Hurtig skilsmisse: hvordan gør man det?

Hurtig skilsmisse: hvordan gør man det?

Skilsmisse er næsten altid en følelsesmæssigt svær begivenhed. Hvordan en skilsmisse forløber kan dog gøre hele forskellen. Ideelt set vil alle gerne få skilsmissen overstået så hurtigt som muligt. Men hvordan gør man det?

Tip 1: Undgå skænderier med din tidligere partner

Det vigtigste tip, når det kommer til at blive skilt hurtigt, er at undgå skænderier med din ekspartner. I de fleste tilfælde går der meget tid tabt på at bekæmpe hinanden. Hvis eks-partnere kommunikerer godt med hinanden og til en vis grad holder deres følelser under kontrol, kan en skilsmisse forløbe betydeligt hurtigere. Dette sparer ikke kun en masse tid og energi på at bekæmpe hinanden, det betyder også, at retssagen omkring en skilsmisse kører hurtigere.

Tip 2: Se advokaten sammen

Når ekspartnere kan lave aftaler, kan de i fællesskab hyre én advokat. På den måde behøver I ikke begge jeres egen advokat, men fællesadvokaten kan inddrage aftalerne om skilsmissen i skilsmissepagten af ​​fællesadvokaten. Dette undgår dobbeltomkostninger og sparer en masse tid. Hvis der er en fælles anmodning om skilsmisse, skal man jo ikke gå rettens vej. Det er derimod tilfældet, når begge parter hyrer deres egen advokat.

Derudover er der en række ting, som du og din tidligere partner kan forberede, inden du hyrer en advokat, for at spare endnu mere tid og penge:

  • Diskuter på forhånd med din tidligere partner, hvilke arrangementer du laver, og sæt disse på papir. På denne måde behøver nogle af spørgsmålene ikke at blive drøftet indgående med advokaten, og advokaten behøver kun at medtage disse aftaler i skilsmisseaftalen;
  • Du kan allerede nu lave en opgørelse over de varer, der skal opdeles. Tænk ikke kun på ejendelene, men også på enhver gæld;
  • Aftal så meget som muligt vedrørende ejendommen, såsom notar, realkreditlån, vurdering og eventuelt køb af ny bolig.

Tip 3: Mediation

Hvis du ikke kan nå til enighed om skilsmissen med din ekspartner, er det klogt at tilkalde en mægler. En mæglers opgave ved en skilsmisse er at guide samtalen mellem dig og din ekspartner som uvildig tredjepart. Gennem mediation søges der løsninger, som begge parter kan blive enige om. Det betyder, at man ikke er på hver sin side af hegnet, men arbejder sammen om at løse konflikter og nå frem til fornuftige aftaler. Når I har fået en løsning sammen, sætter mægleren aftalerne på papir. Bagefter kan du og din tidligere partner konsultere en advokat, som så kan inddrage aftalerne i skilsmissepagten.

Law & More