Start af et transportfirma Image

Starter et transportfirma? Her er hvad du skal vide!

Introduktion

Enhver, der ønsker at oprette et transportfirma, skal være opmærksom på, at dette ikke kan gøres natten over. Før man starter et transportfirma, skal man først have en generøs mængde papirarbejde. F.eks .: ethvert selskab, der beskæftiger sig med professionel godstransport, dvs. ethvert firma, der transporterer varer (ad vej) mod betaling og ved tredjepartsordre, har brug for en 'Eurovergunning' (Euro-tilladelse) i tilfælde af, at transporten finder sted med køretøjer med en lastekapacitet på mere end 500 kg. At få en Euro-tilladelse kræver en vis indsats. Hvilke skridt skal der tages? Læs det her!

Tilladelse

For at få en Euro-tilladelse skal der ansøges om tilladelse hos NIWO (den hollandske nationale og internationale vejtransportorganisation). Som angivet i indledningen kræves tilladelsen til national og international transport med køretøjer med en lastekapacitet på mere end 500 kg. Et transportfirma med en licens skal have mindst et køretøj, for hvilket der skal udstedes et licensattest. Med en licensattest om bord kan køretøjet transportere varer inden for EU (med nogle få undtagelser). Uden for EU er andre tilladelser nødvendige (f.eks. En CEMT-tilladelse eller en ekstra ride-tilladelse). Euro-tilladelsen er gyldig i en periode på 5 år. Efter denne periode kan tilladelsen fornyes. Afhængig af transporttypen (f.eks. Transport af farlige materialer) er det muligt, at andre tilladelser også er nødvendige.

Krav

Der er fire hovedkrav, der skal opfyldes, før en tilladelse kan udstedes:

  • Virksomheden skal have en faktisk etablering i Holland, hvilket betyder en faktisk og permanent virksomhed. Desuden skal der, som allerede nævnt, være mindst et køretøj.
  • Virksomheden skal være kreditværdige, hvilket betyder, at virksomheden har et tilstrækkeligt antal finansielle midler til rådighed til at sikre dens start og kontinuitet. Konkret betyder dette, at virksomhedens kapital (i form af risikovillig kapital) mindst skal være 9.000 euro, hvis virksomheden arbejder med et køretøj. Der skal tilføjes et ekstra beløb på 5.000 euro til denne kapital for hvert ekstra køretøj. Som bevis på kreditværdighed skal der indsendes en (åbnings) saldo og muligvis en formueopgørelse samt en erklæring fra en revisor (RA eller AA), et medlem af NOAB eller et medlem af regnskabsregistret (' Registrer Belastingadviseurs '). Der er nogle specifikke krav til denne erklæring.
  • Desuden skal den ansvarlige for transportaktiviteterne (transportlederen) bevise sin kompetence ved at fremstille et anerkendt eksamensbevis 'Ondernemer beroepsgoederenvervoer over de weg' (frit oversat: 'Entreprenør professionel transport af varer ad landevej'). Dette eksamensbevis tager nogle 'rullende-op-dine-ærmer', da det kun kan opnås ved at bestå seks eksamener, der er organiseret af en bestemt afdeling af CBR (det hollandske 'Central Office for Driving Skills'). Ikke hver transportleder skal erhverve dette eksamensbevis; der er en nedre grænse for en manager med et eksamensbevis. Der er desuden en række yderligere krav. Transportlederen skal f.eks. Være bosiddende i EU. Transportlederen kan være direktør eller ejer af virksomheden, men denne position kan også udfyldes af en 'ekstern' person (for eksempel en autoriseret underskriver), så længe NIWO kan bestemme, at transportlederen er permanent og faktisk at lede transportaktiviteterne, og at der er en reel forbindelse med virksomheden. I tilfælde af en 'ekstern' person er der brug for en 'verklaring inbreng vakbekwaamheid' (frit oversat: 'erklæring om kompetence').
  • Den fjerde betingelse er, at virksomheden skal være det troværdig. Dette kan vises med en 'Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor NP en / af RP' (certifikat for god opførsel for en fysisk person (NP) eller juridisk enhed (RP)). VOG RP er nødvendig i tilfælde af en juridisk enhed i form af en hollandsk BV, Vof eller et partnerskab. VOG NP er nødvendig i tilfælde af et enkeltpersonforetagende og / eller en ekstern transportchef. I tilfælde af direktører, der ikke bor i Holland og / eller som ikke er i besiddelse af den nederlandske statsborgerskab, skal der opnås en separat VOG NP i bopæls- eller nationalitetslandet.

(Andet) grunde til afslag

En Euro-tilladelse kan nægtes eller inddrages, når dette tilrådes af Bureau Bibob. Dette kan f.eks. Være tilfældet, når der er mulighed for, at tilladelsen bruges til kriminel handling.

Anvendelse

Tilladelsen kan søges via NIWOs digitale kontor. En tilladelse koster € 235, -. Licenscertifikatet koster € 28.35. Desuden opkræves en årlig afgift på € 23,70 pr. Licensattest.

Konklusion

For at etablere et transportfirma i Holland, er der brug for en 'Eurovergunning'. Denne tilladelse kan udstedes, når fire krav er opfyldt: der skal være en faktisk virksomhed, virksomheden skal være kreditværdig, transportlederen skal være i besiddelse af et eksamensbevis 'Ondernemer beroepsgoederenvervoer over de weg', og virksomheden skal være pålidelig. Bortset fra ikke at opfylde disse krav, kan en tilladelse nægtes, når der er risiko for, at tilladelsen misbruges. Omkostningerne til en ansøgning er € 235, -. Et licensattest koster 28.35 €.

Kilde: www.niwo.nl

Kontakt

Hvis du har yderligere spørgsmål eller kommentarer efter at have læst denne artikel, er du velkommen til at kontakte mr. Maxim Hodak, advokat kl Law & More via maxim.hodak@lawandmore.nl eller mr. Tom Meevis, advokat kl Law & More via tom.meevis@lawandmore.nl eller ring til os på +31 40-3690680.

Law & More