BRUG FOR EN SKILSMSSAVOKAT?
SPØRG OM RETLIG HJÆLP

Vores advokater er specialister i den nederlandske lov

Kontrolleret Klar.

Kontrolleret Personligt og let tilgængeligt.

Kontrolleret Dine interesser først.

Let tilgængeligt

Let tilgængeligt

Law & More er tilgængelig mandag til fredag ​​fra 08:00 til 22:00 og i weekenden fra 09:00 til 17:00

God og hurtig kommunikation

God og hurtig kommunikation

Vores advokater lytter til din sag og kommer med en passende handlingsplan
Personlig tilgang

Personlig tilgang

Vores arbejdsmetode sikrer, at 100 % af vores kunder anbefaler os, og at vi i gennemsnit får en 9.4

skilsmisser

Skilsmisse er en vigtig begivenhed for alle.
Derfor er vores skilsmisseadvokater der for dig med personlig rådgivning.

Hurtig Menu

Det første skridt i at få en skilsmisse er at ansætte en skilsmisseadvokat. En skilsmisse erklæres af dommeren, og kun en advokat kan indgive et andragende om skilsmisse til retten. Der er forskellige juridiske aspekter ved skilsmissesagen, som afgøres af retten. Eksempler på disse juridiske aspekter er:

 • Hvordan er jeres fælles formue fordelt?
 • Har din ekspartner ret til en del af din pension?
 • Hvad er de skattemæssige konsekvenser af din skilsmisse?
 • Har din partner ret til ægtefællebidrag?
 • Hvis ja, hvor meget er dette underholdsbidrag?
 • Og hvis du har børn, hvordan arrangeres kontakten med dem?

Aylin Selamet

Aylin Selamet

ADVOKAT

aylin.selamet@lawandmore.nl

Har du brug for en skilsmisseadvokat?

Børnebidrag

Hver virksomhed er unik. Derfor får du juridisk rådgivning, der er direkte relevant for din virksomhed.

Vi har en personlig tilgang, og vi arbejder sammen med dig frem til en passende løsning.

Vi sætter os ned med dig for at udtænke en strategi.

Lev separat

Lev separat

Vores virksomhedsadvokater kan vurdere aftaler og rådgive om dem.

Er du ved at blive skilt?

Hvis det er tilfældet, vil der uden tvivl være mange problemer for dig. Fra at arrangere ægtefælle- og børnebidrag til ikke-økonomiske anliggender, såsom at oprette en forældremyndighedsplan, kan skilsmisse have en betydelig indvirkning både følelsesmæssigt og juridisk.

For at forberede dig har vi samlet oplysninger om spørgsmål, der er involveret i at forlige en skilsmisse, i vores nye hvidbog. Download filen nedenfor gratis og få indsigt, der hjælper dig med at navigere problemfrit i skilsmisseprocessen.

"Law & More advokater
er involveret og kan have empati
med kundens problem”

Trin for trin plan fra vores skilsmisseadvokater

Når du kontakter vores firma, vil en af ​​vores erfarne advokater tale direkte med dig. Law & More adskiller sig fra andre advokatfirmaer, fordi vores firma ikke har et sekretariat, hvilket sikrer, at vi har korte kommunikationslinjer med vores klienter. Når du kontakter vores advokater telefonisk i forbindelse med en skilsmisse, vil de først stille dig en række spørgsmål. Så inviterer vi dig til vores kontor i Eindhoven, så vi kan lære dig at kende. Hvis du ønsker det, kan aftalen også foregå via telefon eller videokonference.

Indledende møde

 • I løbet af denne første aftale kan du fortælle din historie, og vi ser på baggrunden for din situation. Vores specialiserede skilsmisseadvokater vil også stille de nødvendige spørgsmål.
 • Herefter drøfter vi med dig de konkrete skridt, der skal tages i din situation, og kortlægger det tydeligt.
 • Derudover vil vi under dette møde angive, hvordan en skilsmissesag ser ud, hvad du kan forvente, hvor lang tid sagen generelt vil tage, hvilke dokumenter vi skal bruge mv.
 • På den måde får du en god idé og ved, hvad der kommer. Den første halve time af dette møde er gratis. Hvis du under mødet beslutter dig for, at du gerne vil hjælpes af en af ​​vores erfarne skilsmisseadvokater, vil vi registrere nogle af dine oplysninger med henblik på at udarbejde en forlovelseskontrakt.

Hvad klienter siger om os

Vores skilsmisseadvokater står klar til at hjælpe dig:

Office Law & More

Opdragsaftale

Efter det første møde modtager du straks en tildelingsaftale fra os via e-mail. Denne aftale siger for eksempel, at vi vil rådgive og hjælpe dig under din skilsmisse. Vi sender dig også de generelle vilkår og betingelser, der gælder for vores tjenester. Du kan underskrive tildelingsaftalen digitalt.

