Mange store fabrikker og energifirmaer udsender drivhusgasser som CO2. I henhold til Kyoto-protokollen og klimakonventionen bruges handel med emissioner til at reducere emissionerne af sådanne drivhusgasser fra industrien og energisektoren.

BEHOV TIL UDSLIP TIL UDSLIP?
UNDGÅ EN BØDE

Handel med emissioner (energilov)

Mange store fabrikker og energifirmaer udsender drivhusgasser som CO2. I henhold til Kyoto-protokollen og klimakonventionen bruges handel med emissioner til at reducere emissionerne af sådanne drivhusgasser fra industrien og energisektoren. Emissionshandel i Nederlandene styres af det europæiske system for handel med emissioner, EU ETS. Inden for EU ETS er der etableret en grænse for emissionsrettigheder, der svarer til den samlede tilladte emission af CO2. Denne grænse er afledt af reduktionsmålene, som EU ønsker at nå, og sikrer, at emissionerne fra alle virksomheder, der er under handel med emissioner, ikke overstiger det fastsatte mål.

Hurtig Menu

Emissionskvoter

Et selskab, der deltager i en emissionshandelsordning, modtager en årlig mængde gratis emissionstilladelser. Dette beregnes dels på baggrund af tidligere produktionsniveauer og benchmarks for CO2-effektiviteten i virksomhedens produktionsproces. En emissionstilladelse giver alle virksomheder ret til at udsende en vis mængde drivhusgasser og repræsenterer 1 ton CO2-emissioner. Er din virksomhed berettiget til tildeling af emissionsrettigheder? Så er det vigtigt at beregne korrekt, hvor meget CO2 din virksomhed udleder hvert år for at modtage det rigtige antal emissionsrettigheder. Dette skyldes, at hvert selskab hvert år skal aflevere det samme antal emissionsrettigheder, som det har udledt i ton drivhusgas.

Tom Meevis

Tom Meevis

Administrerende partner / advokat

 Ring +31 (0) 40 369 06 80

Vores ekspertise inden for energiret

Zonne energibillede

Solenergi

Vi fokuserer på energilov, der fokuserer på vind og solenergi

Miljølovgivning

Miljølovgivning

Både hollandske og europæiske love gælder for miljøret. Lad os informere og rådgive dig

Emmis-rettigheder / emmis-handelsbillede

Energilov

Køber, leverer eller genererer du energi? Law & More giver dig juridisk assistance

Energiproducentens image

Energiproducent

Har du at gøre med energisålen? Vores eksperter er glade for at hjælpe dig

"Jeg ville have
at have en advokat der
er altid klar til mig,
selv i weekenden ”

Handel med emissioner

Virksomheder, der udsender mere drivhusgasser end det har emissionskvoter for at overgive risikoen for at blive bøde. Er dette tilfældet for din virksomhed? I så fald kan du købe yderligere kvoter for at undgå bøder. Du kan ikke kun købe yderligere emissionskvoter fra for eksempel forhandlere i emissionsrettigheder, såsom banker, investorer eller handelsbureauer, men du kan også få dem på en auktion. Det kan dog også være tilfældet, at din virksomhed udsender mindre drivhusgasser og derfor beholder emissionskvoter. I dette tilfælde kan du vælge at begynde at handle med disse emissionskvoter. Før du er i stand til at handle emissionskvoter, skal du åbne en konto i EU-registret, hvor kvoterne er placeret. Dette skyldes, at EU og / eller FN ønsker at registrere og kontrollere hver transaktion.

Emissionstilladelse

Emissionstilladelse

Inden du kan deltage i en ordning for handel med emissioner, skal din virksomhed have en gyldig tilladelse. Når alt kommer til alt, har virksomheder i Holland ikke lov til blot at udsende drivhusgasser, og forudsat at de falder ind under anvendelsesområdet for miljøforvaltningsloven, skal de ansøge om en emissionstilladelse fra den hollandske emissionsmyndighed (NEa). For at kvalificere sig til en emissionstilladelse skal din virksomhed udarbejde en overvågningsplan og få den godkendt af NEa. Hvis din overvågningsplan er godkendt og emissionstilladelsen gives, skal du derefter holde overvågningsplanen ajour, så dokumentet altid afspejler den faktiske situation. Du er også forpligtet til at indsende en årlig bekræftet emissionsrapport til NEa og indtaste dataene fra emissionsrapporten i CO2-emissioneregisteret.

Handler din virksomhed handel med emissioner, og har du spørgsmål eller problemer med dette? Eller ønsker du hjælp med ansøgningen om en emissionstilladelse? I begge tilfælde er du kommet til det rigtige sted. Vores specialister fokuserer på handel med emissioner og ved, hvordan de kan hjælpe dig.

Vil du vide hvad Law & More kan gøre for dig som advokatfirma i Eindhoven?
Kontakt os derefter på telefon 31 40 369 06 eller send en e-mail til:

Hr. Tom Meevis, advokat kl Law & More - [e-mail beskyttet]
Hr. Maxim Hodak, advokat hos & More - [e-mail beskyttet]

Law & More B.V.