Bliv i ægteskabet under og efter skilsmissen

Bliv i ægteskabet under og efter skilsmissen

Hvem har tilladelse til at bo i ægteskabshjemmet under og efter skilsmissen?

Efter at ægtefæller har besluttet at skille sig, viser det sig ofte, at det ikke længere er muligt at fortsætte med at bo sammen under ét tag i ægteskabet. For at undgå unødvendige spændinger er en af ​​parterne nødt til at forlade. Ægtefællerne formår ofte at indgå aftaler om dette sammen, men hvad er mulighederne, hvis dette ikke er muligt?

Brug af ægteskabet under skilsmissesagen

Hvis skilsmissesagen endnu ikke er afsluttet for retten, kan der anmodes om midlertidige foranstaltninger i separat procedure. En midlertidig forfaldsordning er en slags nødprocedure, hvor en dom afsiges for skilsmisses varighed. En af bestemmelserne, der kan anmodes om, er den eksklusive brug af ægteskabet. Dommeren kan derefter beslutte, at den eksklusive brug af ægteskabshjemmet gives til en af ​​ægtefællerne, og at den anden ægtefælle ikke længere har tilladelse til at komme ind i hjemmet.

Nogle gange kan begge ægtefæller også anmode om eksklusiv brug af ægteskabet. I et sådant tilfælde afvejer dommeren interesserne og afgør på det grundlag, hvem der har mest ret og interesse i at få brugen af ​​boligen. Rettens afgørelse vil tage hensyn til alle sagens omstændigheder. For eksempel: hvem har de bedste muligheder for at blive midlertidigt et andet sted, der tager sig af børnene, er en af ​​partnerne for hans eller hendes arbejde bundet til huset, er der specielle faciliteter i huset for handicappede osv. Efter domstolen har truffet en afgørelse, skal den ægtefælle, som ikke har fået brugsretten, forlade huset. Denne ægtefælle har ikke lov til at komme ind i ægteskabet bagefter uden tilladelse.

Fugleredning

I praksis er det stadig mere almindeligt, at dommerne vælger metoden til fuglehest. Det betyder, at parternes børn bliver i huset, og at forældrene bliver i ægteskabet igen. Forældrene kan blive enige om en besøgsordning, hvor børnernes plejedage er delt. Forældrene kan derefter bestemme på baggrund af besøgsordningen, hvem der skal bo i ægteskabet, hvornår og hvem der skal bo andetsteds på disse dage. En fordel ved fuglehekker er, at børnene har en så stille situation som muligt, fordi de har en fast base. Det vil også være lettere for begge ægtefæller at finde et hjem for sig selv i stedet for et hjem for hele familien.

Brug af ægteskabshjemmet efter skilsmissen

Det kan undertiden ske, at skilsmissen er blevet udtalt, men at parterne stadig fortsætter med at diskutere, hvem der har lov til at bo i ægteskabshjemmet, indtil den er definitivt opdelt. I dette tilfælde kan for eksempel den part, der boede i huset, da skilsmissen blev registreret i civilretlige poster, anmode retten om at få lov til at fortsætte med at bo i dette hus i en periode på seks måneder til udelukkelse af anden ex-mand. Den part, der kan fortsætte med at bruge ægteskabet, skal i de fleste tilfælde betale et belægningsgebyr til den afrejse part. Perioden på seks måneder starter fra det øjeblik, hvor skilsmissen er registreret i civilretlige poster. Ved udgangen af ​​denne periode har begge ægtefæller i princippet ret til at bruge ægteskabshjemmet igen. Hvis huset efter denne periode på seks måneder stadig deles, kan parterne anmode den kantonale dommer om at træffe afgørelse om brugen af ​​huset.

Hvad sker der med ejerskabet af huset efter skilsmissen?

I forbindelse med skilsmissen er parterne også nødt til at blive enige om opdelingen af ​​huset, hvis de har huset i fælles ejerskab. I dette tilfælde kan hjemmet allokeres til en af ​​parterne eller sælges til en tredjepart. Det er vigtigt, at der er indgået gode aftaler om salgs- eller overtagelsesprisen, opdelingen af ​​merværdien, med den resterende gæld og frigørelsen fra solidarisk ansvar for pantegælden. Hvis du ikke kan nå til enighed sammen, kan du også henvende dig til retten med anmodningen om at dele huset til en af ​​parterne eller for at afgøre, at huset skal sælges. Hvis du bor sammen i en lejebolig, kan du bede dommeren om at tildele ejendommens lejerettighed til en af ​​parterne.

Er du involveret i en skilsmisse, og har du en diskussion om brugen af ​​ægteskabet? Så kan du selvfølgelig kontakte vores kontor. Vores erfarne advokater giver dig gerne råd.

Law & More