Hvornår har du lov til at opsige din partner underholdsbidrag?

Hvornår har du lov til at opsige din partner underholdsbidrag?

Hvis retten efter en skilsmisse beslutter, at du er forpligtet til at betale underholdsbidrag til din tidligere partner, er dette bundet til en bestemt periode. På trods af denne tidsperiode sker det i praksis ofte, at man efter et stykke tid ensidigt kan reducere eller endda afslutte underholdsbidraget helt. Er du forpligtet til at betale underholdsbidrag til din tidligere partner, og har du f.eks. Fundet ud af, at han eller hun bor sammen med en ny partner? I så fald har du en grund til at ophæve underholdspligt. Du skal dog kunne bevise, at der er et samliv. Hvis du har mistet dit job eller på anden måde har mindre økonomisk kapacitet, er dette også en grund til at reducere partnerunderholdsbidraget. Hvis din tidligere partner ikke accepterer en ændring eller afslutter underholdsbidraget, kan du arrangere dette i retten. Du skal bruge en advokat til at gøre dette. En advokat skal indsende en ansøgning herom til retten. Baseret på denne ansøgning og modpartens forsvar træffer retten en afgørelse. Law & MoreSkilsmisseadvokater er specialiserede i spørgsmål vedrørende partnerunderholdsbidrag. Hvis du mener, at din tidligere partner ikke længere har lov til at modtage partnerunderholdsbidrag, eller hvis du mener, at beløbet skal reduceres, bedes du kontakte vores erfarne advokater direkte, så du ikke betaler underholdsbidrag unødigt.

Hvornår har du lov til at opsige din partner underholdsbidrag?

Forpligtelsen til at vedligeholde din ex-partner kan ende på følgende måder:

  • En af eks-partnerne dør;
  • Modtageren af ​​underholdsmængden gifter sig igen, samboer eller indgår et registreret partnerskab;
  • Underholdsmodtageren har selv indkomst nok, eller den person, der er forpligtet til at betale underholdsbidrag, kan ikke længere betale underholdsbidrag;
  • Den gensidigt aftalte periode eller den juridiske periode udløber.

Opsigelse af forpligtelsen til at betale underholdsbidrag har store konsekvenser for underholdsmodtageren. Han eller hun vil gå glip af et bestemt beløb pr. Måned. Dommeren vil derfor foretage en omhyggelig vurdering, inden en sådan beslutning træffes.

Nyt forhold ex-partner

Et fælles diskussionspunkt i praksis vedrører samliv med modtageren af ​​underholdsbidrag. For at opsige partnerunderholdsbidrag skal der være et samliv 'som om de var gift' eller som om de var i et registreret partnerskab. Der er kun et samliv, som om de var gift, når samboerne har en fælles husstand, når de har et affektivt forhold, der også er varigt, og når det viser sig, at samboerne tager sig af hinanden. Det skal derfor være et langsigtet samliv, et midlertidigt forhold har ikke dette formål. Hvorvidt alle disse krav er opfyldt, afgøres ofte af en dommer. Dommeren fortolker kriterierne på en begrænset måde. Det betyder, at dommeren ikke let beslutter, at der er et samliv, som om de var gift. Hvis du ønsker at opsige forpligtelsen til partnerunderholdsbidrag, skal du bevise samholdet.

Hvis der virkelig er tale om 'at bo sammen igen' med en ny partner, har den person, der er berettiget til partnerunderholdsbidrag, definitivt mistet sin ret til underholdsbidrag. Dette er også tilfældet, når din eks-partners nye forhold brydes igen. Derfor kan du ikke være forpligtet til at betale underholdsbidrag til din tidligere partner igen, fordi hans eller hendes nye forhold er afsluttet.

Betaling for nyt forhold til underholdsbidrag

Det er også muligt, at du som en underholdsbetaler får en ny partner, som du vil gifte dig med, samboer eller indgå et registreret partnerskab med. I dette tilfælde vil du udover din forpligtelse til at betale underholdsbidrag til din ex-partner også have en vedligeholdelsesforpligtelse over for din nye partner. I nogle situationer kan dette føre til en reduktion i mængden af ​​underholdsbidrag, der skal betales til din ex-partner, fordi din bæreevne skal deles mellem to personer. Afhængig af din indkomst, kan dette også betyde, at du kan afslutte underholdspligten over for din ex-partner, fordi din betalingsevne er utilstrækkelig.

Afslutning af partnerens underholdspligt sammen

Hvis din ex-partner er enig i opsigelsen af ​​partnerunderskuddet, kan du få dette fastlagt i en skriftlig aftale. Law & MoreAdvokater kan udarbejde en formel aftale for dig. Denne aftale skal derefter underskrives af dig og din tidligere partner.

Aftale partnerpartnerskab

Du og din ex-partner er fri til at blive enige om varigheden og mængden af ​​partnerskabets underholdsbidrag sammen. Hvis der ikke er aftalt noget om varigheden af ​​underholdsbidrag, gælder den juridiske periode automatisk. Efter denne periode slutter forpligtelsen til at betale underholdsbidrag.

Den juridiske betegnelse for partnertilskud

Hvis du er skilt inden den 1. januar 2020, er den maksimale varighed af partnerskabsbidrag 12 år. Hvis ægteskabet ikke har varet mere end fem år, og du ikke har børn, er underholdsperioden lig med ægteskabets varighed. Disse juridiske vilkår gælder også ved afslutningen af ​​et registreret partnerskab.

fra 1. januar 2020 er der andre regler, der er gældende. Hvis du er skilt efter 1. januar 2020, er underholdsperioden lig med halvdelen af ​​ægteskabets varighed og højst 5 år. Der er dog gjort nogle få undtagelser fra denne regel:

  • Hvis du har været gift i 15 år, og du kan kræve din alderspension inden for 10 år, kan du kræve underholdsbidrag, indtil alderspensionen træder i kraft.
  • Er du over 50 år gammel og har du været gift i mindst 15 år? I dette tilfælde er den maksimale underholdsperiode 10 år.
  • Har du børn under 12 år? I dette tilfælde fortsætter partnerskabets underholdsbidrag, indtil det yngste barn når 12 år.

Hvis du er i en situation, der berettiger opsigelse eller reduktion af partnere underhold, skal du ikke tøve med at kontakte Law & More. Law & More's specialiserede advokater kan rådgive dig yderligere om, hvorvidt det er klogt at indlede procedurer for at reducere eller endda afslutte underholdsbidrag.

Law & More