Blog

Tequila-konflikt

En velkendt retssag fra 2019 [1]: Det mexicanske reguleringsorgan CRT (Consejo Regulador de Tequila) havde indledt en retssag mod Heineken, der omtalte ordet Tequila på dens Desperados-flasker. Desperados hører til Heineken's udvalgte gruppe af internationale mærker og er ifølge bryggeren en "tequila-flavored beer". Desperados markedsføres ikke i Mexico, men det sælges i Holland, Spanien, Tyskland, Frankrig, Polen og andre lande. Ifølge Heineken indeholder deres aroma den rigtige tequila, som de køber fra de mexicanske leverandører, der er medlemmer af CRT. De sikrer også, at produktet overholder alle regler og krav til mærkning. Ifølge CRT overtræder Heineken reglerne, der er designet til at beskytte navnene på lokale produkter. CRT er overbevist om, at Heinekens øl med aromatiseret tequila med Desperados-smag ødelægger tequilas gode navn.

Smagforstærkere

Ifølge CRT-direktør Ramon Gonzalez hævder Heineken, at 75 procent af smagen er tequila, men forskning fra CRT og et sundhedscenter i Madrid indikerer, at Desperados ikke indeholder tequila. Problemet ser ud til at være med mængden af ​​smagsforstærkere, der er tilsat ølen, og opskriften, der bruges til den. CRT angiver i denne procedure, at produktet Desperados ikke overholder de mexicanske regler, som kræves for alle produkter, der indeholder Tequila. Tequila er et beskyttet geografisk navn, hvilket betyder, at kun Tequila produceret af virksomheder, der er certificeret til dette formål i Mexico, kan kaldes Tequila. For eksempel skal agaves, der anvendes under destillation, komme fra et specielt valgt område i Mexico. Også 25 til 51 procent af en blandet drink skal indeholde tequila for at have navnet på etiketten. CRT mener blandt andet, at forbrugerne bliver vildledt, fordi Heineken ville give indtryk af, at der ville være mere tequila i ølen, end der faktisk er.

Det er bemærkelsesværdigt, at CRT har ventet så længe på at gribe ind. Desperados har været på markedet siden 1996. Ifølge Gonzalez skyldtes dette de involverede juridiske omkostninger, da dette er en international sag.

Verifikation

Domstolen fastslog, at selv om ordet 'tequila' fremtræder fremtrædende på forsiden af ​​emballagen og i Desperados-reklamer, vil forbrugerne stadig forstå, at Tequila udelukkende bruges som krydderier i Desperados, og at procentdelen af ​​Tequila er lav. Påstanden om, at der er Tequila i produktet, er ifølge Retten korrekt. Faktisk kommer Tequila, der er tilføjet Desperados, også fra en producent, der er godkendt af CRT. Forbrugeren bliver heller ikke vildledt, fordi etiketten på bagsiden af ​​flasken angiver, at det er 'øl, der er aromatiseret med tequila', ifølge tingretten. Det er dog uklart, hvilken procentdel af tequila der findes i Desperados. Det fremgår af domstolens dom, at CRT har gjort det uklart, at Tequila ikke bruges i tilstrækkelig mængde til at give drikken et væsentligt kendetegn. Dette er et kritisk spørgsmål for at afgøre, om en specifikation er tilladt, eller om den betragtes som vildledende.

Konklusion

I dommen af ​​15. maj 2019, ECLI: NL: RBAMS: 2019: 3564, konkluderede tingretten i Amsterdam, at CRT's krav ikke kunne overdrages på et af CRT's baser. Påstandene blev afvist. Som et resultat af dette resultat blev CRT dømt til at betale Heineken's sagsomkostninger. Selvom Heineken vandt denne sag, er mærkningen på Desperado-flasker blevet justeret. Den fedt trykte "Tequila" på forsiden af ​​etiketten er udskiftet i "Aromatiseret med Tequila".

I afsluttende

Hvis du finder ud af, at en anden bruger eller har registreret dit varemærke, skal du tage handling. Risikoen for succes mindskes, jo længere du venter på at handle. Hvis du vil vide mere om dette emne, bedes du kontakte os. Vi har de rigtige advokater, der kan rådgive og støtte dig. Du kan tænke på hjælp i tilfælde af krænkelse af varemærket, udarbejde en licensaftale, overføre gerning eller foretage et navn og / eller logo valg for et varemærke.

 

[1] Domstolen i Amsterdam, 15. maj 2019

ECLI: NL: RBAMS: 2019: 3564

Del