BRUG FOR EN ADVOKAT FOR virksomhedsopkøb?
SPØRG OM RETLIG HJÆLP

Vores advokater er specialister i den nederlandske lov

Kontrolleret Klar.

Kontrolleret Personligt og let tilgængeligt.

Kontrolleret Dine interesser først.

Let tilgængeligt

Let tilgængeligt

Law & More er tilgængelig mandag til fredag ​​fra 08:00 til 22:00 og i weekenden fra 09:00 til 17:00

God og hurtig kommunikation

God og hurtig kommunikation

Vores advokater lytter til din sag og kommer med en passende handlingsplan
Personlig tilgang

Personlig tilgang

Vores arbejdsmetode sikrer, at 100 % af vores kunder anbefaler os, og at vi i gennemsnit får en 9.4

Virksomhedsopkøb

Hvis du har din egen virksomhed, kan der altid komme et tidspunkt, hvor du vil stoppe med at drive virksomheden. På den anden side er det også muligt, at du ønsker at købe et eksisterende firma. I begge tilfælde tilbyder virksomhedsovertagelse en løsning.

Erhvervelse af virksomheder er en kompliceret proces, som let kan tage seks måneder til et år at gennemføre. Det er derfor vigtigt at udpege en erhvervelsesrådgiver, der kan rådgive og støtte dig, men også kan overtage opgaver fra dig. Specialisterne kl Law & More vil samarbejde med dig for at bestemme den optimale taktik til at købe eller sælge en virksomhed og kan tilbyde dig juridisk support.

Køreplan for erhvervelse af virksomheder

Selvom hver virksomhedsovertagelse er forskellig, afhængigt af omstændighederne i sagen, er der en global køreplan, der følges, når du vil købe eller sælge et firma. Law & Moreadvokater hjælper dig med hvert trin i denne trin-for-trin-guide.

Tom Meevis billede

Tom Meevis

LEDENDE PARTNER / ADVOCAT

tom.meevis@lawandmore.nl

Vores forretningsadvokater er klar til dig

Law and More

Skræddersyet juridisk støtte

Hver virksomhed er unik. Derfor får du juridisk rådgivning, der er direkte relevant for din virksomhed.

Law and More

Vi kan sagsøgte for dig

Skulle det komme dertil, kan vi også sagsøgte for dig. Kontakt os for betingelserne.

Law and More

Vi er din sparringspartner

Vi sætter os ned med dig for at udtænke en strategi.

Law and More

Vurdering af aftaler

Vores virksomhedsadvokater kan vurdere aftaler og rådgive om dem.

"Law & More advokater
er involveret og kan have empati
med kundens problem”

Trin 1: Forberedelse på overtagelsen

Før en virksomhedsopkøb kan finde sted, er det vigtigt, at du er ordentligt forberedt. I forberedelsesfasen formuleres dine personlige krav og ønsker. Dette gælder både den part, der ønsker at sælge et firma, og den part, der ønsker at købe et firma. For det første er det vigtigt at bestemme, hvilke forretningsaktiviteter virksomheden udøver, på hvilket marked virksomheden er aktiv, og hvor meget du vil modtage eller betale for virksomheden. Først når dette er klart, kan erhvervelsen krystalliseres. Når dette er bestemt, skal selskabets juridiske struktur og direktøren (e) og aktionærens (e) rolle undersøges. Det skal også afgøres, om det er ønskeligt, at overtagelsen finder sted på en gang eller gradvist. I forberedelsesfasen er det meget vigtigt, at du ikke tillader dig at blive ledet af følelser, men at du tager en velovervejet beslutning. Advokaterne hos Law & More vil hjælpe dig med dette.

Hvad klienter siger om os

Vores virksomhedsopkøbsadvokater står klar til at hjælpe dig:

Office Law & More

Trin 2: Find en køber eller et firma

Når dine ønsker klart er kortlagt, er det næste trin at lede efter en passende køber. Til dette formål kan der udarbejdes en anonym virksomhedsprofil, på grundlag af hvilken passende købere kan vælges. Når der er fundet en seriøs kandidat, er det først og fremmest vigtigt at underskrive en aftale, der ikke er afsløret. Efterfølgende kan relevante oplysninger om virksomheden stilles til rådighed for den potentielle køber. Når du ønsker at overtage en virksomhed, er det vigtigt, at du modtager alle relevante oplysninger om virksomheden.

Trin 3: sonderende diskussion

Når en potentiel køber eller en potentiel virksomhed, der skal overtage, er fundet, og parter har udvekslet oplysninger med hinanden, er det tid til at starte en sonderende diskussion. Det er sædvanligt, at ikke kun den potentielle køber og sælger er til stede, men også eventuelle rådgivere, finansfolk og notar.

