Når man vælger at starte en velgørenhedsorganisation, er et af de første vigtige trin at vælge en passende juridisk form. Hollandsk lov kender forskellige enheder, der kan tjene som en juridisk form for en velgørenhedsorganisation: den hollandske fond og den hollandske forening. Det hollandske fundament vælges ofte til grundlæggelse af en velgørenhedsorganisation. Et kendetegn ved det hollandske fundament er, at det ikke har medlemmer. Grundlæggende skal det hollandske fundament kun have et organ: bestyrelsen.

PHILANTHROPY & velgørenhedsfundamenter
ANMODNING OM JURIDISK SUPPORT

Filantropi & velgørenhedsfonde

Når man vælger at starte en velgørenhedsorganisation, er et af de første vigtige trin at vælge en passende juridisk form. Hollandsk lov kender forskellige enheder, der kan tjene som en juridisk form for en velgørenhedsorganisation: den hollandske fond og den hollandske forening.

Det hollandske fundament vælges ofte til grundlæggelse af en velgørenhedsorganisation. Et kendetegn ved det hollandske fundament er, at det ikke har medlemmer. Grundlæggende skal det hollandske fundament kun have et organ: bestyrelsen. Det hollandske fundament sigter mod at nå et specifikt mål som nævnt i inkorporeringsartiklerne. Dette mål kan nås ved at få donationer, drive en virksomhed eller ansøge om tilskud. Derudover er det forbudt for stiftelsen at distribuere overskud til stifterne, de personer, der udgør en del af dets organer og andre personer. Sidstnævnte gruppe ('anden person') kan dog modtage betalinger, så længe disse betalinger er foretaget til et altruistisk eller socialt formål, hvilket betyder, at et fundament er en juridisk form, der er godt egnet til at forme en velgørenhedsorganisation. Et stiftelse har donorer eller frivillige. I princippet har disse personer ingen stemmerettigheder. Endvidere kan en fond eje fast ejendom, indgå gæld, indgå forpligtelser og åbne bankkonti. Et stiftelse kan også udføre kommercielle aktiviteter.

I modsætning til en stiftelse har en forening medlemmer, der er samlet på generalforsamlingen. Denne generalforsamling har en betydelig mængde magt, da den blandt andet er ansvarlig for udnævnelse og fjernelse af direktører. Derudover kan vedtægterne kun ændres af generalforsamlingen. Foreningen må ikke fordele overskud blandt sine medlemmer. Ligesom stiftelsen kan en forening udføre juridiske handlinger såsom køb af ejendom. Sidstnævnte er dog forbudt, hvis foreningen kan ses som en uformel forening.

Mellem stiftelsen og foreningen kan der eksistere forskelle i potentielle direktørers ansvar.

Hvad kan Law & More gør for at hjælpe dig?

Law & More har erfaring med at guide og hjælpe med at drive hollandske og internationale velgørenhedsfonde eller private klienter med filantropiske ønsker og mål.

Vi rådgiver om oprettelse, etablering og registrering af hollandske velgørenhedsorganisationer og non-profit fonde. Vores hjælp spænder over alle aspekter af hollandske skatte-, juridiske, styrings- og tvistbilæggelsesspørgsmål.

Tom Meevis billede

Tom Meevis

Administrerende partner / advokat

 Ring +31 40 369 06 80

Services af Law & More

Selskabsret

Virksomhedsadvokat

Hver virksomhed er unik. Derfor modtager du juridisk rådgivning, der er direkte relevant for din virksomhed

Meddelelse om standard

Interim advokat

Brug for en advokat midlertidigt? Giv tilstrækkelig juridisk støtte takket være Law & More

Advocate

Immigrationsadvokat

Vi behandler spørgsmål, der vedrører indrejse, ophold, udvisning og udlændinge

Aktionæravtale

Erhvervsadvokat

Enhver iværksætter skal forholde sig til selskabsret. Forbered dig godt på dette.

"Law & More advokater
er involveret og
kan empati med
klientens problem ”

No-nonsense mentalitet

Vi kan godt lide kreativ tænkning og ser ud over de juridiske aspekter af en situation. Det handler om at komme til kernen i problemet og tackle det i en bestemt sag. På grund af vores no-nonsense mentalitet og mange års erfaring kan vores klienter stole på personlig og effektiv juridisk support.

Vil du vide hvad Law & More kan gøre for dig som advokatfirma i Eindhoven?
Så kontakt os på telefon +31 (0) 40 369 06 80 eller send os en e-mail:

Hr. Tom Meevis, advokat kl Law & More - [e-mail beskyttet]
Hr. Maxim Hodak, advokat hos & More - [e-mail beskyttet]

Law & More B.V.