Opholdstilladelse i Holland

Konsekvenserne af skilsmisse for din opholdstilladelse

Har du en opholdstilladelse i Holland baseret på et ægteskab med din partner? Så kan skilsmisse have konsekvenser for din opholdstilladelse. Når alt kommer til alt, hvis du er skilt, vil du ikke længere opfylde betingelserne, din ret til opholdstilladelse bortfalder, og det kan derfor trækkes tilbage af IND. Hvorvidt og på hvilke grunde du kan blive i Holland efter skilsmissen, afhænger af følgende situationer, der skal skelnes.

Du har børn

Er du skilt, men har mindreårige børn? I dette tilfælde er der en mulighed for at bevare opholdstilladelsen i Holland i følgende tilfælde:

Du var gift med en hollandsk statsborger, og dine børn er hollandske. I dette tilfælde kan du beholde din opholdstilladelse, hvis du viser, at der er et sådant afhængighedsforhold mellem dit nederlandske mindreårige barn og dig, at dit barn ville blive tvunget til at forlade EU, hvis du ikke fik ret til ophold. Der er normalt et afhængighedsforhold, når du udfører faktiske pleje- og / eller opdragelsesopgaver.

Konsekvenserne af skilsmisse for din opholdstilladelse

Du var gift med en EU-borger, og dine børn er EU-borgere. Du har derefter muligheden for at bevare din opholdstilladelse i tilfælde af ensidig myndighed eller i tilfælde af en besøgsordning, der er oprettet af domstolen, hvis gennemførelse skal finde sted i Holland. Du skal dog demonstrere, at du har tilstrækkelige ressourcer til at forsørge familien, så der ikke bruges offentlige midler. Går dine børn i skole i Holland? Derefter kan du være berettiget til en undtagelse fra ovenstående.

Du var gift med en ikke-EU-borger, og dine børn er ikke-EU-borgere. I dette tilfælde bliver det vanskeligt at bevare din opholdstilladelse. I dette tilfælde kan du kun anmode om, at de mindreårige børn bevarer deres ret til ophold i henhold til artikel 8 i EMK. Denne artikel regulerer retten til beskyttelse af familie og familieliv. Forskellige faktorer er vigtige for spørgsmålet, om appellen til denne artikel faktisk overholdes. Det er derfor bestemt ikke en nem måde.

Du har ikke børn

Hvis du ikke har børn, og du skal skille dig, udløber din opholdstilladelse, fordi du ikke længere vil være sammen med den person, som din opholdsret var afhængig af. Ønsker du at blive i Holland efter din skilsmisse? Så har du brug for en ny opholdstilladelse. For at kvalificere dig til en opholdstilladelse skal du opfylde visse betingelser. IND kontrollerer, om du opfylder disse betingelser. Den opholdstilladelse, som du er berettiget til, afhænger af din situation. Følgende situationer kan skelnes:

Du er fra et EU-land. Har du statsborgerskab i et EU-land, EØS-land eller Schweiz? Derefter kan du bo, arbejde eller starte en virksomhed og studere i Holland i henhold til europæiske regler. I den periode, hvor du udfører (en af) disse aktiviteter, kan du bo i Holland uden din partner.

Du har opholdstilladelse i mere end 5 år. I dette tilfælde kan du ansøge om en uafhængig opholdstilladelse. Du skal dog opfylde følgende betingelser: Du har haft opholdstilladelse til ophold hos den samme partner i mindst 5 år, din partner er en hollandsk statsborger eller har en opholdstilladelse til et ikke-midlertidigt opholdsformål, og du har et integrationseksamen eller en undtagelse for dette.

Du er en borger i Tyrkiet. Mere gunstige regler gælder for tyrkiske ansatte og deres familiemedlemmer om at blive i Holland efter en skilsmisse. På grund af aftalerne mellem Tyrkiet og Den Europæiske Union kan du ansøge om en uafhængig opholdstilladelse efter kun 3 år. Hvis du har været gift i tre år, kan du ansøge om opholdstilladelse efter 1 år for at søge arbejde.

Er din opholdstilladelse trukket tilbage som følge af skilsmisse, og er din ansøgning om en anden opholdstilladelse afvist? Så er der en beslutning om tilbagevenden, og du får en periode, inden du skal forlade Holland. Denne periode forlænges, hvis der indbringes indsigelse eller appel mod afvisning eller tilbagetrækning. Forlængelsen varer indtil afgørelsen om IND-indsigelsen eller dommerens afgørelse. Hvis du har udtømt en retssag i Holland, og du ikke forlader Holland inden for den fastsatte periode, er dit ophold i Holland ulovligt. Dette kan have vidtrækkende konsekvenser for dig.

At Law & More vi forstår, at skilsmisse betyder en følelsesmæssigt vanskelig tid for dig. På samme tid er det klogt at tænke på din opholdstilladelse, hvis du ønsker at blive i Holland. En god indsigt i situationen og mulighederne er vigtig. Law & More kan hjælpe dig med at bestemme din juridiske stilling og om nødvendigt tage sig af ansøgningen om tilbageholdelse eller ny opholdstilladelse. Har du andre spørgsmål, eller genkender du dig selv i en af ​​ovenstående situationer? Kontakt advokaterne hos Law & More.

Law & More