Forældreplan i tilfælde af skilsmisse

Forældreplan i tilfælde af skilsmisse

Hvis du har mindreårige børn, og du bliver skilt, skal der indgås aftaler om børnene. De gensidige aftaler fastlægges skriftligt i en aftale. Denne aftale er kendt som forældreplanen. Forældreplanen er et fremragende grundlag for at få en god skilsmisse.

Er en forældreplan obligatorisk?

Loven siger, at en forældreplan er obligatorisk for gifte forældre, der skiller sig. En forældreplan skal også udarbejdes, når registrerede forældre har deres registrerede partnerskab opløst. Forældre, der ikke er gift eller registrerede partnere, men som udøver forældremyndighed sammen, forventes også at udarbejde en forældreplan.

Hvad siger en forældreplan?

Loven foreskriver, at forældreplanen mindst skal indeholde aftaler om:

  • hvordan du involverede børnene i udarbejdelsen af ​​forældreplanen;
  • hvordan du deler pleje og opdragelse (plejeforskrift) eller hvordan du håndterer børnene (adgangsregulering);
  • hvordan og hvor ofte du giver hinanden information om dit barn;
  • hvordan I træffer beslutninger sammen om vigtige emner, såsom skolevalg;
  • omkostningerne til pleje og opdragelse (børnebidrag).

Du kan også vælge at medtage andre aftaler i forældreplanen. For eksempel hvad du som forældre finder vigtigt i din opdragelse, visse regler (sengetid, lektier) eller synspunkter på straf. Du kan også medtage noget om kontakten med begge familier i forældreplanen. Så du kan frivilligt medtage dette i forældreplanen.

Udarbejdelse af en forældreplan

Det er selvfølgelig rart, hvis du kan komme til gode aftaler med den anden forælder. Hvis det af en eller anden grund ikke er muligt, kan du ringe til en mægler eller familieadvokat på Law & More. Ved hjælp af Law & More mæglere kan du diskutere indholdet af forældreplanen under professionel og ekspertvejledning. Hvis mægling ikke tilbyder en løsning, er vores specialiserede familieretlige advokater også til din rådighed. Dette giver dig mulighed for at forhandle med den anden partner for at indgå aftaler om børnene.

Hvad sker der med forældreplanen?

Retten kan udtale din skilsmisse eller opløse dit registrerede partnerskab. Familieret advokater Law & More sender den oprindelige forældreplan til retten for dig. Retten knytter derefter forældreplanen til skilsmissedekretet. Som et resultat er forældreplanen en del af domstolens afgørelse. Begge forældre er derfor forpligtet til at overholde aftalerne i forældreplanen.

Er det ikke muligt at udarbejde en forældreplan?

Det sker ofte, at forældrene ikke når fuld aftale om indholdet af forældreplanen. I så fald er de heller ikke i stand til at overholde kravet om lovlig skilsmisse. Der er en undtagelse for sådanne tilfælde. Forældre, der kan demonstrere, at de har gjort tilstrækkelige bestræbelser på at nå til enighed, men ikke har gjort det, kan angive dette i dokumenterne til retten. Retten kan derefter udtale skilsmissen og selv beslutte, hvilke forældre der ikke er enige om.

Ønsker du en skilsmisse, og har du brug for hjælp til at udarbejde en forældreplan? Derefter Law & More er det rigtige sted for dig. De specialiserede familieretlige advokater Law & More kan hjælpe og guide dig med din skilsmisse og udarbejde en forældreplan.

Law & More