodningen medmindre anmodningen ser ud til at være ulovlig eller ubegrundet, men i praksis sker dette ofte. Derfor er det vigtigt at indgive et middel, hvis du er uenig i domstolens afgørelse. I ansøgningsproceduren er det kun klagemulighed og derefter kassering, der er tilgængelig.

Er du dømt i fravær? Og ønsker du at rydde din sætning i fravær eller genstand ved hjælp af en indsigelsesindkaldelse? Eller ønsker du at indgive en appel eller en kassationsappel i en ansøgningsprocedure? Advokaterne hos Law & More er klar til at hjælpe dig i retssager og er glade for at tænke sammen med dig.

Law & More