Hvad skal du gøre, hvis du ikke er i stand til at opfylde dine underholdsbidrag? Billede

Hvad skal du gøre, hvis du ikke er i stand til at opfylde dine underholdsbidrag?

Underholdsbidrag er en godtgørelse til en tidligere ægtefælle og børn som et bidrag til underholdsbidrag. Den person, der skal betale underholdsbidrag, kaldes også underholdsskyldneren. Modtageren af ​​underholdsbidrag kaldes ofte den person, der har ret til underholdsbidrag. Underholdsbidrag er et beløb, som du skal betale regelmæssigt. I praksis betales underholdsbidrag månedligt. Du skylder underholdsbidrag, hvis du har en underholdspligt over for en tidligere partner eller dit barn. En vedligeholdelsesforpligtelse over for din tidligere partner opstår, hvis han eller hun ikke er i stand til at forsørge sig selv. Omstændigheder kan forhindre dig i at betale underholdsbidrag til din tidligere partner. Din indkomst kan være ændret på grund af for eksempel Corona-krisen. Hvad er den bedste måde at handle på, hvis du har en forpligtelse til at betale underholdsbidrag, som du ikke kan opfylde?

Underholdspligt 1X1_Billede

Vedligeholdelsespligt

Først og fremmest er det klogt at kontakte vedligeholdelseskreditoren, din tidligere partner. Du kan fortælle dem, at din indkomst er ændret, og at du ikke er i stand til at opfylde vedligeholdelsesforpligtelsen. Du kan prøve at nå til enighed. For eksempel kan du aftale, at du vil opfylde forpligtelsen senere, eller at underholdsbidraget reduceres. Det er bedst at få disse aftaler registreret skriftligt. Hvis du har brug for hjælp til dette, fordi du muligvis ikke kan nå til enighed sammen, kan du tilkalde en mægler for at indgå gode aftaler.

Hvis det ikke er muligt at nå til enighed sammen, skal det verificeres, om vedligeholdelsesforpligtelsen er bekræftet af retten. Dette betyder, at underholdspligten officielt er fastlagt af retten. Hvis forpligtelsen ikke er bekræftet, er vedligeholdelseskreditoren ikke i stand til at håndhæve betalingen så let. I så fald er der ingen juridisk direkte eksigibel dom fra domstolen. Et indsamlingsbureau, såsom LBIO (Landelijk Bureau Inning Onderhouddsbijdragen), kan ikke indsamle pengene. Hvis forpligtelsen juridisk kan håndhæves, skal vedligeholdelseskreditoren handle så hurtigt som muligt. Den person, der har ret til vedligeholdelse, kan derefter igangsætte en indsamling for f.eks. At gribe din indkomst eller din bil. Hvis du vil undgå dette, er det klogt at søge juridisk rådgivning fra en advokat hurtigst muligt.

Derefter kan en tvist om tvangsfuldbyrdelse indledes i en kortfattet procedure. Denne procedure er også kendt som en hasteprocedure. I denne procedure beder du dommeren om at fratage vedligeholdelseskreditor muligheden for at håndhæve en betaling. I princippet skal dommeren respektere underholdspligten. Men hvis der er et økonomisk behov, der opstod efter vedligeholdelsesbeslutningen, kan der være misbrug af loven. Undtagelser fra vedligeholdelsespligten kan derfor gøres i særlige tilfælde. Koronakrisen kan være en grund til dette. Det er bedst at få dette vurderet af en advokat.

Du kan også prøve at ændre underholdsbidraget. Hvis du forventer, at de økonomiske problemer varer længere, er det et realistisk valg. Du bliver derefter nødt til at starte en procedure for at ændre vedligeholdelsesforpligtelsen. Størrelsen af ​​underholdsbidrag kan ændres, hvis der sker en 'ændring af omstændighederne'. Dette er tilfældet, hvis din indkomst er ændret markant efter dommen af ​​underholdspligt.

Arbejdsløshed eller gældsafvikling er normalt ikke permanente situationer. I sådanne tilfælde kan dommeren midlertidigt reducere din underholdspligt. Dommeren kan også beslutte, at du ikke skal betale noget. Vælger du at arbejde mindre eller endda holde op med at arbejde? Så er dette din egen beslutning. Dommeren accepterer derefter ikke en justering af din forpligtelse til at betale underholdsbidrag.

Det kan også være tilfældet, at du betaler børnebidrag og / eller ægtefællesupport, når en dommer aldrig har været involveret. I så fald kan du i princippet stoppe eller reducere underholdsbidrag uden at dette har direkte konsekvenser for dig. Dette skyldes, at din tidligere partner ikke har en eksigibel titel og derfor ikke kan træffe nogen indsamlingsforanstaltninger og gribe din indkomst eller aktiver. Hvad din eks-partner kan gøre i dette tilfælde er dog at indgive et andragende (eller få en stævning indgivet) for at bede om, at underholdsaftalen bliver opfyldt / tilbagekaldt.

Uanset om domstolen har sanktioneret en underholdsforpligtelse eller ikke, forbliver vores råd: stop ikke med at betale pludselig! Først rådføre dig med din eks-partner. Hvis denne konsultation ikke fører til en løsning, kan du altid starte retssager for retten.

Har du spørgsmål om underholdsbidraget, eller ønsker du at ansøge om, ændre eller stoppe underholdsbidraget? Så kontakt venligst Law & More. På Law & More vi forstår, at skilsmissen og efterfølgende begivenheder kan have vidtrækkende konsekvenser for dit liv. Derfor tager vi en personlig tilgang. Sammen med dig og muligvis din tidligere partner kan vi fastlægge din juridiske situation under mødet på baggrund af dokumentationen og forsøge at se på din vision eller ønsker med hensyn til (genopgørelsen af) underholdsbidraget og derefter registrere dem. Derudover kan vi hjælpe dig med en mulig underholdsbidragsprocedure. Advokaterne hos Law & More er eksperter inden for familieret og guider dig gerne, muligvis sammen med din partner, gennem denne proces.

Law & More