midlertidig kontrakt

Overgangskompensation for en ansættelseskontrakt: Hvordan fungerer det?

Under visse omstændigheder har en medarbejder, hvis ansættelseskontrakt slutter, ret til en lovligt fastsat godtgørelse. Dette betegnes også som overgangsbetaling, der har til formål at lette overgangen til et andet job eller for mulig uddannelse. Men hvad er reglerne for denne overgangsbetaling: hvornår har medarbejderen ret til det, og hvor meget er overgangsbetalingen nøjagtigt? Reglerne vedrørende overgangsbetalingen (midlertidig kontrakt) diskuteres successivt i denne blog.

Overgangskompensation for en ansættelseskontrakt: Hvordan fungerer det?

Ret til overgangsbetaling

I henhold til art. 7: 673, stk. 1, i den nederlandske civillovbog, har en medarbejder ret til en overgangsbetaling, som også kan bruges til ikke-arbejdsrelaterede formål. Kunst. 7: 673 BW specificerer i hvilke tilfælde en arbejdsgiver er forpligtet til at betale dette.

Ansættelseskontraktens ophør på initiativ af arbejdsgiveren på initiativ af medarbejderen
ved aflysning ret til overgangsbetaling ikke rigtigt*
ved opløsning ret til overgangsbetaling ikke rigtigt*
ved lovens drift uden videreførelse ret til overgangsbetaling ikke rigtigt *

* Medarbejderen er kun berettiget til en overgangsbetaling, hvis dette er resultatet af alvorligt skyldige handlinger eller undladelser fra arbejdsgiverens side. Dette er kun tilfældet i meget alvorlige tilfælde såsom seksuel chikane og racisme.

Undtagelser

I nogle tilfælde skylder en arbejdsgiver imidlertid ikke en overgangsbetaling. Undtagelserne er:

  • medarbejderen er yngre end atten og har i gennemsnit arbejdet mindre end tolv timer om ugen;
  • ansættelseskontrakten med en medarbejder, der har nået pensionsalderen, opsiges
  • opsigelsen af ​​ansættelseskontrakten er et resultat af alvorligt skyldige handlinger foretaget af medarbejderen
  • arbejdsgiveren er blevet erklæret konkurs eller i et moratorium
  • overenskomstforordningen bestemmer, at du i stedet for en overgangsbetaling kan modtage en erstatningsbestemmelse, hvis afskedigelsen fandt sted af økonomiske årsager. Denne udskiftningsfacilitet er naturligvis underlagt visse betingelser.

Beløb for overgangsbetaling

Overgangsbetalingen udgør 1/3 af den månedlige bruttolønning pr. Tjenesteår (fra 1. arbejdsdag).

Følgende formel bruges til alle resterende dage, men også til beskæftigelse, der har varet mindre end et år: (bruttoløn modtaget på den resterende del af ansættelseskontrakten /bruttomånedsløn) x (1/3 brutto månedsløn /12) .

Overgangsbetalingens nøjagtige beløb afhænger derfor af lønnen og den varighed, medarbejderen har arbejdet for arbejdsgiveren. Når det kommer til månedslønnen, skal feriegodtgørelse og andre godtgørelser som fx bonusser og overtidstillæg også tilføjes. Når det kommer til arbejdstid, skal medarbejderens successive kontrakter med den samme arbejdsgiver også føjes til beregningen af ​​antallet af tjenesteår. Kontrakter fra en efterfølgende arbejdsgiver, f.eks. Hvis medarbejderen i første omgang arbejdede for arbejdsgiveren via et arbejdsformidlingsbureau, skal også lægges sammen. Hvis der har været et interval på mere end 6 måneder mellem to ansættelseskontrakter for medarbejderen, indgår den gamle kontrakt ikke længere i beregningen af ​​antallet af arbejdstidsarbejder til beregning af overgangsbetalingen. De år, medarbejderen har været syg, er også medtaget i antallet af arbejdede år. Når en medarbejder har været syg i lang tid med lønudbetaling, og arbejdsgiveren afskediger ham efter to år, har medarbejderen stadig ret til en overgangsbetaling.

Den maksimale overgangsbetaling, som en arbejdsgiver skal betale, er € 84,000 (i 2021) og justeres årligt. Hvis medarbejderen overstiger dette maksimale beløb baseret på ovenstående beregningsmetode, modtager han derfor kun 84,000 € overgangsbetaling i 2021.

Fra 1. januar 2020 gælder det ikke længere, at ansættelseskontrakten skal have varet mindst to år for en ret til overgangsbetaling. Fra 2020 er enhver medarbejder, inklusive en medarbejder med en midlertidig kontrakt, berettiget til en overgangsbetaling fra den første arbejdsdag.

Er du medarbejder, og mener du, at du har ret til en overgangsbetaling (og har du ikke modtaget den)? Eller er du arbejdsgiver, og tænker du på, om du er forpligtet til at betale din medarbejder en overgangsbetaling? Venligst kontakt Law & More via telefon eller e-mail. Vores specialiserede og sagkyndige advokater inden for ansættelsesret hjælper dig gerne.

Law & More