Hvad er en kriminel journal?

Hvad er en kriminel journal?

Har du overtrådt koronareglerne og fået en bøde? Derefter risikerede du indtil for nylig at have en kriminel rekord. Koronabøderne fortsætter med at eksistere, men der er ikke længere en note i strafferegistret. Hvorfor har kriminelle optegnelser været en sådan en torn i siden af ​​Repræsentanternes Hus, og har de valgt at afskaffe denne foranstaltning?

Hvad er en kriminel journal?

Nyheder

Hvis du bryder loven, kan du få en strafferegister. En kriminel journal kaldes også et 'uddrag af retslig dokumentation'. Det er en oversigt over de registrerede lovovertrædelser i det juridiske dokumentationssystem. Forskellen mellem forbrydelser og lovovertrædelser er vigtig her. Hvis du har begået en forbrydelse, vil det altid være på din strafferegister. Hvis du har begået en lovovertrædelse, er dette også muligt, men det behøver ikke altid at være tilfældet. Forseelser er mindre lovovertrædelser. Overtrædelser kan registreres, når de straffes med en dom på mere end 100 EUR, en afskedigelse eller en bøde på mere end 100 EUR. Forbrydelser er mere alvorlige lovovertrædelser, såsom tyveri, mord og voldtægt. Corona-bøder er også straffeafgørelser, der overstiger 100 EUR. Indtil nu blev der derfor noteret i den retlige dokumentation, da en korona-bøde blev pålagt. I juli var antallet af bøder mere end 15 000. Minister Grapperhaus fra Justits- og Sikkerhedsministeriet insisterede på dette, efter at han selv modtog en bøde og dermed en straffeattest for manglende overholdelse af koronareglerne ved sit eget bryllup.

Konsekvenser

Kriminelle optegnelser kan have stor indflydelse på lovovertrædere. Når du ansøger om et job, søges der undertiden et VOG (Certificate of Good Conduct). Dette er en erklæring, der viser, at din adfærd ikke udgør en indsigelse mod udførelsen af ​​en bestemt opgave eller position i samfundet. En kriminel journal kan betyde, at du ikke modtager en VOG. I så fald har du ikke længere lov til at udøve et eller andet erhverv, såsom advokat, lærer eller foged. Nogle gange kan visum eller opholdstilladelse nægtes. Et forsikringsselskab kan også spørge dig, om du har en strafferegister, når du ansøger om forsikring. I så fald er du forpligtet til at fortælle sandheden. På grund af strafferegistret får du muligvis ikke en forsikring.

Adgang til og opbevaring af kriminelle data

Ved du ikke, om du har en kriminel rekord? Du kan få adgang til din kriminelle optegnelse ved at sende et brev eller en e-mail til Judicial Information Service (Justid). Justid er en del af Justits- og Sikkerhedsministeriet. Hvis du er uenig i, hvad der står i din strafferegister, kan du ansøge om en ændring. Dette kaldes en anmodning om korrektion. Denne anmodning skal indsendes til Justids frontkontor. Du modtager en skriftlig beslutning om anmodningen inden for fire uger. Visse opbevaringsperioder gælder for de retlige data om lovovertrædelserne i strafferegisteret. Loven bestemmer, hvor længe disse oplysninger skal bestå. Disse perioder er kortere for lovovertrædelser end for forbrydelser. I tilfælde af en strafferetlig afgørelse, for eksempel i tilfælde af korona-bøden, slettes dataene 5 år efter fuld betaling af bøden.

Kontakt en advokat

Fordi en kriminel optegnelse har så store konsekvenser, er det fornuftigt at kontakte en advokat hurtigst muligt, hvis du f.eks. Har modtaget en coronafin eller har begået en lovovertrædelse. Der kan faktisk være et bestemt tidsrum, inden for hvilket der skal indgives indsigelse til anklagemyndigheden. Nogle gange kan det virke lettere at blot betale en bøde eller overholde samfundstjeneste, for eksempel i tilfælde af en strafferetlig beslutning. Ikke desto mindre er det bedre at få situationen vurderet af en advokat. Når alt kommer til alt kan den offentlige anklager også begå fejl eller fastslå uretmæssig skyld. Derudover kan anklageren eller dommeren undertiden være mildere end den embedsmand, der pålagde bøden eller registrerede lovovertrædelsen. En advokat kan kontrollere, om bøden er berettiget, og kan fortælle dig, om det er en god beslutning om at anke. Advokaten kan skrive meddelelsen om indsigelse og hjælpe dommeren, hvis det er nødvendigt.

Har du spørgsmål om ovenstående emne, eller vil du gerne vide, hvad vi kan gøre for dig? Du er velkommen til at kontakte advokaterne på Law & More for mere information. Selv hvis du ikke er sikker på, om du har brug for en advokat. Vores ekspert og specialiserede advokater inden for strafferetten hjælper dig gerne.

Law & More