I BEHOV til EN BETALINGSKONTRAKT?
SPØRG OM RETLIG HJÆLP

Vores advokater er specialister i den nederlandske lov

Kontrolleret Klar.

Kontrolleret Personligt og let tilgængeligt.

Kontrolleret Dine interesser først.

Let tilgængeligt

Let tilgængeligt

Law & More er tilgængelig mandag til fredag
fra 08:00 til 22:00 og i weekenderne fra 09:00 til 17:00

God og hurtig kommunikation

God og hurtig kommunikation

Vores advokater lytter til din sag og kommer op
med en passende handlingsplan

Personlig tilgang

Personlig tilgang

Vores arbejdsmetode sikrer, at 100% af vores kunder
anbefale os, og at vi i gennemsnit er vurderet med en 9.4

Ansættelseskontrakt

En ansættelseskontrakt er en skriftlig kontrakt, der indeholder alle aftaler indgået mellem en arbejdsgiver og en medarbejder. Aftalen indeholder alle rettigheder og forpligtelser for begge parter.

Nogle gange kan der være en mangel på klarhed om, hvorvidt der er en ansættelseskontrakt eller ej. I henhold til loven er en ansættelseskontrakt en aftale, hvorved den ene part, den ansatte, forpligter sig til at udføre arbejde i en bestemt periode i tjeneste for den anden part, arbejdsgiveren, og modtager betaling for dette arbejde. Fem hovedelementer skelnes i denne definition:

 • medarbejderen skal udføre arbejde;
 • arbejdsgiveren skal betale løn for arbejdet;
 • arbejdet skal udføres i en vis periode;
 • der skal være et myndighedsforhold;
 • medarbejderen skal selv udføre arbejdet.

Tom Meevis billede

Tom Meevis

LEDENDE PARTNER / ADVOCAT

tom.meevis@lawandmore.nl

Advokatfirma i Eindhoven og Amsterdam

Virksomhedsadvokat

"Law & More advokater
er involveret og kan have empati
med kundens problem”

Typer af ansættelseskontrakter

Der er forskellige typer af ansættelseskontrakter, og typen afhænger af ansættelsesforholdet mellem arbejdsgiver og medarbejder. En arbejdsgiver og en medarbejder kan indgå en tidsbegrænset ansættelseskontrakt eller en kontrakt for en ubestemt tid.

Tidsbegrænset ansættelseskontrakt

I tilfælde af en tidsbegrænset ansættelseskontrakt er kontraktens slutdato fast. En anden mulighed er, at arbejdsgiveren og arbejdstageren er enige om at indgå et ansættelsesforhold i en bestemt periode, for eksempel for varigheden af ​​et bestemt projekt. Kontrakten afsluttes derefter automatisk, når projektet afsluttes.

Hvad klienter siger om os

[show-testimonials orderby='menu_order' order='DESC' limit='1′ pagination='on' layout='grid' options='theme:none,info-position:info-below,text-alignment:center, kolonner:1,filter:ingen,vurdering:på,citat-indhold:kort,charlimitextra:(…),display-image:on,image-size:ttshowcase_small,image-shape:circle,image-effect:none,image- link:on']

Vores advokater står klar til at hjælpe dig:

Office Law & More

En arbejdsgiver kan tilbyde en ansat med en tidsbegrænset ansættelseskontrakt med højst tre gange i en periode på op til 24 måneder. Hvis der er en periode mellem tidsbegrænsede ansættelseskontrakter, hvor der ikke er nogen ansættelseskontrakt, og denne periode har højst 6 måneder, tælles tiden mellem kontrakterne ikke desto mindre ved beregningen af ​​24-månedersperioden.

Opsigelse af en tidsbegrænset ansættelseskontrakt

En tidsbegrænset ansættelseskontrakt slutter ved lovgivning. Dette betyder, at kontrakten eautomatisk ophører til det aftalte tidspunkt uden at skulle tage noget. Arbejdsgiveren skal informere arbejdstageren en måned i forvejen om, hvorvidt ansættelseskontrakten vil blive forlænget eller i givet fald på hvilke betingelser. En tidsbegrænset ansættelseskontrakt skal dog opsiges, hvis parterne er enige om dette, eller hvis dette er lovpålagt.

En tidsbegrænset ansættelseskontrakt kan kun opsiges for tidligt, dvs. inden ansættelseskontraktens løbetid er udløbet, hvis dette er skriftligt aftalt af begge parter. Det tilrådes derfor altid at medtage en midlertidig opsigelsesklausul med en opsigelsesfrist i en tidsbegrænset ansættelseskontrakt.

