Hvornår er en advokat påkrævet?

Hvornår er en advokat påkrævet?

Du har modtaget en indkaldelse og skal snart møde for dommeren, der skal afgøre din sag, eller du vil måske starte en procedure selv. Hvornår er det at vælge en advokat til at hjælpe dig i din juridiske tvist, og hvornår er det obligatorisk at ansætte en advokat? Svaret på dette spørgsmål afhænger af den type tvist, du har at gøre med.

Straffesag

Når det kommer til straffesager, er en advokats forlovelse aldrig obligatorisk. I straffesager er modparten ikke en medborger eller organisation, men anklagemyndigheden. Dette organ sikrer, at strafbare handlinger opdages og retsforfølges og arbejder tæt sammen med politiet. Hvis man modtager en indkaldelse fra anklagemyndigheden, betragtes han som en mistænkt, og anklagemyndigheden har besluttet at retsforfølge ham for at begå en strafbar handling.

Selvom det ikke er obligatorisk at engagere en advokat i straffesager, anbefales det på det kraftigste, at du gør det. Udover det faktum, at advokater er specialiserede og bedst kan repræsentere dine interesser, begås (formelle) fejl undertiden i efterforskningsfasen af ​​f.eks. Politiet. Anerkendelse af disse, ofte juridisk behæftede, fejl kræver den faglige viden, en advokat har og kan i nogle tilfælde føre til en stor positiv effekt på den endelige dom, såsom frifindelse. En advokat kan også være til stede under din afhøring (og afhøring af vidner) og dermed sikre dine rettigheder.

Administrative procedurer

En advokats forlovelse er heller ikke obligatorisk i sager mod statslige organisationer, eller når du indbringer appel til Central Appeal Tribunal eller Administrative Jurisdiction Division of State Council. Som borger eller organisation står du imod regeringen, f.eks. IND, skattemyndighederne, kommunen osv. I spørgsmål vedrørende din godtgørelse, ydelse og opholdstilladelse.

At ansætte en advokat er dog et klogt valg. En advokat kan korrekt vurdere dine chancer for succes, når du indgiver indsigelse eller starter en procedure, og ved, hvilke argumenter der skal fremføres. En advokat er også opmærksom på de formelle krav og tidsfrister, der gælder i forvaltningsretten, og kan derfor styre den administrative procedure korrekt.

Civilprocedurer

En civil sag involverer en konflikt mellem private og/eller privatretlige organisationer. Svaret på spørgsmålet om, hvorvidt bistand fra en advokat er obligatorisk, er noget mere komplekst i civile sager.

Hvis proceduren verserer for en underdomstol, er det ikke en forpligtelse at have en advokat. Byretten har kompetence i sager med et (anslået) krav på mindre end € 25,000 og alle ansættelsessager, lejesager, mindre straffesager og tvister om forbrugerkredit og forbrugerkøb. I alle andre sager er proceduren i retten eller appelretten, hvilket gør det obligatorisk at have en advokat.

Sammendrag

Under visse omstændigheder er det muligt i en civil sag at anmode retten om en hurtig (foreløbig) afgørelse i en nødprocedure. Nødproceduren er også kendt som summarisk procedure. Man kan for eksempel tænke på den summariske procedure i 'Viruswaarheid' om afskaffelse af udgangsforbudet.

Hvis du selv starter summarisk behandling ved den civile domstol, er det obligatorisk at have en advokat. Dette er ikke tilfældet, hvis sagen kan startes i landsretten, eller hvis du forsvarer dig i summariske sager mod dig.

Selvom det ikke altid er obligatorisk at engagere sig i en advokat, er det ofte tilrådeligt. Advokater kender ofte alle de særlige aspekter af erhvervet, og hvordan de bedst kan bringe din sag til en vellykket afslutning. Det er dog ikke kun nyttigt at engagere sig i en advokat, hvis du skal eller vil gå for retten. Tænk f.eks. På en meddelelse om indsigelse mod et statsligt organ eller en bøde, en underretning om misligholdelse på grund af manglende opfyldelse eller et forsvar, når du er i fare for at blive fyret. I betragtning af hans juridiske viden og færdigheder giver en advokat dig den bedste chance for succes.

Tror du, at du har brug for ekspertrådgivning eller juridisk bistand fra en specialiseret advokat efter at have læst artiklen? Tøv ikke med at kontakte Law & More. Law & More's advokater er eksperter inden for de ovennævnte retsområder og hjælper dig gerne telefonisk eller e-mail.

Law & More