VirksomhedsopkøbTrin 4: forhandlinger

Forhandlinger om overtagelsen begynder, når køberen eller sælgeren bestemt er interesseret. Det anbefales, at forhandlingerne gennemføres af en erhvervsspecialist. Law & Moreadvokater kan forhandle på dine vegne om overtagelsesbetingelserne og prisen. Når der er opnået en aftale mellem de to parter, udarbejdes en hensigtserklæring. I denne hensigtserklæring fastlægges betingelserne for erhvervelsen og finansieringsordningen.

Trin 5: Afslutning af erhvervelsen

Inden der udarbejdes en endelig købsaftale, skal der foretages en due diligence-undersøgelse. I denne due diligence kontrolleres korrektheden og fuldstændigheden af ​​alle virksomhedens data. Den omhyggelige omhu er af stor betydning. Hvis due diligence ikke resulterer i uregelmæssigheder, kan den endelige købsaftale udarbejdes. Efter at ejendomsoverførslen er registreret af notaren, aktierne er overført og købsprisen er betalt, erhvervelsen af ​​virksomheden afsluttet.

Trin 6: introduktion

Sælgers engagement slutter ofte ikke umiddelbart, når virksomheden overføres. Det er ofte aftalt, at sælgeren introducerer sin efterfølger og forbereder ham til arbejdet. Varigheden af ​​denne gennemførelsesperiode skulle have været drøftet på forhånd under forhandlingerne.

VirksomhedsopkøbKøreplan for erhvervelse af virksomheder

Der er flere måder at finansiere en virksomhedsovertagelse, som hver har sine egne fordele og ulemper. Disse finansieringsmuligheder kan også kombineres. Du kan overveje følgende muligheder for finansiering af en virksomhedsovertagelse.

Køberens egne midler

Det er vigtigt at undersøge, hvor meget af dine egne penge du kan eller ønsker at bidrage med, før virksomheden erhverves. I praksis er det ofte meget vanskeligt at gennemføre en virksomhedsovertagelse uden input af dine egne aktiver. Mængden af ​​dit eget bidrag afhænger dog af din situation.

Lån fra sælgeren

I praksis finansieres en virksomhedsovertagelse ofte også af sælgeren, der leverer delvis finansiering i form af et lån til efterfølgeren. Dette er også kendt som et leverandørlån. Den del, der finansieres af sælgeren, er ofte ikke større end den del, som køberen selv bidrager med. Derudover er det også regelmæssigt aftalt, at betaling sker i rater. En låneaftale udarbejdes, når der er aftalt et leverandørlån.

Køb af aktier

Det er også muligt for køberen at overtage aktierne i virksomheden fra sælgeren i faser. Der kan vælges en udtjeningsordning for dette. I tilfælde af en udtjeningsordning afhænger betalingen af, at køberen opnår et bestemt resultat. Imidlertid indebærer denne ordning for en virksomhedsovertagelse store risici i tilfælde af tvister, da køberen er i stand til at påvirke virksomhedens resultater. En fordel for sælgeren kan på den anden side være, at der betales mere, når der opnås en masse overskud. Under alle omstændigheder er det forsigtigt at have uafhængig overvågning af salg, køb og afkast under en udtjeningsordning.

(In) formelle investorer

Finansiering kan have form af lån fra uformelle eller formelle investorer. Uformelle investorer er venner, familie og bekendte. Sådanne lån er almindelige ved erhvervelse af en familievirksomhed. Det er dog meget vigtigt at registrere finansiering fra uformelle investorer korrekt, så der ikke opstår misforståelser eller tvister mellem familiemedlemmer eller venner.

Derudover er finansiering fra formelle investorer mulig. Dette er parter, der leverer egenkapital ved hjælp af et lån. En ulempe for køberen er, at formelle investorer ofte også bliver aktionærer i virksomheden, hvilket giver dem en vis kontrol. På den anden side kan formelle investorer ofte bidrage med et stort netværk og viden om markedet.

Crowdfunding

En finansieringsmetode, der bliver mere og mere populær, er crowdfunding. Kort sagt betyder crowdfunding, at et stort antal mennesker gennem en online-kampagne bliver bedt om at investere penge i dit erhvervelse. En ulempe ved crowdfunding er imidlertid fortrolighed; For at realisere crowdfunding skal du på forhånd meddele, at virksomheden er til salg.

Law & More hjælper dig med at udforske mulighederne for at finansiere erhvervelsen. Vores advokater kan rådgive dig om de muligheder, der passer til din situation og hjælpe dig med at arrangere finansieringen.

Vil du vide hvad Law & More kan gøre for dig som advokatfirma i Eindhoven og Amsterdam?
Kontakt os derefter på telefon 31 40 369 06 eller send en e-mail til:
Hr. Tom Meevis, advokat kl Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl

Law & More