Underholdsbidrag og genberegningsbillede

Underholdsbidrag og genberegning

Finansielle aftaler er en del af skilsmissen

En af aftalerne vedrører normalt underholdsbidrag til partner eller barn: bidrag til leveomkostningerne for barnet eller den tidligere partner. Når eks-partnerne sammen eller en af ​​dem indgiver en skilsmisse, er en underholdsberegning inkluderet. Loven indeholder ingen regler om beregning af underholdsbidrag. Derfor er de såkaldte “Trema-standarder” udarbejdet af dommerne udgangspunktet for dette. Behovet og kapaciteten ligger til grund for denne beregning. Behovet henviser til det velbefindende, som ekspartneren og børnene var vant til før skilsmissen. Efter skilsmissen er det normalt ikke muligt for eks-partneren at give trivsel på samme niveau, fordi det økonomiske rum eller kapaciteten til det er for begrænset. Børnebidrag har normalt forrang over partnerunderholdsbidrag. Hvis der efter denne beslutning stadig er en vis økonomisk kapacitet tilbage, kan den bruges til ethvert partnerunderholdsbidrag.

Partner eller barn underholdsberegning beregnes på grundlag af de nuværende partneres aktuelle situation. Efter skilsmissen kan denne situation og dermed betalingsevnen dog ændre sig over tid. Der kan være forskellige grunde til dette. I denne sammenhæng kan du tænke på for eksempel at gifte dig med en ny partner eller en lavere indkomst på grund af afskedigelse. Derudover kan oprindeligt underholdsbidrag være blevet bestemt på grundlag af forkerte eller ufuldstændige data. I dette tilfælde kan det være nødvendigt at genberegne underholdsbidraget. Selvom det ofte ikke er hensigten, kan genberegning af nogen form for underholdsbidrag skabe gamle problemer eller skabe nye økonomiske problemer for ex-partneren, så spændinger mellem ex-partnerne kan opbygge igen. Det tilrådes derfor at forelægge den ændrede situation og lade omberegningen af ​​underholdsbidraget udføres af en mægler. Law & Moremæglere hjælper dig gerne med dette. Law & MoreMæglere vil guide dig gennem konsultationer, garantere juridisk og følelsesmæssig støtte, tage begge parters interesser i betragtning og derefter registrere dine fælles aftaler.

Nogle gange fører mægling imidlertid ikke til den ønskede løsning mellem eks-partnerne og dermed nye aftaler om genberegning af underholdsbidraget. I så fald er skridtet til retten indlysende. Vil du tage dette skridt til retten? Så har du altid brug for en advokat. Advokaten kan derefter anmode retten om at ændre underholdspligt. I så fald har din tidligere partner seks uger til at indsende en erklæring om forsvar eller en modanmodning. Retten kan derefter ændre vedligeholdelsen, det vil sige øge, formindske eller indstille den til nul. Ifølge loven kræver dette en ”ændring af omstændighederne”. Sådanne ændrede omstændigheder er for eksempel følgende situationer:

  • afskedigelse eller arbejdsløshed
  • flytning af børnene
  • nyt eller anderledes arbejde
  • gifte sig igen, samboer eller indgå et registreret partnerskab
  • ændring i ordningen med adgang til forældre

Da loven ikke præcist definerer begrebet ”ændring af omstændigheder”, kan den også omfatte andre omstændigheder end de ovennævnte. Dette gælder dog ikke situationer, hvor du vælger at arbejde mindre eller blot få en ny partner uden at bo sammen, blive gift eller indgå et registreret partnerskab.

Finder dommeren, at der ikke er nogen ændring i omstændighederne? Derefter imødekommes din anmodning ikke. Er der ændringer i omstændighederne? Så bliver din anmodning naturligvis imødekommet. I øvrigt vil din anmodning blive imødekommet straks og uden justeringer, hvis din tidligere partner ikke svarer på den. Afgørelsen følger normalt mellem fire og seks uger efter høringen. I sin afgørelse vil dommeren også angive den dag, fra hvilket der skal betales et nyligt bestemt beløb i partner- eller børnebidrag. Derudover kan retten bestemme, at ændringen i vedligeholdelse finder sted med tilbagevirkende kraft. Er du uenig i dommerens afgørelse? Derefter kan du appellere inden for 3 måneder.

Har du spørgsmål om underholdsbidrag, eller vil du gerne genberegne underholdsbidraget? Kontakt derefter Law & More. På Law & More, forstår vi, at skilsmisse og efterfølgende begivenheder kan have dybe konsekvenser for dit liv. Derfor har vi en personlig tilgang. Sammen med dig og muligvis din ex-partner kan vi bestemme din juridiske situation under samtalen på baggrund af dokumentationen og forsøge at kortlægge og derefter registrere din vision eller ønsker med hensyn til genberegning af underholdsbidraget. Vi kan også lovligt hjælpe dig i enhver underholdsprocedure. Law & MoreAdvokater er eksperter inden for personer og familieret og guider dig gerne gennem denne proces, muligvis sammen med din partner.

Law & More