Efter

Modtagelse af den underskrevne aftale om overdragelse, vil vores erfarne skilsmisseadvokater straks begynde at arbejde på din sag. På Law & More, vil du blive informeret om alle de skridt, din skilsmisseadvokat tager for dig. Naturligvis koordineres alle trin først med dig.

I praksis er det første skridt ofte at sende et brev til din partner med skilsmissemeddelelsen. Hvis han eller hun allerede har en skilsmisseadvokat, rettes brevet til hans eller hendes advokat.

I dette brev angiver vi, at du vil skille dig fra din partner, og at han eller hun rådes til at få en advokat, hvis han eller hun ikke allerede har gjort det. Hvis din partner allerede har en advokat, og vi retter brevet til hans eller hendes advokat, sender vi generelt et brev med dine ønsker med hensyn til for eksempel børnene, hjemmet, indholdet osv.

Din partners advokat kan derefter svare på dette brev og udtrykke din partners ønsker. I nogle tilfælde er der planlagt et firevejsmøde, hvor vi forsøger at nå til enighed sammen.

Hvis det er umuligt at nå til enighed med din partner, kan vi også indsende skilsmisseansøgningen direkte til retten. På denne måde startes proceduren.

Hvad skal jeg tage med til skilsmisseadvokaten?

Har du brug for en skilsmisseadvokat?

For at starte skilsmisseproceduren så hurtigt som muligt efter introduktionsmødet kræves et antal dokumenter. Listen nedenfor giver en indikation af de krævede dokumenter. Ikke alle dokumenter er nødvendige for alle skilsmisser. Din skilsmisseadvokat vil i dit specifikke tilfælde angive, hvilke dokumenter der er nødvendige for at arrangere din skilsmisse. I princippet kræves følgende dokumenter:

 • Ægteskabshæftet eller samlivsaftalen.
 • Et dokument med ægtepagt eller partnerskabsaftale. Dette gælder ikke, hvis du er gift i formuefællesskab.
 • Pantebrevet og tilhørende korrespondance eller lejeaftalen af ​​huset.
 • Oversigt over bankkonti, opsparingskonti, investeringskonti .
 • Årsopgørelser, lønsedler og ydelsesopgørelser.
 • De sidste tre selvangivelser.
 • Hvis du har en virksomhed, de sidste tre årsregnskaber.
 • Sygeforsikring.
 • Oversigt over forsikringer: i hvilket navn er forsikringerne?
 • Oplysninger om optjente pensioner. Hvor blev pensionen opbygget under ægteskabet? Hvem var kunderne?
 • Hvis der er gæld: Saml støttedokumenterne og gældens størrelse og varighed.

Hvis du ønsker, at skilsmissesagen skal starte hurtigt, er det klogt at indsamle disse dokumenter på forhånd. Din advokat kan derefter komme i gang med din sag straks efter introduktionsmødet!

Skilsmisse og børn

Når børn er involveret, er det vigtigt, at deres behov også tages i betragtning. Vi sikrer, at der tages højde for disse behov så meget som muligt. Vores skilsmisseadvokater kan udarbejde en forældreplan med dig, hvor fordelingen af ​​pleje af dine børn efter skilsmissen er etableret. Vi kan også beregne, hvor meget børnebidrag, der skal betales eller modtages for dig.

Er du allerede skilt, og har du en konflikt om for eksempel overholdelse af partner eller børnebidrag? Eller har du grund til at tro, at din tidligere partner nu har tilstrækkelige økonomiske ressourcer til at passe sig selv? Også i disse tilfælde kan vores skilsmisseadvokater yde dig juridisk bistand.

Ofte stillede spørgsmål skilsmisse

Law & More fungerer på basis af en timesats. Vores timepris er € 195 eksklusive 21% moms. Den første halvtimes konsultation er gratis. Law & More fungerer ikke på basis af statsstøttet bistand.

