Beskyttelse af handelshemmeligheder: Hvad skal du vide? Billede

Beskyttelse af handelshemmeligheder: Hvad skal du vide?

Handelshemmelighedsloven (Wbb) har været gældende i Holland siden 2018. Denne lov implementerer det europæiske direktiv om harmonisering af reglerne om beskyttelse af ikke-afsløret know-how og forretningsinformation. Formålet med indførelsen af ​​det europæiske direktiv er at forhindre fragmentering af reglerne i alle medlemsstater og dermed skabe retssikkerhed for iværksætteren. Før dette tidspunkt eksisterede der ingen specifik regulering i Holland for at beskytte uoplyst know-how og forretningsinformation, og løsningen skulle søges i aftaleret eller mere specifikt i fortrolighed og ikke-konkurrencebestemmelser. Under visse omstændigheder tilbød læren om erstatning eller straffelovens måde også en løsning. Med ikrafttrædelsen af ​​loven om forretningshemmeligheder har du som iværksætter en juridisk ret til at indlede retssager, når dine forretningshemmeligheder ulovligt opnås, afsløres eller bruges. Hvad der præcist menes med forretningshemmeligheder, og hvornår og hvilke foranstaltninger du kan træffe mod en overtrædelse af din forretningshemmelighed, kan du læse nedenfor.

Beskyttelse af handelshemmeligheder: Hvad skal du vide? Billede

Hvad er en forretningshemmelighed?

Secret. I betragtning af definitionen i artikel 1 i handelshemmelighedsloven bør forretningsoplysningerne ikke være almindeligt kendte eller let tilgængelige. Ikke engang for eksperter, der normalt beskæftiger sig med sådanne oplysninger.

Handelsværdi. Derudover bestemmer Trade Secrets Act, at forretningsoplysningerne skal have kommerciel værdi, fordi de er hemmelige. Med andre ord kan ulovligt at opnå, bruge eller afsløre det være skadeligt for de forretningsmæssige, økonomiske eller strategiske interesser eller den konkurrencemæssige stilling hos den iværksætter, der lovligt har disse oplysninger.

Rimelige foranstaltninger. Endelig skal forretningsoplysninger være underlagt rimelige foranstaltninger for at holde det fortroligt. I denne sammenhæng kan du f.eks. Tænke på den digitale sikkerhed i din virksomhedsinformation ved hjælp af adgangskoder, kryptering eller sikkerhedssoftware. Rimelige foranstaltninger inkluderer også fortrolighed og ikke-konkurrenceklausuler i ansættelse, samarbejdskontrakter og arbejdsprotokoller. I denne forstand vil denne metode til beskyttelse af forretningsinformation fortsat være vigtig. Law & MoreAdvokater er eksperter inden for kontrakt og selskabsret og hjælper dig gerne med at udarbejde eller gennemgå dine fortroligheds- og konkurrenceaftaler og -klausuler.

Definitionen af ​​forretningshemmeligheder beskrevet ovenfor er ret bred. Generelt vil forretningshemmeligheder være de oplysninger, der kan bruges til at tjene penge. Konkret kan følgende typer information overvejes i denne sammenhæng: produktionsprocesser, formler og opskrifter, men endda koncepter, forskningsdata og kundefiler.

Hvornår er der en overtrædelse?

Opfylder dine forretningsoplysninger de tre krav i den juridiske definition i artikel 1 i handelshemmelighedsloven? Derefter beskyttes dine virksomhedsoplysninger automatisk som en forretningshemmelighed. Ingen (yderligere) ansøgning eller registrering kræves til dette. I så fald er det ulovligt at få, bruge eller offentliggøre uden tilladelse såvel som produktion, udbydning eller markedsføring af krænkende varer af andre i henhold til artikel 2 i lov om forretningshemmeligheder. Når det kommer til ulovlig brug af forretningshemmeligheder, kan dette f.eks. Omfatte en overtrædelse af fortrolighedsaftalen i forbindelse med denne eller en anden (kontraktlig) forpligtelse til at begrænse brugen af ​​forretningshemmeligheden. I øvrigt indeholder handelshemmelighedsloven også i artikel 3 undtagelser fra ulovlig erhvervelse, anvendelse eller videregivelse samt produktion, tilbud eller markedsføring af krænkende varer. For eksempel anses ulovlig erhvervelse af en forretningshemmelighed ikke for at være erhvervelse ved hjælp af en uafhængig opdagelse eller ved 'reverse engineering', dvs. observation, forskning, demontering eller test af et produkt eller en genstand, der er gjort tilgængelig for offentligheden eller på er blevet opnået lovligt.

Foranstaltninger mod krænkelse af forretningshemmeligheder

Trade Secrets Act tilbyder iværksættere muligheder for at handle mod krænkelse af deres forretningshemmeligheder. En af mulighederne, beskrevet i artikel 5 i ovennævnte lov, vedrører en anmodning til den foreløbige nødhjælpsdommer om at træffe midlertidige og beskyttende foranstaltninger. De midlertidige foranstaltninger vedrører f.eks. Et forbud mod a) brug eller videregivelse af forretningshemmeligheden eller b) at producere, tilbyde, markedsføre eller bruge krænkende varer eller at bruge disse varer til disse formål. for at åbne, eksportere eller gemme. Forsigtighedsforanstaltningerne inkluderer igen beslaglæggelse eller erklæring om varer, der mistænkes for at være krænket.

En anden mulighed for iværksætteren ifølge artikel 6 i handelshemmelighedsbeskyttelsesloven ligger i anmodningen til retten om fortjeneste om at beordre retslige rystelser og korrigerende foranstaltninger. Dette inkluderer f.eks. Tilbagekaldelse af de krænkende varer fra markedet, destruktion af varer, der indeholder eller anvender forretningshemmeligheder, og tilbagelevering af disse databærere til indehaveren af ​​forretningshemmeligheden. Desuden kan iværksætteren kræve erstatning fra overtræderen på grundlag af artikel 8 i jordbeskyttelsesloven. Det samme gælder overtrædelsens overbevisning om de rimelige og forholdsmæssige sagsomkostninger og andre omkostninger, som iværksætteren har afholdt som en assimileret part, men derefter via artikel 1019ie DCCP.

Handelshemmeligheder er derfor et vigtigt aktiv for iværksættere. Vil du vide, om visse virksomhedsoplysninger hører til din forretningshemmelighed? Har du truffet tilstrækkelige beskyttelsesforanstaltninger? Eller har du allerede at gøre med et brud på dine forretningshemmeligheder? Kontakt derefter Law & More. På Law & More vi forstår, at krænkelse af din forretningshemmelighed kan have vidtrækkende konsekvenser for dig og din virksomhed, og at der kræves tilstrækkelig handling både før og bagefter. Det er derfor advokaterne fra Law & More brug en personlig, men alligevel klar tilgang. Sammen med dig analyserer de situationen og planlægger de næste skridt, der skal tages. Om nødvendigt hjælper vores advokater, der er eksperter inden for selskabsret og procesret, dig også gerne i enhver sag.

Law & More