Viden migrant billede

Videnmigrant

Kunne du tænke dig, at en højtuddannet udenlandsk medarbejder kommer til Holland for at arbejde for din virksomhed? Det er muligt! I denne blog kan du læse om betingelserne for, at en højtuddannet migrant kan arbejde i Holland.

Videnmigranter med fri adgang

Det skal bemærkes, at vidensmigranter fra visse lande ikke skal have visum, opholdstilladelse eller arbejdstilladelse. Dette gælder for alle lande, der er en del af EU, Norge, Island, Schweiz og Liechtenstein. Hvis du har til hensigt at bringe højtuddannede migranter over fra et af disse lande, behøver den højtuddannede migrant kun et gyldigt pas eller identitetskort.

Viden migranter fra uden for Europa

Hvis du ønsker at overtage en højtuddannet migrant, som ikke kommer fra et af de lande, der er nævnt i det foregående afsnit, gælder strengere regler. De skal have et visum og en opholdstilladelse. Som arbejdsgiver er du ansvarlig for at rekvirere disse dokumenter hos Udlændinge- og Naturaliseringsstyrelsen (IND). Derudover skal arbejdsgiveren anerkendes som sponsor af IND. Før du tillader højtuddannede migranter at komme til Holland, skal du ansøge om denne anerkendelse som sponsor. Du som virksomhed skal opfylde flere betingelser for at opnå denne status, herunder en tilstrækkelig garanti for organisationens kontinuitet og solvens, betaling af ansøgningsgebyret og pålideligheden af ​​organisationen, direktørerne og andre involverede (juridiske) personer. . Selv efter din virksomhed er blevet anerkendt som sponsor, er der flere forpligtelser, du skal opfylde, nemlig administrationspligten, oplysningspligten og omsorgspligten.

Løn til vidensmigranter

For dig som arbejdsgiver er det også relevant, at lønniveauet for vidensmigranter i et vist omfang er fastsat. Der skelnes ikke mellem de højt kvalificerede migranter med fri adgang og de højt kvalificerede migranter fra lande uden for Europa. Den fastsatte løn kan variere fra person til person, afhængig af videnmigrantens alder og om den konkrete sag berettiger til et reduceret lønkriterium. De faktiske beløb kan findes på INDs hjemmeside. Under alle omstændigheder skal den højtkvalificerede migrants indkomst mindst svare til det standardbeløb, der gælder for den højtkvalificerede migrant. 

Europæiske blå kort

Det er også muligt at få en højtuddannet migrant til at komme over baseret på det europæiske blå kort. For dette gælder andre betingelser end de ovenfor omtalte. EU Blue Card er en kombineret opholds- og arbejdstilladelse med en gyldighed på 4 år. Det er beregnet til højt kvalificerede arbejdere med nationalitet fra lande uden for EU, EØS eller Schweiz. I modsætning til ovennævnte opholdstilladelse er arbejdsgiveren ikke forpligtet til at være anerkendt sponsor ved ansøgning om EU Blue Card. Der er dog en række andre betingelser, der skal være opfyldt, før det blå kort tildeles. Medarbejderen skal blandt andet have indgået en ansættelsesaftale for mindst 12 måneder, og medarbejderen skal have gennemført en 3-årig bacheloruddannelse på videregående uddannelser. Derudover er der ved EU Blue Card også en løngrænse, der skal overholdes. Dette er dog forskelligt fra kriteriet beskrevet i det foregående afsnit.

Når du ansætter en højtuddannet migrant, kan du blive viklet ind i en labyrint af regler. Overvejer du at bringe en højt kvalificeret migrant til Holland? Så tøv ikke med at kontakte Law & More. Vores advokater er specialiserede i immigrationsret og vil med glæde guide dig gennem de skridt, der skal tages. 

Law & More