Procedure for vurdering af skader

Procedure for vurdering af skader

Retsafgørelserne indeholder ofte påbud om, at en af ​​parterne skal betale erstatning, der er bestemt af staten. Parterne i sagen ligger således på grundlag af en ny procedure, nemlig skadesvurderingsproceduren. I dette tilfælde er parterne imidlertid ikke tilbage til det firkantede. Faktisk kan skadesvurderingsproceduren betragtes som en fortsættelse af hovedsagen, der blot har til formål at bestemme skadespørgsmålene og omfanget af den kompensation, der skal betales. Denne procedure kan for eksempel vedrøre, om en bestemt skadepost er berettiget til erstatning, eller i hvilket omfang kompensationsforpligtelsen nedsættes på grund af skadelidtes forhold. I denne henseende adskiller skadesvurderingsproceduren sig fra hovedsagen, hvad angår bestemmelse af ansvarsgrundlaget og dermed fordelingen af ​​erstatning.

Procedure for vurdering af skader

Hvis ansvarsgrundlaget i hovedsagen er fastlagt, kan domstolene henvise parterne til skadesvurderingsproceduren. En sådan henvisning hører imidlertid ikke altid til dommernes muligheder i hovedsagen. Det grundlæggende princip er, at dommeren i princippet skal estimere skaden i sig selv i den dom, hvori den pålægges at betale erstatning. Kun hvis skadesvurderingen ikke er mulig i hovedsagen, for eksempel fordi den vedrører fremtidig skade eller fordi yderligere undersøgelse er påkrævet, kan dommeren i hovedsagen afvige fra dette princip og henvise parterne til skadesvurderingsproceduren. Derudover kan skadesvurderingsproceduren kun gælde for juridiske forpligtelser til at betale erstatning, såsom standard eller erstatning. Derfor er skadesvurderingsproceduren ikke mulig, når det drejer sig om en forpligtelse til at betale erstatning, der følger af en retsakt, f.eks. En aftale.

Der er flere fordele ved muligheden for en separat, men efterfølgende skadesvurderingsprocedure

Opdelingen mellem hoved- og følgende skadesvurderingsprocedure gør det faktisk muligt først at drøfte spørgsmålet om erstatningsansvar uden behov for også at adressere omfanget af skaden og afholde betydelige omkostninger til at underbygge det. Når alt kommer til alt kan det ikke udelukkes, at dommeren afviser den anden parts ansvar. I så fald ville diskussionen om omfanget af skaden og de afholdte omkostninger have været forgæves. Derudover er det muligt, at parterne efterfølgende når til en aftale uden for retten om erstatningens størrelse, hvis erstatningsansvaret er fastlagt af retten. I så fald spares udgiften og indsatsen ved vurderingen. En anden vigtig fordel for sagsøgeren ligger i størrelsen af ​​sagsomkostningerne. Når sagsøgeren i hovedsagen kun retssager om erstatningsansvaret, matches omkostningerne ved sagen til et krav af ubestemt værdi. Dette medfører lavere omkostninger, end hvis der straks blev krævet en betydelig erstatning i hovedsagen.

Selvom skadesvurderingsproceduren kan ses som en fortsættelse af hovedsagen, skal den indledes som en uafhængig procedure. Dette gøres ved forkyndelse af skadeserklæringen til den anden part. De juridiske krav, der også stilles til en stævning, skal overvejes. Med hensyn til indhold inkluderer skadeserklæringen "forløbet for den skade, som likvidationen kræves for, er specificeret detaljeret", med andre ord en oversigt over de påståede skader. I princippet er det ikke nødvendigt at inddrive betaling af erstatningen eller angive det nøjagtige beløb for hver skadeemne. Når alt kommer til alt skal dommeren uafhængigt estimere skaden på baggrund af de påståede kendsgerninger. Grundene til kravet skal dog specificeres i skadeserklæringen. Den udarbejdede skadeserklæring er i princippet ikke bindende, og det er muligt at tilføje nye genstande, selv efter at skadeserklæringen er forkyndt.

Det videre forløb af skadesvurderingsproceduren ligner den almindelige domstolsprocedure. For eksempel er der også den almindelige ændring af konklusion og en retsmøde i retten. Der kan også anmodes om bevis- eller ekspertrapporter i denne procedure, og retsafgifter opkræves igen. Det er nødvendigt for den tiltalte at genoprette en advokat i denne sag. Hvis sagsøgte ikke optræder i skadesvurderingsproceduren, kan der gives standard. Når det drejer sig om den endelige dom, hvor det kan pålægges at betale alle former for erstatning, gælder de sædvanlige regler også. Dommen i skadesvurderingsproceduren giver også en retskraftig titel og har den konsekvens, at skaden er bestemt eller afgjort.

Når det kommer til skadesvurderingsproceduren, tilrådes det at konsultere en advokat. For sagsøgte er dette endda nødvendigt. Dette er ikke underligt. Når alt kommer til alt er læren om skadesvurdering meget omfattende og kompleks. Har du at gøre med et tabsestimat, eller ønsker du mere information om skadesvurderingsproceduren? Kontakt advokaterne hos Law & More. Law & More advokater er eksperter i procedurelovgivning og skadesvurdering og giver dig gerne juridisk rådgivning eller bistand under kravsproceduren.

Law & More