Som et resultat af opfindelsen af ​​internettet er der opstået mange juridiske spørgsmål. Dette blev efterfulgt af installation af IKT-lovgivning. IKT-lovgivning har mange grænseflader med andre områder af lovgivningen, såsom aftaleret, privatret og intellektuel ejendomsret. Inden for alle disse lovområder kan der opstå spørgsmål vedrørende ikt-lovgivning. Disse spørgsmål kan være følgende: 'er det muligt at returnere noget, jeg har købt på internettet?', 'Hvad er mine rettigheder, når jeg bruger internettet, og hvordan sikres disse rettigheder?' og "er mit eget online indhold beskyttet i henhold til lov om ophavsret?" Imidlertid kan ikt-loven i sig selv også opdeles i specifikke områder af ikt-lovgivning, såsom softwarelovgivning, sikkerhedslovgivning og e-handel.

I BEHOV til EN ITC-LOVER?
SPØRG OM RETLIG HJÆLP

IKT-advokat

Som et resultat af opfindelsen af ​​internettet er der opstået mange juridiske spørgsmål.

Hurtig Menu

Dette blev efterfulgt af installation af IKT-lovgivning. IKT-lovgivning har mange grænseflader med andre retlige områder, såsom aftaleret, privatret og intellektuel ejendomsret. Inden for alle disse lovområder kan der opstå spørgsmål vedrørende ikt-lovgivning. Disse spørgsmål kan være følgende: 'er det muligt at returnere noget, jeg har købt på internettet?', 'Hvad er mine rettigheder, når jeg bruger internettet, og hvordan sikres disse rettigheder?' og "er mit eget online indhold beskyttet under copyright-lovgivning?" Imidlertid kan ikt-loven i sig selv også opdeles i specifikke områder af ikt-lovgivning, såsom softwarelovgivning, sikkerhedslovgivning og e-handel.

Holdet af Law & More har eksplicit viden med hensyn til ikt-lovgivning og om de retlige områder, der grænser sammen med ikt-loven. Derfor kan vores advokater tilbyde dig rådgivning om følgende emner:

• Sikkerhedslovgivning;
• SaaS og Cloud;
• IT-kontrakter;
• Kontinuitetsordninger og escrow;
• Webshop lov;
• Hosting co-placering;
• Softwarelov;
• Open source-software;
• Industriel software.

Tom Meevis billede

Tom Meevis

Administrerende partner / advokat

 Ring +31 40 369 06 80

"Law & More advokater
er involveret og
kan empati med
klientens problem ”

Sikkerhedslovgivning

Sikkerhedslovgivning er det retfelt, der beskæftiger sig med beskyttelse af oplysninger. Emner, der ikke er ualmindelige på dette lovområde, inkluderer computervirus, computerintrusion, hacking og aflytning af data. For at sikre følsomme og fortrolige oplysninger er der et helt sæt mulige foranstaltninger. For eksempel bruger virksomheder ofte ikke-juridiske foranstaltninger baseret på en risikoanalyse. Denne beskyttelse har dog også et retsgrundlag. Når alt kommer til alt er det lovgiveren, der bestemmer, hvor strenge disse sikkerhedsforanstaltninger skal være.

Når man tænker på lovgivningsmæssige forholdsregler, kan man også tænke på 'Wet bescherming persoonsgegevens'. I loven om beskyttelse af personoplysninger hedder det, at det skal være klart, hvilke forholdsregler der er truffet for at beskytte personoplysninger mod tab eller ulovlig behandling. Dette kan omfatte en krypteret forbindelse mellem serveren og besøgende: SSL-forbindelsen. Adgangskoder er også en del af sådan sikkerhed.

Udover loven om beskyttelse af personoplysninger kriminaliseres visse handlinger også. Hacking er strafbart på grundlag af artikel 128ab i den hollandske straffelov.

For at beskytte dine oplysninger er det vigtigt at vide, hvordan informationssikkerhed fungerer, og hvordan du beskytter dine egne og andres data på en så sikker måde som muligt. Law & More kan rådgive dig om de juridiske aspekter af informationssikkerhed.