Hvad er arbejdsmetoden for Law & More? Advokaterne kl Law & More er involveret i dine problemer. Vi ser på din situation og studerer derefter din juridiske stilling. Sammen med dig ser vi efter en bæredygtig løsning på din tvist eller dit problem.
Hvis du er enig, kan du ansætte en fælles advokat. I så fald kan retten erklære skilsmissen ved kendelse inden for få uger. Hvis du ikke er enig, skal hver af jer skaffe sin egen advokat. I så fald kan en skilsmisse tage måneder.
Hvis du vælger en fælles skilsmisse, er der ikke behov for en retsmøde. En ensidig skilsmisse behandles ved en retsmøde.
Hvad er mediation? Ved mediation forsøger man at nå frem til en løsning sammen med modparten under opsyn af en mediator. Så længe der er en vilje på begge sider til at søge en løsning, har mægling en chance for at lykkes.
Hvordan fungerer en mæglingsproces? Et mediationsforløb består af: en optagelsessamtale og flere sessioner for at nå til enighed. Hvis der opnås enighed, fastlægges de indgåede aftaler skriftligt.
Du er skilt fra den dato, hvor dekretet om skilsmisse er optaget i registre over borgerregistret i den kommune, hvor du giftede dig.
Min ekspartner og jeg kan ikke blive enige om delingen af ​​ægtefælles formuefællesskab, hvad skal vi nu gøre? Du kan bede retten om at fastlægge (måden for) deling af det ægteskabelige formuefællesskab mellem dig og din tidligere samlever.
Hvad skal vi med den fælles ejendom? Hvis I er gift i formuefællesskab, kan I dele disse ting i halvdelen eller tage dem fra den anden for en vurdering af deres værdi.
Udgangspunktet er, at du kan fortsætte med at bo i det fælles hjem, forudsat at du er økonomisk i stand til at betale halvdelen af ​​enhver merværdi til din tidligere partner og få din tidligere partner frigivet fra solidarisk ansvar for realkreditlån.
Du kan arrangere den økonomiske afvikling af et forhold uden for retten. Hvis du har børn sammen, som begge udøver myndighed over, er du juridisk forpligtet til at udarbejde en forældreplan.
Hvad er omkostningerne ved skilsmisse? Udgifterne til advokaten afhænger af den tid, der bruges på din sag. Omkostningerne ved retten er € 309 (retsgebyrer). Fogedens salærer for forkyndelse af skilsmissebegæringen beløber sig til ca. €100.
Den lovbestemte regulering (pensionsudligning) betyder, at du har ret til betaling af 50% af den alderspension, som din tidligere partner har opbygget under ægteskabet. Hvis begge partnere er enige, kan du konvertere dine rettigheder til alderspension og partnerpension til din egen uafhængige ret til alderspension (konvertering) eller vælge en anden opdeling.
Hvad er en skilsmisseaftale? En skilsmisseaftale er en aftale mellem eks-partnere, hvor I kan fastlægge aftaler, når I bliver skilt. For eksempel kan du lave økonomiske aftaler, aftaler om børnene og underholdsbidrag. Hvis skilsmisseaftalen er en del af retskendelsen, er den retskraftig.
Hvis skilsmisseaftalen er en del af retskendelsen, giver skilsmisseaftalen en eksigibel titel. Derefter kan den håndhæves juridisk.
Hvad er og hvad er ikke inkluderet i bohave? Alt i huset, ladet, haven og garagen er en del af indboet. Dette gælder også for bilen eller andre køretøjer. Disse er ofte nævnt særskilt i pagten. Det, der ikke hører til indboet, er tilsluttede varer, indbyggede hårde hvidevarer i køkkenet og fx nedlagte gulve.
Hvad sker der, hvis jeg bliver gift i et formuefællesskab? Når du er gift i et formuefællesskab, er som udgangspunkt alle aktiver og gæld hos dig og din samlever sammenlagt. I tilfælde af skilsmisse deles al formue og gæld i princippet lige mellem jer. Nogle gange kan det være, at visse ting er udelukket, såsom en gave eller arv. Men pas på: Siden 2018 har standarden været at gifte sig i begrænset formuefællesskab. Det betyder, at den formue, der er oparbejdet før ægteskabet, ikke indgår i fællesskabet. Kun de aktiver, som de gifte partnere opbygger under ægteskabet, bliver fælleseje. Alt, hvad en person ejede privat før ægteskabet, er derfor udelukket. Alt, hvad der kommer til efter ægteskabet i form af ejendele og/eller gæld, bliver begge parters ejendom. Desuden forbliver gaver og arv personlig ejendom, også under ægteskabet. Et hus kan være en undtagelse herfra, hvis det er købt i fællesskab før ægteskabet.
Hvad sker der, hvis jeg har giftet mig under en ægtepagt? Da I ​​blev gift, valgte I at holde jeres aktiver og gæld adskilt. Hvis du ønsker at blive skilt, skal du tage højde for eventuelle forligsklausuler eller andre aftalte ordninger.

