Internetsvindel

Internetsvindel

I de senere år er Internettet steget. Flere og oftere tilbringer vi vores tid i onlineverdenen. Med fremkomsten af ​​online bankkonti, betalingsmuligheder, markedspladser og betalingsanmodninger arrangerer vi i stigende grad ikke kun personlige, men også økonomiske forhold online. Det arrangeres ofte med kun et enkelt klik på knappen. Internettet har bragt os meget. Men vi skal ikke tage fejl. Internettet og dets hurtige udvikling medfører ikke kun bekvemmeligheder, men også risici. Når alt kommer til alt ligger internet-fidus i vente.

Hver dag køber og sælger millioner af mennesker værdifulde varer på internettet. Normalt går alt godt og som forventet for begge parter. Men alt for ofte krænkes den gensidige tillid af en part, og desværre opstår følgende situation: du betaler i henhold til aftalerne, men får derefter intet, eller du bliver overtalt til at sende dit produkt på forhånd, men modtager aldrig en betaling. Begge tilfælde kan være en fidus. Dette er den mest almindelige og velkendte form for internet-svindel. Denne formular forekommer hovedsageligt på online handelssteder, som eBay, men også via reklamer på sociale medier som Facebook. Derudover vedrører denne form for internet-fidus de tilfælde, hvor der er en svigagtig webshop, den såkaldte falske butik.

Internetsvindel

Internet-svindel dækker dog mere end blot "eBay-sager". Når du bruger et bestemt program på din computer, kan du opleve internet-svindel i en anden form. En person, der foregiver at være medarbejder hos det programfirma, kan overbevise dig om, at programmet er forældet, og at det udgør visse sikkerhedsrisici for din computer, når dette slet ikke er tilfældet. Efterfølgende tilbyder en sådan "medarbejder" dig at købe et nyt program til en overkommelig pris. Hvis du er enig og betaler, vil "medarbejderen" informere dig om, at betalingen desværre ikke har været en succes, og at du er nødt til at foretage betalingen igen. Mens alle betalinger er foretaget korrekt, og pengene er blevet modtaget flere gange for det samme "program", fortsætter den såkaldte "medarbejder" dette trick, så længe du fortsætter med at betale. Du kan også støde på det samme trick i en “kundeservicekakke”.

Fup

Scam er strafbart i henhold til artikel 326 i den hollandske straffelov. Imidlertid kan ikke enhver situation klassificeres som sådan en fidus. Det er nødvendigt, at du som et offer er blevet vildledt til at udlevere en vare eller penge. Bedrag kan opstå, hvis den part, som du har handlet med, har brugt et forkert navn eller kapacitet. I dette tilfælde præsenterer en sælger sig selv som pålidelig, mens hans kontaktoplysninger slet ikke er korrekte. Bedrag kan også bestå af tricks, såsom det tidligere beskrevne. Endelig er det muligt, at der i forbindelse med bedrag er tale om en væv af fiktioner, med andre ord en ophobning af løgne. Kun manglende levering af varer, som der er foretaget betaling for, er derfor utilstrækkelig til at acceptere svig og kan ikke direkte føre til en overbevisning fra sælgeren.

Det kan derfor være tilfældet under visse omstændigheder, at du føler dig svindlet, men at der ikke er tale om bedrageri i henhold til artikel 326 i straffeloven. Imidlertid er det muligt, at i dit tilfælde civilretten - vejen er åben for at tackle "svindleren" gennem ansvar. Ansvar kan opstå på forskellige måder. De to mest almindelige og kendte er erstatningsansvar og kontraktligt ansvar. Hvis du ikke har indgået en aftale med "svindleren", kan du muligvis stole på den første form for ansvar. Dette er tilfældet, når det drejer sig om en ulovlig handling, handlingen kan tilskrives gerningsmanden, du har lidt skade, og denne skade er resultatet af den pågældende handling. Hvis disse betingelser er opfyldt, kan der opstå et krav eller en forpligtelse i form af erstatning.

Kontraktmæssigt ansvar vil normalt være involveret i "eBay-sagerne". Når alt kommer til alt har du indgået aftaler i henhold til en vare. Hvis den anden part ikke overholder sine forpligtelser i henhold til aftalen, kan den begå et misligholdelse af kontrakten. Når der er tale om misligholdelse af kontrakten, kan du kræve opfyldelsen af ​​aftalen eller erstatning. Det er også klogt at give den anden part den sidste chance (sigt) til at returnere dine penge eller sende produktet ved hjælp af en meddelelse om misligholdelse.

For at anlægge civile retssager skal du vide, hvem "svindleren" er nøjagtigt. Du skal også ansætte en advokat til civil retssag. Law & More har advokater, der begge er eksperter inden for strafferet og civilret. Genkender du dig selv i en af ​​de situationer, der er beskrevet tidligere, vil du vide, om du er et offer for en fidus eller har du spørgsmål om fidus? Kontakt advokaterne hos Law & More. Vores advokater er ikke kun glade for at give dig råd, men hjælper dig også i straffesager eller civil retssager, hvis det ønskes.

Law & More