BEHOV UDSTØDNINGSTILLÆG? KOM I KONTAKT MED LAW & MORE

Handel med emissioner (energilov)

Mange store fabrikker og energifirmaer udsender drivhusgasser som CO2. I henhold til Kyoto-protokollen og klimakonventionen bruges handel med emissioner til at reducere emissionerne af sådanne drivhusgasser fra industrien og energisektoren. Emissionshandel i Nederlandene styres af det europæiske system for handel med emissioner, EU ETS. Inden for EU ETS er der etableret en grænse for emissionsrettigheder, der svarer til den samlede tilladte emission af CO2. Denne grænse er afledt af reduktionsmålene, som EU ønsker at nå, og sikrer, at emissionerne fra alle virksomheder, der er under handel med emissioner, ikke overstiger det fastsatte mål.

Emissionskvoter

Et selskab, der deltager i en emissionshandelsordning, modtager en årlig mængde gratis emissionstilladelser. Dette beregnes dels på baggrund af tidligere produktionsniveauer og benchmarks for CO2-effektiviteten i virksomhedens produktionsproces. En emissionstilladelse giver alle virksomheder ret til at udsende en vis mængde drivhusgasser og repræsenterer 1 ton CO2-emissioner. Er din virksomhed berettiget til tildeling af emissionsrettigheder? Så er det vigtigt at beregne korrekt, hvor meget CO2 din virksomhed udleder hvert år for at modtage det rigtige antal emissionsrettigheder. Dette skyldes, at hvert selskab hvert år skal aflevere det samme antal emissionsrettigheder, som det har udledt i ton drivhusgas.

Tom Meevis

Administrerende partner / advokat

Vores ekspertise inden for energiret

Solenergi

Vi fokuserer på energilov, der fokuserer på vind og solenergi
Miljølovgivning

Både hollandske og europæiske love gælder for miljøret. Lad os informere og rådgive dig
Energiproducent

Har du at gøre med energisålen? Vores eksperter er glade for at hjælpe dig
"Jeg ville have en advokat, der altid er klar til mig, selv i weekenderne"

Handel med emissioner

Virksomheder, der udsender mere drivhusgasser end det har emissionskvoter for at overgive risikoen for at blive bøde. Er dette tilfældet for din virksomhed? I så fald kan du købe yderligere kvoter for at undgå bøder. Du kan ikke kun købe yderligere emissionskvoter fra for eksempel forhandlere i emissionsrettigheder, såsom banker, investorer eller handelsbureauer, men du kan også få dem på en auktion. Det kan dog også være tilfældet, at din virksomhed udsender mindre drivhusgasser og derfor beholder emissionskvoter. I dette tilfælde kan du vælge at begynde at handle med disse emissionskvoter. Før du er i stand til at handle emissionskvoter, skal du åbne en konto i EU-registret, hvor kvoterne er placeret. Dette skyldes, at EU og / eller FN ønsker at registrere og kontrollere hver transaktion.

Emissionstilladelse

Inden du kan deltage i en ordning for handel med emissioner, skal din virksomhed have en gyldig tilladelse. Når alt kommer til alt, har virksomheder i Holland ikke lov til blot at udsende drivhusgasser, og forudsat at de falder ind under anvendelsesområdet for miljøforvaltningsloven, skal de ansøge om en emissionstilladelse fra den hollandske emissionsmyndighed (NEa). For at kvalificere sig til en emissionstilladelse skal din virksomhed udarbejde en overvågningsplan og få den godkendt af NEa. Hvis din overvågningsplan er godkendt og emissionstilladelsen gives, skal du derefter holde overvågningsplanen ajour, så dokumentet altid afspejler den faktiske situation. Du er også forpligtet til at indsende en årlig bekræftet emissionsrapport til NEa og indtaste dataene fra emissionsrapporten i CO2-emissioneregisteret.

Handler din virksomhed handel med emissioner, og har du spørgsmål eller problemer med dette? Eller ønsker du hjælp med ansøgningen om en emissionstilladelse? I begge tilfælde er du kommet til det rigtige sted. Vores specialister fokuserer på handel med emissioner og ved, hvordan de kan hjælpe dig.

Lovgivning inden for energileverandører

Skal du beskæftige dig med køb eller salg af energi? Så ved du, at du kan købe elektricitet både over-the-counter og via børsen. Da en af ​​parterne med den over-the-counter-metode kan gå konkurs, er juridisk støtte meget vigtig. Det er også vigtigt, at der indgås klare aftaler, så den anden part opfylder sine forpligtelser, og leverandøren ikke lider tab. Law & More tilbyder support i disse aktiviteter, så du ikke står over for nogen overraskelser.

I mange tilfælde sker levering af elektricitet og gas via et elektricitets- eller gasnet. Personer eller virksomheder, der leverer energi til andre forbrugere er forpligtet til at udpege en netværksoperatør. Der er dog undtagelser fra denne regel: hvis du for eksempel bruger et lukket distributionssystem eller en direkte linje, gælder forpligtelsen til at udpege en netværksoperatør ikke. Et lukket distributionssystem er et forretningsnet, der er geografisk begrænset og kun kan have et vist antal kunder. Ejere af et lukket distributionssystem kan ansøge om en undtagelse fra forpligtelsen til at udpege en netværksoperatør. Der findes en direkte linje, når en elektricieledning eller gasledning forbinder en energiproducent direkte med en bruger af energi. En direkte linje er ikke en del af et netværk, så der er ingen forpligtelse til at udpege en netværksoperatør i dette tilfælde.

Hvis du er en del af en energileverandør, er det vigtigt for dig at afgøre, om der er et lukket distributionssystem eller en direkte linje. Dette skyldes, at forskellige rettigheder og forpligtelser spiller en rolle i begge former for levering. Der er dog andre aspekter, du skal tage højde for. F.eks. Kan energileverandører have brug for en licens til at levere gas og elektricitet til små forbrugere. Derudover skal energileverandører også tage hensyn til reglerne fra varmeloven, som igen påvirker indgåelsen af ​​varmekontrakter.

Har du spørgsmål eller usikkerheder omkring energiloven for energileverandører? Ring derefter eksperterne fra Law & More. Vi tilbyder juridisk support til virksomheder og forbrugere, der beskæftiger sig med gas og elektricitet. Uanset om du ansøger om en licens, udarbejder en energikontrakt eller deltager i en energimesse, er vores specialister til din tjeneste.

Handel med emissioner og handel med certifikater

Har du som virksomhed at gøre med handel med emissioner eller handel med certifikater? Du skal beregne, hvor meget CO2 du udsender hvert år, så du får en passende mængde emissioner. Hvis det er tilfældet, at du udsender mere, fordi købet af dit produkt er øget, har du brug for ekstra emissionsrettigheder. Hvis du har brug for flere store mængder elektricitet, kan du deltage i certifikathandel. I begge tilfælde Law & Moreadvokater vil være nyttige for dig. Vores specialister fokuserer på handel med emissioner og certifikathandel og ved, hvordan de kan hjælpe dig, hvis du oplever problemer med dette. Så har du spørgsmål om emissionsrettigheder? Vil du ansøge om en emissionstilladelse? Eller har du brug for rådgivning om handel med emissioner eller certifikathandel? Kontakt advokaterne på Law & More.

Vil du vide hvad Law & More kan gøre for dig som advokatfirma i Eindhoven?
Så kontakt os på telefon +31 (0) 40 369 06 80 af send en e-mail til:

Hr. Tom Meevis, advokat kl Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
Hr. Maxim Hodak, advokat hos & More - maxim.hodak@lawandmore.nl