Skilsmisse gennem mægling

Skilsmisse gennem mægling

Skilsmisse ledsages ofte af uenighed mellem partnere. Når du og din partner skilles og ikke kan blive enige med hinanden, vil der opstå konflikter, som i nogle tilfælde endda eskalerer. En skilsmisse kan undertiden fremkalde det dårlige hos nogen på grund af deres følelser. I et sådant tilfælde kan du ringe til en advokat for at få din juridiske ret. Han vil være i stand til at indlede retssager på dine vegne. Der er dog en god chance for, at dine børn, for eksempel, kan lide meget som et resultat. For at undgå disse spændinger kan du også vælge en skilsmisse ved hjælp af mægling. I praksis benævnes dette ofte skilsmissemægling.

Skilsmisse gennem mægling

Hvad er mægling?

Den, der har en tvist, vil slippe af med det så hurtigt som muligt. Ofte har en tvist allerede nået et så højt niveau, at begge parter ikke længere ser en løsning. Mægling kan ændre det. Mægling er den fælles løsning af en tvist ved hjælp af en neutral konfliktformidler: mægleren. Mere information om mægling generelt kan findes på vores formidlingsside.

Hvad er fordelene ved skilsmissemægling?

En dårligt arrangeret skilsmisse kan forårsage sorg og frustration i årene fremover. Mægling er en måde at komme til en fælles løsning på høring, for eksempel om, hvordan man skal håndtere børnene, fordelingen af ​​penge, mulig underholdsbidrag og aftaler om pensionen.
Når parter kan indgå aftaler i en mæglingsproces, vil vi medtage dette i en forligsaftale. Derefter kan de indgåede aftaler ratificeres af retten.

I en skilsmisse, hvor parterne møder hinanden i retten, vil en af ​​parterne ofte have hans eller hendes måde, og den anden part er som taber. I mægling er der ingen tabere. Ved mægling forsøges der på at løse problemer sammen, så der opstår en win-win-situation for begge parter. Dette er især vigtigt, hvis parterne bliver nødt til at håndtere hinanden meget efter skilsmissen. Tænk for eksempel på den situation, som børn er involveret. I dette tilfælde er det vigtigt, at eks-partnere stadig kan gå gennem en dør sammen efter skilsmissen. En anden fordel ved mægling er, at den ofte er billigere og mindre byrdefuld end langvarig retssag.

Hvordan fungerer mægling?

Under mægling taler parter med hinanden under vejledning af en professionel mægler. Mægleren er en uafhængig mægler, der sammen med parterne leder efter en løsning, der er acceptabel for alle. Mægleren ser ikke kun på den juridiske side af sagen, men også på eventuelle underliggende problemer. Parterne kommer derefter til en fælles løsning, som mægleren registrerer i en forligsaftale. Mægleren giver ikke udtryk for en mening. Mægling er derfor baseret på viljen til at nå aftaler sammen, i tillid. Denne mæglingsproces er glattere end en retssag. Nu hvor aftalerne er indgået, er der også en større chance for, at parterne vil overholde dem.

Mægleren sikrer, at begge parter kan fortælle deres egen historie, og at hinanden bliver lyttet til. Under samtalerne med mægleren vil der være tilstrækkelig opmærksomhed for parternes følelser. Følelserne skal diskuteres, før der kan indgås gode aftaler. Derudover sikrer en mægler, at parternes aftaler er juridisk korrekte.

De fire trin i mægling

  1. Indtagelsessamtalen. I det første interview forklarer mægleren klart, hvad mægling er. Derefter underskriver parterne en mæglingsaftale. I denne aftale er parterne enige om, at samtalerne er fortrolige, at de vil deltage frivilligt, og at de aktivt vil deltage i samtalerne. Det er parter frit til enhver tid at afbryde mæglingsprocessen.
  2. Rekognoseringsfasen. Under ledelse af mægleren analyseres konflikten, indtil alle synspunkter og interesser er klare.
  3. Forhandlingsfasen. Begge parter kommer med mulige løsninger. De husker, at løsningen skal være god for begge parter. På denne måde indgås de nødvendige aftaler.
  4. Foretag aftaler. Mægleren vil til sidst lægge alle disse aftaler ned på papiret i f.eks. En forligsaftale, en forældreplan eller en skilsmissepagt. Dette forelægges derefter for retten til ratificering.

Vil du også arrangere din skilsmisse ved at arrangere fælles arrangementer? Eller vil du vide, om mægling kan være en god løsning for dig? Du er velkommen til at kontakte vores kontor. Vi hjælper dig med at tage et valg for mægling.  

Law & More