SAAS & Cloud

Software som en tjeneste, eller SaaS, er software, der tilbydes som en service. For en sådan service behøver brugeren ikke at købe softwaren, men kan få adgang til SaaS over internettet. Fordelen ved SaaS-tjenester er, at omkostningerne for brugeren er relativt lave.

En SaaS-tjeneste som Dropbox er en skytjeneste. En skytjeneste er et netværk, hvor information gemmes i skyen. Brugeren er ikke ejeren af ​​skyen og er derfor ikke ansvarlig for dens vedligeholdelse. Cloududbyderen er ansvarlig for skyen. Cloud-tjenester er også bundet til visse regler, der hovedsageligt er privatlivsrelaterede regler.

Law & More kan rådgive dig om dine SaaS- og skytjenester. Vores advokater besidder viden og erfaring inden for dette retfelt, hvilket kan resultere i, at de kan hjælpe dig med alle dine spørgsmål.

SAAS & Cloud

IT-kontrakter

Som et resultat af vores digitale verden er mange virksomheder blevet afhængige af, at informationsteknologi fungerer korrekt. På grund af denne udvikling bliver det mere og mere vigtigt at have visse it-spørgsmål godt organiseret. For eksempel til køb af hardware eller en softwarelicens skal der udarbejdes en IT-kontrakt.

IT-kontrakter er, som navnet antyder, intet mindre end "almindelige" kontrakter, såsom generelle købsbetingelser, fortrolighedserklæring, ansættelseskontrakter, softwareaftaler, SaaS-aftaler, Cloud-aftaler og escrow-aftaler. I en sådan kontrakt indgås aftaler om for eksempel pris, garanti for eller ansvar med hensyn til en vare eller service.

Der kan være problemer, når man udarbejder eller overholder en IT-kontrakt. Der kan for eksempel være usikkerhed om, hvad der skal leveres, eller under hvilke specifikke vilkår. Det er derfor vigtigt, at der er klare aftaler, og at disse arrangementer dokumenteres i en aftale.

Law & More kan rådgive dig om alle dine it-kontrakter. Vi vurderer din situation og kan udarbejde en tilpasset kontrakt med lydkvalitet, der imødekommer dine behov.

Kontinuitetsplaner

Kontinuitetsordninger & Escrow

For brugere af informationsteknologi er det vigtigt, at de kan være sikre på, at deres software og data fortsat kan bruges. En kontinuitetsplan kan give en løsning. En sådan kontinuitetsordning afsluttes i samarbejde med IT-tjenesteudbyderen. Dette betyder, at i tilfælde af for eksempel konkurs, kan it-tjenester fortsættes.

Med henblik på at etablere en kontinuitetsplan er det nødvendigt at se på typen af ​​IT-service. Nogle gange vil en kildekode-escrow-ordning være tilstrækkelig, mens det i andre tilfælde er nødvendigt at træffe yderligere ordninger. I tilfælde af en kontinuitet i en sky skal man for eksempel huske både leverandører og hostingudbydere.

En kontinuitetsplan er vigtig for at vedligeholde dine data. Law & More kan rådgive dig om kontinuitetsordninger. Vi kan hjælpe dig med at udarbejde en sådan ordning for at sikre din software og data.

Webbutiklovgivning

Webshops beskæftiger sig med et stort antal juridiske rammer, som de skal overholde. Fjernkøb, forbrugerrettigheder, cookielovgivning, europæiske direktiver og mere er juridiske aspekter, som en webshop vil blive konfronteret med. Udtrykket 'webshoplov' giver en altomfattende betegnelse for dette.

På grund af de mange regler er det sandsynligt, at du på et tidspunkt ikke ”kan se træet for træerne”. Skal jeg bruge vilkår og betingelser? Hvordan fungerer tilbagekaldelse fra kunden? Hvilke oplysninger skal jeg give på min hjemmeside? Hvilke regler er der for betaling? Hvad med cookielovgivningen? Hvad skal jeg gøre med de personlige data, jeg har fået gennem min webshop? Dette er et udvalg af de spørgsmål, som en webbutiksejer kan konfronteres med.

Det er vigtigt at få disse forhold ordnet ordentligt. Ellers kan du risikere en bøde. Disse bøder kan nå store højder og kan have indflydelse på din virksomhed. At være godt informeret om disse spørgsmål vil derfor minimere dine risici.