Afviklingsklausuler er aftaler om afregning eller fordeling af visse indtægter og værdier. Der er to former for afvikling: 1) Periodisk afviklingsklausul: i slutningen af ​​hvert år er den resterende gemte saldo på kontoen (e) fordelt retfærdigt. Valget er truffet for at holde de private aktiver adskilt. Afviklingen finder sted, efter at de faste omkostninger er trukket fra den fælles opbyggede kapital. 2) Endelig afviklingsklausul: I tilfælde af en skilsmisse er det også muligt at gøre brug af den endelige afviklingsklausul. Derefter deler du og din partner de fælles aktiver på samme måde, som hvis du var gift inden for ejendomssamfundet. Du kan vælge, hvilke aktiver der ikke er inkluderet i divisionen.

Hvad er relaterede aktiver? Hvilke goder forbliver uden for formuefællesskabet? Nogle aktiver karakteriseres ikke automatisk som fælleseje for dig og din partner. Disse ting skal muligvis ikke medtages under en skilsmisse. Arv eller gaver står også uden for formuefællesskabet siden 1. januar 2018. Før 1. januar 2018 skulle der i gave- eller testamentebrevet indgå en eksklusionsklausul.
Hvad sker der, hvis I bor i lejebolig sammen? Dommeren afgør, hvem der må fortsætte med at bo i huset efter skilsmissen, hvis I begge ønsker at blive boende der. Kontrakten med boligforeningen eller udlejer skal herefter ændres med den, der har fået ret til at bo der, som eneste lejer. Denne person er så også ansvarlig for at betale huslejen og andre omkostninger.

Ofte stillede spørgsmål om underholdsbidrag

Underholdsbidragsproceduren starter med at indgive et andragende. Retten giver derefter den anden part mulighed for at fremsætte et forsvar. Hvis dette gøres, vil sagen blive hørt. Retten afsiger derefter en skriftlig dom.
Har jeg ret til ægtefællebidrag? Du har ret til ægtefællebidrag, hvis du har været gift eller indgået et registreret partnerskab og ikke kan forsørge dig selv.
Du kan give din eks-partner besked om misligholdelse og angive en frist, inden for hvilken underholdsbidraget skal betales. Hvis din tidligere partner stadig ikke betaler underholdsbidraget inden for fristen, er dette et tilfælde af misligholdelse. Hvis aftalerne om vedligeholdelse er inkluderet i en ordre, har du en eksigibel titel. Du kan derefter inddrive underholdsbidrag fra din tidligere partner uden for retten. Hvis dette ikke er tilfældet, kan du kræve overholdelse i retten.
Hvad er de skattemæssige konsekvenser af at betale underholdsbidrag? Partnerbidrag er fradragsberettiget for betaleren og anses for skattepligtig indkomst for modtageren. Børnebidrag er ikke fradragsberettiget eller skattepligtigt.

Ofte stillede spørgsmål om børn i skilsmisse

Du kan bede retten om at fastslå, hvor dine børn bor hos dig. Retten træffer en sådan beslutning, der anses for at være i dine børns bedste, idet der tages hensyn til alle omstændighederne i sagen.
Hvis du har mindreårige børn, som du har forældremyndighed over, er du forpligtet til at udarbejde en forældreplan. Der skal indgås aftaler om børnenes hovedbolig, fordelingen af ​​pleje, den måde, beslutninger vedrørende børn træffes på, hvordan information om børn udveksles og fordelingen af ​​børns omkostninger (børnebidrag).
Hvad med forældremyndigheden efter en skilsmisse? Efter en skilsmisse bevarer begge forældre forældremyndigheden, medmindre retten beslutter, at den fælles forældremyndighed skal ophæves.
Hvornår har jeg ret til børnebidrag? Du har ret til børnebidrag, hvis du ikke selv har tilstrækkelig indtægt til at dække udgifterne til dine børn.
Du accepterer muligvis mængden af ​​støtte til børn / partner. Du kan registrere disse aftaler i en aftale. Hvis retten registrerer disse aftaler i skilsmissedekretet, er de juridisk eksigible. Hvis du ikke kan nå til enighed, kan du bede retten om at fastlægge underholdsbidraget. Derved vil dommeren tage hensyn til forskellige faktorer, såsom indkomst, økonomisk kapacitet, børns budget og besøgsordningen.
Disse ejendele tilhører børnene selv. De kan selv bestemme, hvad der sker med dem, og med hvilken forælder de skal gå. Hvis børnene er for unge til at beslutte dette, bør du og din partner træffe foranstaltninger.

Hvis du ikke fandt svaret på dit spørgsmål i vores liste over ofte stillede spørgsmål, bedes du kontakte en af ​​vores erfarne advokater direkte. De kan besvare dine spørgsmål og er glade for at tænke sammen med dig!

Vil du vide hvad Law & More kan gøre for dig som advokatfirma i Eindhoven og Amsterdam?
Kontakt os derefter på telefon 31 40 369 06 eller send en e-mail til:
Hr. Tom Meevis, advokat kl Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl

Law & More