Leder du efter juridisk bistand til udarbejdelse af en tidsbegrænset ansættelseskontrakt? Advokaterne for Law & More står til din rådighed.

Ansættelseskontrakt i en ubestemt periode

En ansættelseskontrakt i en ubestemt periode omtales også som en permanent ansættelseskontrakt. Hvis der ikke er nogen aftale om den periode, hvor kontrakten indgås, antages ansættelseskontrakten at være i en ubegrænset periode. Denne type ansættelseskontrakt fortsætter, indtil den opsiges.

Opsigelse af en ansættelseskontrakt på ubestemt tid

En vigtig forskel i forhold til en tidsbegrænset ansættelseskontrakt er opsigelsesmetoden. Der kræves forudgående varsel for opsigelse af en ansættelseskontrakt i en ubegrænset periode. Arbejdsgiveren kan ansøge om afskedigelsestilladelse ved UWV eller anmode underretten om at opløse kontrakten. Der kræves dog en gyldig grund til dette. Hvis arbejdsgiveren får afskedigelsestilladelsen, skal han opsige ansættelseskontrakten under behørig overholdelse af den gældende opsigelsesperiode.

Årsager til opsigelse af en ubegrænset ansættelseskontrakt

En arbejdsgiver kan kun afskedige en medarbejder, hvis han har god grund til at gøre det. Derfor skal der være en rimelig grund til afskedigelse. Følgende er de mest almindelige former for afskedigelse.

Afskedigelse af økonomiske grunde

Hvis omstændighederne i arbejdsgiverens virksomhed er grund nok til at anmode om afskedigelse af en medarbejder, kaldes dette afskedigelse af økonomiske grunde. Der kan være forskellige økonomiske grunde:

 • dårlig eller forværret økonomisk situation;
 • arbejdsreduktion;
 • organisatoriske eller teknologiske ændringer i virksomheden;
 • ophør af virksomhed;
 • flytning af virksomheden.

AnsættelseskontraktDysfunktionel afskedigelse

Afskedigelse på grund af dysfunktion betyder, at medarbejderen ikke opfylder jobkravene og er uegnet til sit eller hendes job. Det skal være klart for medarbejderen, hvad der efter arbejdsgiverens mening skal forbedres med hensyn til hans eller hendes funktion. Som en del af forbedringsprocessen skal der holdes præstationssamtaler med medarbejderen regelmæssigt. Det bør overvejes at tilbyde kurser eller coaching fra en tredjepart på arbejdsgiverens bekostning. Der skal rapporteres om interviewene og inkluderes i medarbejderens personalefil. Derudover skal medarbejderen have tilstrækkelig tid til at forbedre sin præstation.

Umiddelbar afskedigelse

I tilfælde af øjeblikkelig afskedigelse opsiger arbejdsgiveren den ansattes ansættelseskontrakt med øjeblikkelig virkning, dvs. uden varsel. Arbejdsgiveren skal have en presserende grund til dette, og afskedigelsen skal gives omgående. Dette betyder, at arbejdsgiveren skal afskedige medarbejderen øjeblikkeligt i det øjeblik, den presserende grund er klar. Årsagen til afskedigelsen skal gives på samme tid som afskedigelsen. Følgende grunde kan betragtes som presserende:

 • tyveri;
 • underslæb;
 • mishandling;
 • groft fornærmelse;
 • ikke holder forretningshemmeligheder.

Fratræden ved gensidig samtykke

Hvis arbejdsgiveren og arbejdstageren begge er enige om opsigelse af ansættelseskontrakten, er aftalerne mellem begge parter fastlagt i en forligsaftale. I dette tilfælde slutter ansættelseskontrakten efter gensidig aftale. Arbejdsgiveren behøver ikke at anmode om tilladelse fra UWV eller underretten til at opsige ansættelseskontrakten.

Har du spørgsmål til en ansættelseskontrakt? Søg juridisk assistance fra Law & More.

Vil du vide hvad Law & More kan gøre for dig som advokatfirma i Eindhoven og Amsterdam?
Kontakt os derefter på telefon 31 40 369 06 eller send en e-mail til:
Hr. Tom Meevis, advokat kl Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl
Hr. Maxim Hodak, advokat hos & More – maxim.hodak@lawandmore.nl

Law & More