Law & More kan rådgive dig om din overholdelse af den relevante lovgivning. Desuden kan vi hjælpe dig med at udarbejde de juridiske dokumenter, der er relevante for din webshop.

Hosting & Colocation

Når man er vært for eller ønsker at være vært for et websted, skal man huske de gældende lovbestemmelser. Når du er vært for et websted, gemmes data og undertiden endda videresendes. Det er derfor vigtigt at vide, hvordan du har brug for at behandle disse data over for din kunde, men også over for tredjepart.

Du skal have klare betingelser med hensyn til din hosting og dens juridiske aspekter. Det er vigtigt, at kunderne ved, hvad der sker med deres data. Kunder finder det vigtigt, at deres data beskyttes omhyggeligt. Det er også vigtigt at vide, hvem der er ansvarlig, når dataregler overtrædes.

Skal du beskytte dine kunders privatliv? Skal du give kontaktoplysninger, hvis dette anmodes om af politiet? Er du ansvarlig for databeskyttelse og overtrædelse af data? Vores advokater kan besvare alle disse og alle dine andre spørgsmål. Måske har du spørgsmål, kan du altid kontakte en af ​​advokaterne hos Law & More.

Hosting & Colocation

Softwarelov

I dag er det ikke tænkeligt at leve i en verden uden software. Softwarelov er vigtig for både softwareudviklere og softwarebrugere.

'Auteurswet' (Copyright Act) angiver, hvem der ejer bestemt software. I praksis er det imidlertid ikke altid klart, hvem der ejer softwaren og derved ejer ophavsretten. Softwareudviklere, der sælger deres produkt, vil ofte beholde deres ophavsret. Dette begrænser mulighederne for softwarebrugere til at ændre softwaren. Det bliver endnu mere kompliceret, når en bruger ønsker at udvikle (egen) software. Hvem får så ophavsretten?

For at begrænse dine risici er det vigtigt at beslutte på forhånd, hvem der får ophavsretten. Law & More kan rådgive dig om softwarelovgivning og kan besvare dine spørgsmål med hensyn til dette retsområde.

Open Source Software

Open Source Software

I tilfælde af open source-software modtager brugeren softwarens kildekode, når han køber en licens. Dette har den fordel, at brugerne kan tilpasse og forbedre softwaren, så softwaren fortsætter med at udvikle sig. I teorien lyder dette naturligvis fordelagtigt og ret praktisk: enhver, der har kendskab til koder, kan redigere open source-softwaren.

I praksis er det imidlertid meget vigtigt at opstille visse regler for brugen af ​​open source-software, for at regulere og tydeliggøre brugen af ​​open source-software. Dette er endnu vigtigere nu, hvor der er lidt tilsyn, mens mange ansøgninger indgives for overtrædelse af open source-softwarelicenser.

Law & More kan rådgive dig om open source-software. Vil du forblive ejer af den software, du har udviklet, når du bruger open source-software? Hvilke vilkår og betingelser kan du fastsætte for brugen af ​​en licens? Hvordan kan du indsende et krav, når din licens er blevet overtrådt? Dette er spørgsmål, som en af ​​vores advokater kan besvare.

Industriel software

Software bruges ikke kun på kontorer, men også i industrien. Produkter og maskiner er udstyret eller udviklet med software. Denne indlejrede software er skrevet til kontrol af maskiner eller produkter. Eksempler på sådanne typer software findes i maskiner, trafiklys og biler.

Ligesom det er vigtigt at "normal" software, er (industriel) softwarelov også vigtig for industriel software og indeholder væsentlige regler for både softwareudviklere og softwarebrugere. Den industrielle softwarebranche modtager mange investeringer, hvilket gør det vigtigt at beskytte de relevante ophavsret.

Vil du vide hvad Law & More kan gøre for dig som advokatfirma i Eindhoven?
Kontakt os derefter på telefon 31 40 369 06 eller send en e-mail til:

Hr. Tom Meevis, advokat kl Law & More - [e-mail beskyttet]
Hr. Maxim Hodak, advokat hos & More - [e-mail beskyttet]

Law & More B.V.